Jätä idea

Tykätyimmät ideat

Näistä ideoista tykätään juuri nyt eniten. Mitä tykätympi idea on, sitä todennäköisemmin siitä tulee totta.

Sykkivä keskusta

Kortti- ja lautapelikahvila keskustaan

Yksinkertainen lautapelikahvila oulun keskustaan, johon voisi olla ihana päästä istumaan iltaa pienellä porukalla tai yksin ja vaikka samalla tutustua uusiin ihmisiin.

Kyllä kylillä kelpaa

Kellon Kiviniemestä Haukiputaalle oma bussilinja

Helpottaisi kulkemista Kiviniemestä Haukiputaalle kouluun ja takaisin.

Kyllä kylillä kelpaa

Ilmainen ehkäisy kaikille alle 25-vuotiaille

Ilmainen ehkäisy kaikille alle 25-vuotiaille.

Kulttuuria kullekin

Risteilyalus Oulu – Ruotsi

Meri on lähellä mutta joudut ajamaan monta sataa kilometriä että pääset risteilylle. Ouluun risteilyalus joka tekee päiväristeilyjä kuin yön yli kestäviä (ja sinne esiintyjiä tanssittamaan).

Luonto lähellä

Maauimala

Ouluun maauimala, jonne voisi kesällä aina välillä lähteä uimaan.

Sykkivä keskusta

Vanhat talot säilytettävä

Osa Oulun viehättävyydestä selittyy vanhoilla rakennuksilla. Niitä ei saa missään nimessä purkaa uusien laatikkotalojen tieltä.

Luonto lähellä

Maauimala

Maauimala vielä puuttuu. Miten upea paikka viettää kesäpäiviä perheen kanssa, aina lämmin vesi vaikka ilma olisikin viileämpi.

Sykkivä keskusta

Ravintolalaivoja rantaan

Aurajoen tyyliin rantaan sijoitettuja vanhoja aluksia, niissä musiikkia, olutta, purtavaa ja elämää!

Sykkivä keskusta

Puita Rotuaarille

Rotuaari olisi upea kävelykatu, jos siellä olisi puita. Kannattaa katsoa esimerkkiä Frankfurtin keskustan kävelykadusta. Siellä on saatu paljon puita kävelykadulle - miksei se onnistuisi Oulussakin!

Kyllä kylillä kelpaa

Kaupunkipyörät Ouluun

Oulu on tunnetusti ympärivuotinen pyöräilykaupunki, joten kaupunkipyörät asukkaiden ja turistien käyttöön olisi varmasti kysyttyjä.

Kyllä kylillä kelpaa

Parannuksia joukkoliikenteeseen

Busseihin pankkikortilla mahdollinen maksu, lähimaksu toimisi nopeammin kuin kolikoilla maksaminen. Ja olisi kiva jos bussien sisällä näytöillä lukisi seuraavan pysäkin nimi.

Kulttuuria kullekin

Joulutori

Kauniille torillemme kaivattaisiin joulutoria, kuten muissakin kaupungeissa on. Voisi olla auki vaikka viikonloppuisin, jos ei ihan jokaisena päivänä olisi.

Sykkivä keskusta

Oulun joukkoliikenneongelmalle ratkaisu

Miksi oulu meni purkamaan lähijunaliikenteen? Oli Tuiran asema, Toppilan asema.. siinähän menee rata suoraan rautatieasemalta Linnanmaan kampuksille. Pysähtymisseisakkeet takaisin lähijunat takaisin!

Kyllä kylillä kelpaa

Maauimala

Ouluun tai lähiseudulle maauimala, uimahallin yhteyteen. Lähin taitaa olla Kokkolassa.

Luonto lähellä

Kannustetaan julkisten ajoneuvojen käyttöön laskemalla hintoja

Lasketaan (esim. aluksi kokeilu vuodeksi) julkisen liikenteen hintoja ja kampanjoidaan näyttävästi julkisen liikenteen puolesta. Toimivat vuorot ja edullinen hinta, mielellään jättäisin auton kotiin!

Kulttuuria kullekin

Lisää saunakulttuuria

Oulu voisi kohentaa imagoaan merikaupunkina rakentamalla ympärivuotisen saunan merenrantaan. Mukana voisi olla merivesiallas, jossa voisi pulahtaa löylyjen yhteydessä, sekä ravintola.

Kyllä kylillä kelpaa

Kaupungin tilat maksutta yhdistysten käyttöön

Yleishyödylliset yhdistykset käyttävät maksutta kaikille avoimeen & maksuttomaan toimintaansa kaupungin tiloja, kuten päiväkoteja, kouluja ja kirjastoja (sähköinen ajanvaraus ja kulunvalvonta).

Kulttuuria kullekin

Kesän saunalle jatkoa

Ouluun on tulossa (?) "Löyly" eli suuri kaupalliselta pohjalta toimiva kaupunkisauna. Mutta pidetään myös kiinni Tuiran uimarannan Kesän saunasta. Se on helmi, ja mahdollinen myös vähävaraisille.

Sykkivä keskusta

Joukkoliikenne kuntoon lähijuna- ja rautiovaunu-/ superbussiliikenteellä

Joukkoliikennettä pitäisi sujuvoittaa lähijunaliikenteellä ja rautiovaunu/superbussi -liikenteellä. Syitä esim.matka-aikojen ja ruuhkien pienentyminen, yliopistoalueen ja väestön kasvu, ekologisuus...

Sykkivä keskusta

Rotuaarin piknik

Nyt kun Rotuaaripiknik muuttaa Kuusisaareen, voitaisiin järjestää Rotuaarilla oikea piknik. Musiikkia, ruokaa, juomaa - ihmisiä! Olisipa hienoa saada eloa ja toimintaa kävelykadullemme.

Katso kaikki ideat