Jätä idea

Kaikki ideat

Täällä voit selailla kaikkia ideoita. Muista myös tykätä mielestäsi parhaimmista ideoista.

Kulttuuria kullekin

Kierikkikeskus

Kierikkikeskus tunnetuksi paikallisille asujille ja matkailijoille. Bussikuljetukset Oulusta sekä ympäristökunnista Kirikkikeskukseen.

Kulttuuria kullekin

Kiikut vesitorniin

Turvalliset kiikut Puolivälinkankaan vesitornin huipulle ja lasi-igluravintola. Olisi mahtava kiikkua "tyhjän" päällä. Kuka uskaltaa? Luulisin että monet haluaisivat kokea elämyksen.

Kulttuuria kullekin

Hiihtomajan läheisyyteen kahvila/kioski

Kahvila-kioski Auran majan lähettyville tai muuhun vastaavaan paikkaan. Kahvila helpottaisi hiihtoretkiä lasten kanssa. Myös pitkien lenkkien yhteydessä voisi pitää helpommin taukoa.

Kulttuuria kullekin

Chamber music for everyone: to the core of music together

AFirstTimeInFinland project aiming at reversing the"rules"of chamber music (essential part of a cultural capital and most powerful human experience): audience and musicians would be equally involved!

Sykkivä keskusta

Welcome to the historical wooden village of Oulu!!

As foreigner and having collected a lot of people's opinions, I'd find important to have all old wooden houses in the Tori forming an actual "village" with benches, lights, fountains, small streets.

Kulttuuria kullekin

Wooden neighborhoods as tourists attractions

There are a few neighborhoods in Oulu with houses that are almost a hundred years old. Why not investing on their charm and strengthening their identities? Perimeters,small cafés,old time vibes,art...

Sykkivä keskusta

Väriä ja persoonallisuutta katukuvaan

Pieniä asioita eli kasvillisuutta keskustaan ja väriä katuihin ja seiniin ja yhteisöllisyyttä kehiin:
https://www.curbed.com/2016/9/22/13019420/urban-design-community-building-placemaking

Kyllä kylillä kelpaa

Toppilansalmesta on potentiaalia Oulun ’Kallioksi’

Trendikäs ja vahva historia, julkisivu on persoonallinen ja kiinnostava. Varikosta ja sen lastauslaiturista musa- ja ruokakulttuuripaikka. Alue on kuin luotu ratikkalinjan päätepysäkiksi.

Sykkivä keskusta

Kauppatori

Tori pitäisi kehittää enemmän ympärivuotiseksi: joka viikonloppu joku pikku tapahtuma ja myyjiä paikalle heti, kun lumet poissa. Isot kirpputoripäivät joka viikonlopulle. Kukkivat pihat.

Luonto lähellä

Tuiranpuisto=terveyttä edistävä metsäluontopuisto

Hyvinvointikeskuksesta lähiluontoreseptejä. Metsä alentaa verenpainetta+stressiä, liikunta tekee hyvää. Vanhoihin rakenuksiin joogasali. GreenBathing/Green Care -esittelyä briteille ja kiinalaisille.

Luonto lähellä

Suora merinäköala Pokkitörmältä merelle Johteensalmen kautta

V. 1926 Oulun kartassa Vihreäsaarta ei ollut ja ydinkeskustasta avautui upea merimaisema. Merimaisema tulee palauttaa leventämällä Vihreäsaaren viereinen Johteensalmi 100 m leveäksi purjeveneväyläksi.

Sykkivä keskusta

Näköala Kauppatorilta Perämerelle! Oulu taas merelliseksi!!!

Kauppatorilta tulee avata merinäköala suoraan Perämerelle ja Hailuotoon leventämällä Johteensalmi 100 m leveäksi purjeveneväyläksi. Silloin Kauppatorilta näkyisi suoraan Perämerelle, Hailuotoon asti.

Sykkivä keskusta

Keskustaan kaupungin ylpeys iso toiminta- ja tapahtumakeskus

Tilassa tapahtuu koko ajan kaupungin ja yhteisöjen ja yhdistysten toimesta. Oleskelua, kahvittelua, konsertteja, liikkumista, taidetta, ryhmiä. Meininki kannustava, positiivinen ja yhteisöllinen.

Kulttuuria kullekin

Ideakampanjaan jatkoaikaa

Hienoja ideoita kannattaisi aktivoida tuottamaan lisää. Siis info jatkoajasta!

Luonto lähellä

Hupisaaret ja Ainolanpuisto

Kutsutaan/kootaan ryhmä tai avoin riihi ideoimaan ko. alueen kehittämistä. Esim. Kotkan vesi-ja taidepuiston kehittelijän voisi kutsua kertomaan näkemyksiään. Aivan loistava vetonaulamahdollisuus!

Kulttuuria kullekin

Oulun taidekatu

Pikisaaren, kirjaston, teatterin, Valveen, Kajasteen, Neliögallerian, taidetta myyvien tai esittelevien pisteiden reitti-ja aukioloesite sekä erityispäivät tarvittaisiin. Myös reuna-alueiden esite.

Sykkivä keskusta

Ystävyyskaupunkipäivät

Ystävyyskaupunkien viitat eivät moniakaan oululaisia tavoita. Ystävyyskaupunkipäivät voitaisiin kehitellä sekä matkailun, kaupankäynnin että ilon ja ystävyyden rakentamiseksi.

Sykkivä keskusta

Ydinkeskustassa toimivien järjestöjen edittelypäivä

Järjestöt ja erilaiset liikkeet ideoimaan yhteisiä toimintoja sekä esittäytymään.

Kyllä kylillä kelpaa

Oulun reuna-alueet arvoonsa

Tehdäänpä esim. juttusarja Ganlundeista, Aallosta, Räisäsestä, Haukiputaan Heitosta, Kiimingin Kiuruista, Oulunsalo Soista, Alatalosta tm. reuna-alueiden julkkiksista. Siellähän syntyy.

Sykkivä keskusta

Näin äkkiseltään mieleen tullutta…

Oulun kaupunkiin tullessa pohjoisesta ja etelästä suuret Tervetuloa Ouluun -kyltit näkyville paikoille. Kukkaistutusta tai jotain Oululle ominaista. Tervakaupunkiin liittyvää kylkeen?

Kulttuuria kullekin

Nokia Center -jätti-iglu museoksi ja loungeksi

Oulun keskustaan Nokia Center, kuten Berliinissä Sony Center. Centerissä on Nokia-museo ja olohuone, seminaaritiloja, kahvila, kauppoja, näyttelyitä, tekoälyä, virtuaalitodellisuutta. Muoto: Iglu.

Sykkivä keskusta

Parempi joukkoliikenne

Saada nykyinen Oulun joukkoliikenne ratkaistua ettei 7 kilometrin matkaan menisi melkein kahta tuntia. Tämä vähentäisi huomattavasti yksityisautoilua kaupungissa.

Kulttuuria kullekin

Ouluun tuleville turisteille joku vetonaula

Ouluun tarvittaisiin joku vetonaula ulkomaalaisia ja kotimaisia turisteja varten, että mitä turistit lähtisivät kauempaakin katsomaan. Rovaniemellä on joulupukki ja Kemillä lumilinna. Mitä Oululla?

Kulttuuria kullekin

Canoe race/challenge

Two day canoe race/challenge on the Oulu river. The route would follow the Oulu river and historic tar boats routes. Promote Oulu its culture history, tourism and business for the area.

Kyllä kylillä kelpaa

Vesibussi Haukiputaalta Oulun torille

Vesibussiyhteys ainakin Kellon Kiviniemestä Oulun torille. Mahdollisuuksien mukaan tuo vesibussin reitti voisi kattaa koko Oulun rannikon Martinniemestä Oulunsaloon.

Kulttuuria kullekin

Hupisaarille musiikkia

Hupisaarten pikkupaviljongeissa voisi käydä soittajia. Rakennettavaan kesäteatteriin myös tilaisuus erilaisille bändeille. Musiikkipiknik!

Kulttuuria kullekin

Luuppi Hietasaareen

Uusi wow-museorakennus. Mukaan entisten lisäksi eläinmuseo ja akvaario. Näkökulmana oma luonto ja historia.

Sykkivä keskusta

Keskustan olohuone

Vakuutustorniin avatusta tilasta viihtyisä kokoontumispaikka asukastupatyyppinen. Aleksinkulma säästettävä yhdistysten ja järjestöjen käyttöön.

Sykkivä keskusta

Matkailija vessahädässä

Oulu-kartalle näkyviin yleiset vessat. Julkista liikennettä käyttävät voivat joutua pulaan, jos ei satu olemaan kolikoita taskussa. Varsinkin ulkolaisille se voi olla ongelma.

Sykkivä keskusta

Ainolanpuistosta enemmän irti

Ainolanpuistoa voisi kehittää. Sinne voisi luoda tekemistä koko perheelle. Liikuntamahdollisuuksia ja luonnon tarkkailua. Sääasema ja digitaalista virikettä voisi upottaa sinne.

Kyllä kylillä kelpaa

Jalkapallovuoro koululaisille

Matalan kynnyksen mahdollisuus pelata kavereiden kanssa jalkapalloa sisätiloissa, esim. vakiovuoro kerran viikossa alakoululaisille 1-3 lk ja 4-6 lk Jatuliin ja vastaaviin paikkoihin muilla kylillä.

Kulttuuria kullekin

Tuiranpuiston vanhoihin rakennuksiin teemakahvila + pyöräpaja

Talvivihreän satumetsän vanhoihin rakennuksiin kaupunkiluontokahvila 'Mummola' ja/tai koirakahvila, kohtaamispaikaksi oululaisille ja matkailijoille. Muihin rakennuksiin tee se itse -pyöränhuoltopaja.

Luonto lähellä

Tuiranpuiston kaupunkiluonnon esittely matkailijoille

Tuiranpuiston talvisen metsän kauneutta, kesän linnunlaulua ja maankohoamisilmiötä kelpaa esitellä. Turisti pääsisi suomalaiseen kaupunkimetsään + arvokkaaseen rakennettuun ympäristöön samalla kertaa!

Luonto lähellä

Reittien monikäyttö

Moottorikelkkareitit lumettomaan aikaan seudullisiksi hevosreiteiksi soveltuvin osin. Saataisiin GreenCare-matkailua, vrt hevosvaellukset Islannissa, Unkarissa, Irlannissa jne.

Sykkivä keskusta

Silmät auki!

Kivijalkatilojen näyteikkunat ovat keskustan silmät, jotka tuovat elämää. Keskustan kivijalkatilat vain liiketoiminnalle, joka hyödyntää näyteikkunoita - Ei teipata keskustan ilmettä umpeen!

Luonto lähellä

Valaistu retkiluistelurata Hietasaareen

Oulusta uupuu valaistu retkiluistelurata. Hietasaari olisi hyvä paikka, kun siellä palvelut valmiina kaupunkilaisten lisäksi matkailijoille. Valmiita polkuja voi hyödyntää ja jatkaa rataa myös jäälle.

Sykkivä keskusta

Meripaviljonki Oulun pääkirjaston katolle

Maakuntakirjasto on hyvällä paikalla merenrannassa, mutta sitä ei hyödynnetä mitenkään. Ikkunatkin ovat kaupunkiin päin. Nyt katolle tehdään kahvila-ravintolapaviljonki, josta näkee merelle hyvin.

Sykkivä keskusta

Ouluun oma ”Näsinneula”-torni

Oulun keskusta on nuiva. Siksi sinne tarvitaan valkea näkötorni, joka profiloi keskustan ja Oulun teknologiakaupunkina. Torni on futuristinen ja siitä tulee hyvä imago Oululle.

Kulttuuria kullekin

Ulkojäille lumikolia ja vanerimokkeja

Ulkojäiden kunnossapito on heikkolaatuista. Pelkästään se, että luistelijoille olisi kola käytettävissä helpottaisi harrastusta. Maalien eteen olisi hyvä saada myös vanerisia "maalivahteja".

Luonto lähellä

Maauimala

Uimarannat kaipaavat täydennystä, vuolaasti virtaava viileä jokivesi ei ole kovin hyvä uimaympäristö ja Nallikarikaan ei ole parasta uintiin. Maauimala vetovoimainen jatke kesälle!

Sykkivä keskusta

Vieraskieliset katukyltit keskustaan!

Oulu on turistikaupunki. Keskustan suomenkielisten katukylttien yhteyteen voisi laittaa kadunnimet myös vaikkapa ruotsin-, englannin- ja venäjänkielillä. Mikä ettei vaikka kiinaksi muutama nimi.

Luonto lähellä

Kuivasjärven kunnostus

Kuivasjärvi kaipaa kovasti kunnostusta. Järvi on Kaijonrannan päästä kasvanut lähes umpeen (eri kasveja) ja vesi on likaisen ruskeaa. Toivon että siellä voisi vielä kalastaa ja uida.

Kulttuuria kullekin

Allas Sea Pool; Sauna

Ulkouima-altaita ympärivuotiseen käyttöön, avannot ja saunamaailma oheen. (Vrt. Helsinki Allas Sea Pool tms.) Mukava rentoutus kaupunkilaisille, elämys turisteille.

Kyllä kylillä kelpaa

Merellinen kevyen liikenteen väylä Kellon Kiviniemi-Oulu

Merellinen kevyen liikenteen väylä Kellon Kiviniemestä Ouluun tarjoaisi liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksia kauniista ympäristöstä nauttien.

Sykkivä keskusta

Maan käyttö tehokkaamaksi

Korkeat rakennukset, rakennuksia tiheämpään, leveät kadut, iso kauppakeskus ja paremmat kulkuyhteydet julkisilla.

Luonto lähellä

Sujuvuutta ja vähemman päästöjä

Liikenteen suunnittelua pitäisi kehittää. Suoremmat reitit helpottaisivat liikkumista sekä vähemmän pysähtynyttä liikennettä ja tekemällä esim. eritasoristeyksiä ja isoja liikenneympyröitä.

Kyllä kylillä kelpaa

Uimahalli ja maauimala Hiukkavaaraan

Uimahallikapasiteettia tarvitaan Ouluun lisää. Oulujoen pohjoispuoli olisi sopiva sijoituspaikka uudelle hallille Poikkimaantien sillan ansiosta. Kesäuimareille maauimala hallin kylkeen!

Sykkivä keskusta

Urheilua lisää

Enemmän Ouluhallin tapaisia paikkoja koska niitä on vain yksi (Ouluhalli) jossa on aina ruuhkaa.

Kulttuuria kullekin

Oma tv-kanava

Oulun seudulle pitäisi saada omaa tv-, video- ja radiotuotantoa ja valtakunnallinen tv-kanava sekä radio. Se kokoaisi osaajia eri aloilta ja synnyttäisi uutta kulttuuria ja vilkkaita tapahtumia.

Kyllä kylillä kelpaa

Seniori-ikäisten ja vähän nuortempiekin kohtauspaikka

Olisipa jokin matalan kynnyksen paikka, jossa olisi kaiken näköistä, mihin arimmatkin vanhemmat ja miksei vähän nuoremmatkin uskaltaisi lähteä. Myös siis introverteille.

Sykkivä keskusta

Viihtyisyyttä Valkean ostoskeskukseen

Valkeassa: nuoret makaa esiintymislavalla, heittelee roskia &häiritsee muita asiakkaita. Alimpaan kerrokseen keskeiselle paikalle lisää viihtyvyyttä!Julkisen tilan sohvia/kasveja/leikkipaikka lapsille

Luonto lähellä

Nuotiopaikat kuntoon!

Retkikodat kuntoon! Yhdistykset, harrastajat, partiolaiset ja metsästysseurat vuorollaan huoltamaan kodat/lisäämään tarvittaessa polttopuita. Mobiili-app josta voi seurata, milloin kodat tarkistettu.

Luonto lähellä

Etelä-Ouluun uimapaikka

Etelä ouluun esim. Kaakkuriin uimapaikka! Ouluntullin monttu liian ahdas joka kesä. Oulunlahden uimarannalla bakteereja ja hevosten jätöksiä eikä kunnossapitoa. Maauimala eteläouluun?!

Kulttuuria kullekin

Tervaa kaikille!

Terva olisi hieno brändituote Oululle. Se sitoo kulttuuriperinteen, bisneksen, historian, tuotteet, luonnon ja veden läheisyyden. Ja oululaisen osaamisen!

Luonto lähellä

Julkinen liikenne halvemmaksi!

Bussi liikenne halvaksi! AMK muuttaa yliopiston kylkeen joten sinne tulevaisuudessa enemmän linjoja. Bussit myös yöllä käyttöön. Jätän auton mieluusti kotiin ja parannan turvallisuutta :D

Luonto lähellä

Oulujoki vapaaksi

Joki vapaaksi, jälleen Euroopan parhaaksi lohijoeksi. Aikoinaan oulujoki oli Euroopan paras lohijoki. Voiko parempaa meriittiä olla olemassa?

Luonto lähellä

Iinatin kuntorata

Hiirosen urheilupuiston hiihtoreitille ylikulkusilta Urheilupuistontien ylitykseen! Alikulkujen siltoihin pleksit (8 kpl), jottei aurauskalustojen auraamat hiekat tule alas hiihtoladuille!

Luonto lähellä

Puistoissa laatu korvaa määrän

Puistojen ja viheralueiden tulisi olla riittävän suuria. Pienet ja rakennetut puistot ripoteltuna sinne tänne ovat kalliita. Myös kaupunkiluonto tulee kokea isosti vrt. Hupisaaret ja Tuiranpuisto!

Kyllä kylillä kelpaa

Alppila

Alppilan asuinaluetta pitäis kehittää paremmaksi ja asukasystävällisemmäksi ja lisää parkkipaikkoja.

Kyllä kylillä kelpaa

Reuna-alueiden lapsille + nuorille tuettuja harrastusmatkoja

Ylikiimingin + muiden reuna-alueiden lapsille ja nuorille hallivuoroja. Tarjotaan viikoittain yhteinen bussikyyti ja vapaa uinti-/ jäähallivuoro. Ohjausta. IceHeart-tyyliin! Ehkäisee syrjäytymistä.

Kyllä kylillä kelpaa

Reuna-alueiden lapsille + nuorille ”kulttuurikahvila”

Kahvila tarjoaisi vaihtoehdon esim. päihteille & syrjäytymiselle. Kaupunki tarjoaisi nuorten mieleistä monipuolista actonia: elokuvat, pelit, mopokerho, kamppailu,... Ohjaus talkoot/kaupunki.

Kulttuuria kullekin

Peter von Baghin elämäntyön huomioiminen

Aloite von Baghin kotitalon kunnostamisesta kulttuurikäyttöön olisi Oululta merkittävä huomionosoitus. Samalla voitaisiin hänen elokuviensa ja kirjallisen ym. tuotannon ympärille järjestää tapahtumia.

Sykkivä keskusta

Suora bussiyhteys OYSiin

Joukkoliikenteen nopeuttamiseksi ja uusien käyttäjien lisäämiseksi OYSn, Kontikankaan ja Peltolan henkilöstön keskuudessa on välttämätöntä luoda suoria linjoja, jotka eivät kierrä Torikadun kautta.

Sykkivä keskusta

Bussien viikonloppuvuorojen myöhentäminen

Viimeiset bussit moniin kaupunginosiin lähtevät viikonloppuisin pari tuntia liian aikaisin, jotta keskustan teatteri-, kulttuuri ja ravitolapalveluita voisi käyttää julkista liikennettä hyödyntäen.

Kulttuuria kullekin

Ainolan puistoon uusi rakennus ”taidetalo”

Työpajoja eri taiteenlajeille, jossa koululaisetkin voivat tunneillaan ja loma-aikoinaan osallistua. Myös yhteisöasunto taiteilijavierailuita varten sekä taiteen myyntiä/vuokrausta + café.

Luonto lähellä

Hietasaari/Nallikari

Kunnon iso luistelukenttä-, hoidetut hiihtoladut, nuotiopaikkoja lisää. Välinevuokrausta vk-loppuisin. Uimarannalle yrittäjä/opastus purjelautailu ym. vesiurheiluun. Vuokrattavaksi polkuveneitä yms.

Sykkivä keskusta

Roller derby -rata keskustaan

Keskustaan saadaan ihmisiä, kun siellä on harrastustiloja, huomioiden myös kv-ihmiset ja eri ikäiset. Välinevuokraus ehdoton joka lajissa. Roller derby, tanssi ym. Aikuisille päivätanssipaikka.

Kyllä kylillä kelpaa

Pikkubussit noutamaan vanhukset liikkumaan

Terveyttä kaikille. Kun ei kaveria, ei tule lähdettyä harrastuksiin. Jos bussi hakisi läheltä, kynnys laskisi. "Liikkubussi" kehitteille. Esim. aamu-uinnille ja vesijumpalle Raksilaan.

Kulttuuria kullekin

Kakslauttasen perustaja konsultoimaan Oulua matkailussa

Kakslauttasessa on maailmankuulu lasi-iglukylä. Pyydetään perustaja Oulun avuksi matkailuvetonaulan suunnitteluun. Ja miten pikku Rovaniemi on luonut joulupukin tyhjästä? Oulu ei mitään?

Sykkivä keskusta

Yliopisto Hietasaareen

Oulun yliopisto ja opiskeluasuntoja Hietasaareen. Keskeinen paikka elävöittäisi keskustaa ja lisäisi kansainvälistä kiinnostusta Oulua kohtaan ja myös toisi Oulun merellisyyttä esille.

Luonto lähellä

Pengertie Oritkari-Oulunsalo

Nyt kun Hailuodon silta toteutuu lisäisi Oulun virkistysmahdollisuuksia ja merellisyyttä kiinnostavuutta asuipaikkana. Yhteys lentokentälle paranisi ja hienot merimaisemat tulisivat esille.

Sykkivä keskusta

Aurinkopaneeleilla katettu pyörätie

Aurinkopaneeleilla katettu pyöräilybaana esim. kaukovainion kampukselta Oyssin ja Ouluhallin ohi keskustaan. Katettu baana pysyisi kunnossa koko vuoden. Aurinkoen.tuotolla baanan saisi maksettua.

Sykkivä keskusta

Keskustan sykettä Tuiraan

Tuiraan tarvitaan mahd. purettavan koulun tontille Merikoskitalo kohtaamispaikaksi kirjastoa, asukastupaa, nuorisotiloja ym. varten. Asukkaissa eläkel. maahanm. opisk.ym. Estetään slummiutuminen.

Sykkivä keskusta

Rautatienkatu

Ympäristölautakunnan vaadittava talojen kivijalkoihin liiketilat. Katu muuten ankeaa betoniseinämää. Matkakeskuksesta tarpeeksi iso monenlaisine palveluineen. Ei laatikkoarkkitehtuuria!

Sykkivä keskusta

Tiernakaupunki

Tiernakilpailun aikaan paikalle kojuja, mistä voisi ostaa erilaisia tiernatuotteita.

Sykkivä keskusta

Torinrannasta veneellä Hietasaareen

Oulun historiaa kunnioittaen tervavenekuljetus Hietasaareen. Kesäduuni riuskoille opiskelijoille ja kokemus turisteille.

Kulttuuria kullekin

A Culture Capital of Finland

200% increase in funding for 3rd sector artists and existing and new events equals more creative attractions to the hippest city in Finland.

Kyllä kylillä kelpaa

Kyllä kylillä pittää olla asukastupa

Syrjäseuduksi jääneillä Ylikiimingillä (-Iillä) pitää olla edes asukastupa. Kehitystyöhön kylät, kaupunki, vanhemmat, yritykset, järjestöt. Tilaa nuorille, eläkeläisille, kulttuurille yms. Ideoita!

Kulttuuria kullekin

Tervamarkkinat

Viikon kestävät Oulun historiaa ja kulttuuria korostavat Tervamarkkinat Turun keskiajan markkinoiden tyyliin: tervalaiva Torirantaan, ruokakojuja, näyttelijöitä kaduilla, tervanpolttonäytös saarille.

Luonto lähellä

Lintulautoja myös isoille linnuille kaupungin puistoihin

Aikoinaan oli useassa puistossa isoille linnuille sopiva ruokintalava, nyt vain Laanilassa. Ainakin 2-3 ruokintapaikkaa tarvitaan keskustaan.

Luonto lähellä

Sivakan sallittava lintujen ruokinta pihalla

Mielestäni Sivakan tulee purkaa täyskielto eläinten ruokinnassa. Lintujen ruokinta talvella tulee sallia piha-alueella ainakin puistoon tai metsään rajoittuvilla pihoilla.

Sykkivä keskusta

Livemusiikkia Rotuaarille

Säännölliset, viikottaiset livemusiikkiesitykset Rotuaarin lavalle.
Kauopunginorkesterin jäsentem jalkautuminen Madetojasalista kadulle.
Hiukkavaaran bändit esiintymään lavalle.

Luonto lähellä

Pyykösjärven rantojen ja Pyykösjärvi-reitin suunnitelmat

Pyykösjärven ympäristön kunnostus. Pyykösjärven ympärille melkein rantoja pitkin puinen reitti, jossa voisi liikkua kävellen tai rollaattorilla yms. (malli puinen reitti Lammassaareen Hesassa)...

Kulttuuria kullekin

Aktivoiva kirjailijamuseo

Oulusta on kotoisin monta kuuluisaa kirjailijaa. Nyt on aika koota heidän elämänsä ja työnsä saman katon alle. Talossa voisi olla erilaisia näyttelyitä ja työpajoja, kirjailijan työhuone ym.

Kyllä kylillä kelpaa

Lars Leevi Laestadius -patsas Heinäpään kukkulalle

Heinäpään kukkulalle Rio de Janeiron Kristus-patsaan tyyliin yhtä korkea Lars Leevi Laestadius -patsas.

Sykkivä keskusta

Porot pois

Porot pois Oulun keskustasta. Matkailupäälliköt kiertoon. Myöskin pyöräilyn hullutus pois. Oulu ei ole Hollanti eikä Tanska.

Kyllä kylillä kelpaa

Lentokonebongausta

Oulunsalon lentokentälle oma paikka bongaajille, josta voi kuvailla ja katsella koneita.

Sykkivä keskusta

Keskustaan silmäniloa

Keskustan kivijalkatasossa olevien myymälöiden ikkunoita ei saisi teipata umpeen ikävillä tarroilla. Somistukset pakolliseksi! Letkunpuiston kivilaatikoiden kasvit vaihtoon ja koko puisto rehevämmäksi

Sykkivä keskusta

Torille kesällä yhtenäinen katukeittiöalue, ei anniskelua

Kauppatorin ruokateltat keskitetään yhtenäisen telttakatoksen alle. Ruokailu tapahtuu telttakatoksen suojassa tai edessä olevalla kattamattomalla terassilla. Kamalat muoviteltan rähjät pois.

Kulttuuria kullekin

Monitoimihalli

Kaupungissa valtava tarve tuhansille pienille ja isoille jalkapalloilijoille, joten yhdistetty jalkapallo- ja messuhalli todella tarpeen. Niin iso, että voitaisiin pelata myös virallisia pelejä.

Kulttuuria kullekin

Titanic-kopio Oritkariin

Toivo Sukari suunnitteli Titanic-kopiota Kiimingin Ideaparkiin 2009. Nyt kopio voidaan rakentaa vetonaulaksi Oulun Oritkariin. Se naulaisi Oulun vetovoiman kansainvälisenä matkailukohteena.

Kulttuuria kullekin

Pyöräilyyn helpotusta

Esim Limingantullissa jalkakäytäviä mol. puolin katua. Jalkaisin kulkevia ei näy koskaan pyöräillessäni autojen haittana ajotiellä. Olisi väljää ja turvallista pyöräillä tyhjillä jalkäkäytävillä.

Kyllä kylillä kelpaa

Jalkakäytävät pyöräteiksi muualla kuin ruutukaava-alueella

Kun jalkakäytävillä ei juuri ole kävelijöitä sallitaan pyöräily niillä muualla paitsi ruutukaava-alueella. Turvallisempaa kaikille kuin pyöräillä autojen seassa. Varsinkin talvella.

Sykkivä keskusta

Jalka- ja pyörätiet oikeanpuoleisiksi

Julistetaan Oulussa kevyenliikenteen väylät oikeanpuoleisiksi. Kaikki kulkijat kulkevat oikeaa reunaa. Ohitukset vasemmalta. Ei tarvita erillisiä jalka/pyöräkaistoja. Muu maa seuraa pian perässä.

Kulttuuria kullekin

Seurahuone esiin paremmin

Torilta päin katsottuna kaksi aittaa peittävät erittäin kauniin Seurahuoneen. Tämä näkymä saatava esiin siirtämällä aittoja. Tärkeää, koska satsattu bulevardimaisella näkymällä.

Luonto lähellä

Retkiluistelurata

Johonkin vaikka muutaman kilometrin mittainen hoidettu retkiluistelureitti.

Luonto lähellä

Luontopolut ja lintutornit kuntoon

Nykyiset lintutornit sekä polut kuntoon. Uusia paikkojakin voisi tulla. Kaupunki voisi avustaa tai antaa osaavaa henkilöitä käyttöön. Se olisi sijoitus myös nuoriin hyvän harrastuksen pariin!

Sykkivä keskusta

Joukkoliikennettä kehitettävä asiakaslähtöisemmäksi

Keskustaan paremmat bussiyhteydet eri linja-alueilta sekä nykyistä tiheämmät vuorovälit. Citybussien parempi reitiys keskusta ympäristössä esim. Laboratorioon Uudellekadulle olisi helpompi pääsy...

Luonto lähellä

Merikoski vapaaksi

Merikosken voimalaitoksen siirto ylemmäksi muhoksen rajalle. Voimalaitosta oli jo aikaisemmin suunniteltu ylemmäksi osa suoalueesta, Laitasaari, Ylikiiminki, Utajärvi tekojärveksi.

Sykkivä keskusta

Linnansaaren uimala

Valtuuston päätöksen seurauksena Linnansaaren ranta ei ole nyt kenenkään käytössä. Helsingin Allas-tyyppinen uimala tälle loistavalle, perinteikkäälle ja keskeiselle paikalle.

Luonto lähellä

Roskatalkoot

Valitaan jokin alua esim. Varjakka, Salonpään merenranta, josta kerätään talkoilla roskia ja jätettä. Kaupunki hommaa jäteastian, roskapussit ja tarjoilun (mehua, makkaraa...) ja talkoilla siivotaan.

Sykkivä keskusta

Kortti- ja lautapelikahvila keskustaan

Yksinkertainen lautapelikahvila oulun keskustaan, johon voisi olla ihana päästä istumaan iltaa pienellä porukalla tai yksin ja vaikka samalla tutustua uusiin ihmisiin.

Kulttuuria kullekin

Avointa mieltä ja mahdollisuutta harrastuksille enemmän!!

Airsoftille mahdollisuuksia saada harrastustila / tontti käyttöön joka on käyttämättä. Cosplaylle mahdollisuuksia saada parempia tiloja käyttöön.

Luonto lähellä

Iinatin hiihtoladulle makkaranpaistopaikka

Iinatin hiihtoladun varteen laavu ja makkaranpaistopaikka nykyisen levähdyspaikan kohdalle.

Kyllä kylillä kelpaa

Haukipudas

Haukiputaan jonneille oleskelupaikka misä ne voi keulii mopola ja juua megaforcee.

Kulttuuria kullekin

Kulttuurikahvila Zacharias – kulttuurikaupungin sydämeksi

Oulun kaupungin sydämessä seisoo yksi kaupungin merkittävimpiä kulttuurin muistomerkkejä: Toppeliuksen talo. Tästä kaupunki kunnostamaan kulttuurikahvilalle paikkaa kansallisrunoilijamme hengessä!

Kyllä kylillä kelpaa

Joukkoliikennettä haja-asutusalueelle

Koulutakseihin ei oteta lukiolaisia, joten tarvitaan Sanginjoelle joukkoliikenneyhteydet: linja-auto tai tilataksi aamulla kahdeksaksi kaupungille ja neljän jälkeen takaisin Sanginjoelle.

Kulttuuria kullekin

Warjakan tarina–virtuaalimuseo Oulunsalon Varjakkaan

Varjakalla on kiehtova historia ja hyvin säilynyttä harvinaista rakennustaidetta. Alueen tarinat talteen ja Varjakantien kivijalkoihin virtuaalimuseo, joissa sisältöjä alueen tarinoihin pohjautuen.

Kulttuuria kullekin

Varjakan saaren rakennukset yleisölle auki

Varjakan saaren kauniit pystyhirsitekniikalla rakennetut talot pitäisi kunnostaa ja kalustaa, polut siistiä, venelaituri kunnostaa ja avata saaren rakennukset yleisölle. Lumoava paikka!

Kyllä kylillä kelpaa

Koululaismatkailua Varjakkaan

Uuden Salonpään koulun myötä ulkomaalaisia koululaisryhmiä ja leirikouluja Varjakkaan. 100-vuotiaasta hirsikoulusta majoitustilat. Turvallinen ympäristö, luonto, kulttuuri ja lentokenttä lähellä.

Kyllä kylillä kelpaa

Liikenteeseen

Pienemmillä onnikoilla voisi kulkea ns. ristikkäisliikennettä pääreittien lisäksi. Ne tukisivat toisiaan ja kulkeminen olisi keskustaan entistä helpompaa. Vaikka tuollaisia City-onnikoita lisää.

Kyllä kylillä kelpaa

Suora bussiyhteys Kiimingistä Kontinkankaalle

Liikennnettä sujuvoittamaan suora bussiyhteys Kiimingin suunnasta Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen alueelle. Tämä helpottaisi ruuhkia, nyt kun moottoritie on remontissa useaman vuoden ajan.

Sykkivä keskusta

Merellisyyttä Torinrantaan

Torinrantaan ravintolalaivoja, ruotsinristeilyitä, aktiivisia päiväristeilyitä merellä ja lähisaarilla kilpailukykyisillä hinnoilla jne. Olemme pohjoisen suuri merenrantakaupunki, hyödynnetään sitä!

Kyllä kylillä kelpaa

Paremmat kulkuyhteydet

Paremmat kulkuyhteydet Linnanmaan Prisman alueelle. Nyt menee vain nro 22 ja 23 ja nekin tosi harvoin. Pitäisi saada bussilinja myös välille Linnanmaa-Toppila.

Kyllä kylillä kelpaa

Leikkipuisto Varjakka/Salonpää alueelle

Lapsirikkaalta alueelta purettiin leikkipuisto pois taannoin, koska oli kuulemma vanhentuneet välineet. Uutta puistoa ei ole näkynyt. Esitänkin, että kaupunki rakentaa uuden leikkipuiston.

Luonto lähellä

Säilyttäkää nykyiset puistot ja merenrannat

Säilyttäkää Ainolanpuisto, joka korvaamaton. Jättäkää myös Retinranta nykytilaan! "Puiston kuivatus"?! P-paikkoja pensaitten suojaan?? Mitään pahempaa ette voi tehdä kuin tuhota nykyinen virkistysalue

Kyllä kylillä kelpaa

Lähimaksumahdollisuus busseihin

Meillä täällä Lontoossa ei busseissa tai junissa voi maksaa käteisella, mutta pankkikorttimaksaminen onnistuu, jos kortissa on lähimaksuominaisuus. Nopeaa ja kätevää!

Kyllä kylillä kelpaa

Bussiyhteys Alakylästä keskustaan

Todella kipeästi tarvitaan aikuisväestölle ja tuleville lukiolaisille julkinen kulkuneuvo, eli bussireittiyhteys Alakylän kaupunginosasta keskustaan. Aamu- ja päivä- ja ilta-aikaan linjat pyörimään.

Kyllä kylillä kelpaa

Kevyen liikenteen väylä Alakyläntien varteen

Alakyläntien varrelta puutttuu kevyenliikenteen väylä, joka tarvitaan kiireesti. Tiellä on Pohjois-Suomen vilkkain rekkaliikenne, ja pyörille, jalankulkijoille tarvitaan turvallinen väylä.

Kyllä kylillä kelpaa

Alakylään pyörällä

Kevyenliikenteen väylä välille Jylkynkangas-Alakylä. Olisi ympärivuotinen pyöräilymahdollisuus. Talvella raskaan liikenteen seurassa muuten hengenvaarallista

Kulttuuria kullekin

Tervasoutukilpailut Oulujoella

Valtakunnallinen joukkuekilpailu, jonka yhteydessä olisi myös terva- ja lohimarkkinat. Kylien, kuntien tai kaupunkien välinen kisa lastatuilla tervaveneillä olisi tapahtuman huipentuma.

Kulttuuria kullekin

Lasten taiteen kesätapahtuma

Kuusisaareen järjestetään viikko lasten taiteelle. Ulkoapäin tuotaisiin lasten elokuvaa, sirkusta ja teatteria. Työpajatoimintoina näitä kehitellään eteenpäin ja lisäksi kuoromusiikkia, maalaustaide.

Kyllä kylillä kelpaa

Valokuitua edullisesti!

Kunnallistekniikka kuntoon koko kaupungin alueella! Kaupungin asukkailleen edullisesti huolehtimat kiinteät valokuituyhteydet takaisivat vetovoiman vuosikymmeniksi eteenpäin.

Luonto lähellä

Moottorikelkkayhteys merelle

Oulun eteläpuolelta ei enää ole moottorikelkkareittiä merelle. Moottorikelkkailu on koko perheen hieno harrastus. Ouluntullista merelle pitäisi saada moottorikelkkareitti takaisin.

Kulttuuria kullekin

Taidetta korkeiden kerrostalojen seiniin

Maalataan tai valaistaan monin eri värein ja kuvituksin tylsiä harmaita rumia kerrostaloja ja muita suuria seinäpintoja. Näin saadaan iloa ihmisille ja masentavista kaupunginosista viihtyisämpiä.

Luonto lähellä

Hietasaari ja Nallikari talvimatkailun vetonaulaksi

Jäätä, lunta, ympärivuotisia lomamökkejä, kylpylähotelli, kaupungin keskustan tuntumassa: Missä ovat turistit? Pienellä panostuksella paikasta maailman laajuisen talvielämysmatkailun keskus!

Sykkivä keskusta

Joulutori

Joulutori Mannerheiminpuistoon. Ei vaikuta merituuli, on kahden "ostoskadun" risteyksessä.
Pultsarit häipys siitä. Kulmassa oleva keskikaljajuottola muualle, koska sieltä ne tyypit valuu puistoon.

Sykkivä keskusta

Seksuaali- ja sukupuolisensitiivinen yöklubi

Virallinen satenkaarein ja asianomaisin otsikoin varustettu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille turvallinen baari-ympäristö ja/tai yöklubi.

Sykkivä keskusta

Lentokenttäbussi

Suora ja nopea bussiyhteys lentokentältä keskustaan ilman turhia kiertelyitä. Pääsevät niin matkailijat kuin paikallisetkin nopeasti huvitusten pariin.

Kyllä kylillä kelpaa

Sähköistetty taksiliikenne Oulun kaupungin alueella

Teknologiakaupunkina Oulussa pitäisi olla suurin osa takseista täyssähköautoja. Kaupungin ilmanlaatu ja imago paranee, luonto kiittää ja turistit pääsevät nauttimaan hiljaisesta kyydistä.

Kulttuuria kullekin

Oulun maisemia koskevat valokuvat Oukan nettisivulle

Turistien ja oululaisten ottamat hienot valokuvat Oulun alueesta, julkisista rakennuksista laitettaisiin Oulun nettisivulle. Loistavat kuvat vetävät turisteja Ouluun.
Keski-Euroopan kaupunkien sivut.

Kyllä kylillä kelpaa

Teiden kunnossapitosovellus

Voisitte kehittää sovelluksen jolla Oululaisten olisi helppo ilmoittaa teiden kunnossapitoon liittyvistä asioista. Esim. Autoilijat voisivat ilmoittaa routakuopista jolloin eivät ehtisi kasvaa isoiksi

Sykkivä keskusta

Tanssiravintola keskustaan

Tanssikaupunki Oulusta uupuu tanssiravintola keskustasta! Kaikki tanssin harrastajat eivät ole lavatanssien ystäviä.Ei tarvita välttämättä kalliita esiintyjiä vaan hyvät levytanssitkin kyllä kelpaisi.

Sykkivä keskusta

Joulun tunnelmaa

Kuusikuja Rotuaarille.väh. 2 m kuusia, joissa pieniä jouluvaloja kaupungintalolle asti. Oulun kaunein kuusi paraatipaikallaan. Adventtitalo(Mäkelinik.43) 24 ikkunaa, jouluvalot ikkunoihin hiljalleen.

Sykkivä keskusta

Nuorille oma neuvola keskustaan

Nuorille keskustaan kiva matalan kynnyksen neuvolapalvelu, jossa päivystäisi terveydenhoitaja joka päivä vaikka iltapäivästä iltakymmeneen. Sieltä saisi tukea, neuvoja ja apua kriisitilanteisiin.

Sykkivä keskusta

Istuimia katujen varsille

Muuallekin penkkejä ja tuoleja kuin vain kuppilotten edustoille.

Kulttuuria kullekin

Avaimet hyvinvointiin lukiossa

Lukioiden opiskelijaterveydenhuollon palvelujen asettaminen opiskelijoiden käden ulottuville järjestämällä hyvinvointipäiviä sekä valistusta stressinhallinnasta ja mielenterveysongelmista.

Kyllä kylillä kelpaa

Linja-autoyhteys Toppilan ja Linnanmaan välille

Oulun joukkoliikenneverkko tulee saada toimivammaksi. Bussiyhteys Toppilan ja Linnanmaan välille palvelisi niin opiskelijoita kuin töissäkäyviä.

Kyllä kylillä kelpaa

Maauimala

Maauimala Meri-Toppilaan. Sieltä voi kaivaa esille vanhan sellutehtaan betonisen selkiytysaltaan ja johtaa sinne turvevoimalan lauhdevettä (lämmitettyä Oulujoen vettä). Kelpaa uida talvellakin.

Sykkivä keskusta

IKEA houkuteltava Oulunseudulle

Ikea kylkiäiskauppoineen toisi Oulun sisustustarjonnan uuteen nousuun. Kodin 1 ja Stockmannin lähdön myötä tarjonta rautakauppatasoa. Iskua, Askoa, Jyskiä tai Vepsäläistä yhtään väheksymättä.

Kulttuuria kullekin

Kummituskaupungille tapahtuma ja teemakahvila

Iin IIK-festari ja Oulun rockhenki yhteen tapahtumakahvilana/klubina? Oulu tunnettu sekä kummituskaupunkina että rock-festareistaan. Kummituskierrosten ja hirvittävän hyvien herkkujen keskipiste.

Kulttuuria kullekin

Ulkoilmaelokuvateatteri

Ulkoilmaelokuvateatteri - piknik nurmikolla, tai autoissa istuen. Fiftarityyliin? Pesäpallostadion tai joku urheilukenttä.

Sykkivä keskusta

Silta lentokentältä Oulunlahden yli keskustaan

Pitkä silta lentokentältä keskustaan, Oritkariin. Oulunlahden yli, vrt Store Belt. Upea lähestyminen Ouluun mereltä. Rauhoittaisi Lentokentäntien ja nopeuttaisi taksiliikennettä.

Kyllä kylillä kelpaa

Koriste/valaistussuunnitelma lentokentältä keskustaan

Lentokentältä keskustaan reitille upea valaistussuunnitelma. Kansainvälisen tason suunnittelijalta, RGB LED ohjelmoitava. Limingantullin ”Bulevardin puita esim hyödyntäen.

Kyllä kylillä kelpaa

Suora bussiyhteys Nallikariin Oulun pohjoispuolelta

Bussilinja voisi lähteä jo Haukiputaalta ajaen esimerkiksi Herukan, Pateniemen, Rajakylän, Taskilan ja Toppilan läpi Nallikariin.

Sykkivä keskusta

Korkia ja komia kate Rotuaarille !

Tehdään korkia ja komia kate Rotuaarille. Eiköhän elämää tule silloin keskustaan.

Sykkivä keskusta

Ikäihimisten olohuone

Aleksinkulmasta tehtäis sellainen paikka joka olis kaikille auki arkisin kahvila/ruokailupalveluineen. Keittiökin jo on. Olis luentoja, musiikkia, luku- pelipiirit.. Kohtausikka vrt. brittipub!

Kyllä kylillä kelpaa

Joukkoliikenteen hinnoittelu edullisemmaksi

Edullisemmat hinnat työttömille, työmatkoihin, opiskelijoille, eläkeläisille ja lapsille. Työsuhdematka- ja opiskelijalippuun sama hinta riippumatta siitä, miltä matkustusvyöhykkeeltä matkustaa.

Sykkivä keskusta

Linja-autoaseman oleskelupaikalle uudet aukioloajat

Linja-autoaseman oleskelupaikan aukioloaikojen pidentäminen ainakin yli yön, koska esim. Onnibussilla autottomat matkustavat joutuvat odottamaan vähintään 45 minuuttia hyisessä säässä.

Kulttuuria kullekin

Enemmän matkailualan töitä ja matkamuistomyymälä Ouluun

Matkailualan suorittaneille olisi mukavaa saada Oulusta töitä, jottei tutkinto mene hukkaan tai joudu muuttamaan Oulusta pois. Matkatoimistoja ja matkamuistomyymälöitä lisättävä.

Kyllä kylillä kelpaa

Onnikkalinjat kuntoon

Oulun joukkoliikenteen tulisi ottaa oppia pk-seudusta jossa Hgin keskustasta lähtevät bussit ajavat suurempia väyliä pitkin jokainen "omaan lähiöönsä".Eikä mutkittele kaikkia lähiöitä matkan varrella!

Kyllä kylillä kelpaa

Tasa-arvoa bussiliikenteeseen

Joukkoliikenteen seuturajat pois Oulun sisäisestä liikenteestä.
Nykyinen systeemi jakaa ihmiset A ja B kansalaisiin, riippuen missäpäin Oulua asut.
Eli vain yksi seutulippualue koko Oulun alueelle.

Kyllä kylillä kelpaa

Oulusta kierrätyksen mallikaupunki!

Tehdään kierrätys helpoksi niin että kaikki ryhtyisivät tähän. Mm. muovinkeräysastioita lisää, taloyhtiöihin pihalle muiden roska-astioiden joukkoon. Näytetään muille mallia!

Kyllä kylillä kelpaa

Maikkulan suunnalle paremmat kulkuyhteydet!

Maikkulaan Citybussi-yhteys ja bussiyhteys Maikkulasta Kaakkurin alueelle.

Kulttuuria kullekin

Tanssipaikka!

Rento tanssipaikka kaikelle kansalle hyvien kulkuyhteyksien päähän. Autottoman seniorinkin päästävä sinne helposti. Ei tarvitse olla elävää musiikkia. Kaiken ikäisille tanssin iloa!

Kulttuuria kullekin

Edullisesti elokuviin!

Hirmu kallista nykyään tuo elokuvissa käynti ja ohjelmistoissa lähinnä nuorille suunnattua hömppää. Kaivataan kohtuuhintaista elokuvateatteria jossa esitettäisiin vaikka vähän vanhempiakin elokuvia.

Kulttuuria kullekin

Sivukirjastot auki sunnuntaisin!

Sunnuntai on juuri semmoinen päivä, että olisi kiva käydä rauhassa katselemassa päivän lehdet, napata mukaan luettavaa ja vaikka joku hauska leffa.

Kulttuuria kullekin

Intiön muuntaja

Intiön muuntaja on aika surkeassa kunnossa. Se kaipaa kipeästi pintaremonttia ja uuden maalikerroksen. Muuntaja ja viereinen vesitorni kuuluvat Oulun historiaan.

Kyllä kylillä kelpaa

Kahavila-bussi

Bussiin rakennettu kahavila, joka kiertää aikataulun mukaisesti kyliä. Olisipa hienoa säännöllisesti esim. kerran kuussa lähteä omalle kylälle kahvilaan iltakahveille ja tuttuja tapaamaan.

Kulttuuria kullekin

Kirjastoon satutuokioita myös iltaisin ja viikonloppuisin

Olisi hienoa jos myös iltaisin ja viikonloppuisin järjestettäisiin satutuokioita kirjastoihin. Kaikki vanhemmat eivät pääse lapsien kanssa kirjastoon arkipäivisin.

Kulttuuria kullekin

Lentomäki Ouluun

Oulu on talvikaupunki, mutta sitä ei hyödynnetä urheilussa, imagossa, elinkeinossa. Mäki rakennetaan ison tornin ympärille, joka on samalla näkötorni. Nyt on aika ajatella isosti ja tehdä revanssi.

Luonto lähellä

Suora bussiyhteys Koiteliin

Kauniisti kuvitetulla "Koitelibussilla" pääsisi ilman vaihtoa luontoystävällisesti nauttimaan yhdestä Suomen kauneimmista paikoista. Suora yhteys madaltaa kynnystä lähteä liikkeelle ilman omaa autoa.

Luonto lähellä

Yleinen siisteys

Muutama pullonkeräysastia torille ja tupakantumpittomat kadut vaikka kehottamaan tarroilla tupakoitsijoita hakeutumaan tuhkakupin ääreen, jos polttavat eikä nakkelisi natsoja maahan.

Kulttuuria kullekin

Kelluva jättipyramidi museoiden yhteistilaksi Ouluun

Kokoamalla museot samaan, jättimäiseen monumentaaliseen tilaan, ne saadaan kannattavaksi ja houkuttelevaksi. Teatterin rantaan tehdään kelluva jättipyramidi uudella tekniikalla. Luuppi on pliisu nimi.

Luonto lähellä

Talvimatkailun mökkikylä revontulituristeille

Oulun pitäisi ottaa osansa revontuli- ja Lapin-imusta ja talvisafareista, ja houkutella mökkikyläyrityksiä vaikkapa Ruskotunturille tai idylliseen korpeen. Koska ulkom. turistit haluavat vaan korpeen.

Sykkivä keskusta

Osa Kauppurienkatua suljetaan Kevätkaduksi

Kauppurienkatu suljetaan väliltä Kirkkokatu - Torikatu umpinaiseksi Kevätkaduksi. Sisälle tulee kauppakeskus, jossa on mm. Citymarket, Hehku, Budget Sport, KooKenkä, Antell-kahvilaravintola.

Sykkivä keskusta

Maalaistori Etu-Lyötyn aukiolle

Etu-Lyötyn aukiolle vesialtaan paikalle pikkutorin kahvila/huoltopiste. Torille lähialueiden maalaistuotteiden myyntiä kerran viikossa: perunat, juurekset, vihannekset, kukat. Toritunnelmaa.

Luonto lähellä

Hieno Ainolanpuisto

Ainolanpuiston palveluiden kehittäminen. Kahvilan aukioloajat ovat kutistuneet viime vuosina.
Sunnuntaisin kaupungin parasta leikkipuistoa käytetään aktiivisesti. Vessat ovat kuitenkin lukossa.

Kulttuuria kullekin

Kaupungin henkilöstön Smartum-setelin laajennus kulttuuriin

Oulun kaupungin työntekijöiden Smartum-seteliin pitäisi myös sisältyä kulttuuri eikä pelkästään liikunta. Työnjaksamisessa auttavat myös henkiset arvot ja kokemukset esim. teatteri, elokuvat.

Kyllä kylillä kelpaa

Haukiputaalle Burger King tai Hesburger

Haukiputaalla on paljon nuorisoa ja he varmasti mielellään joka päivä ostaisivat hampurilaisia, joten se myisi erittäin hyvin!

Sykkivä keskusta

Messuhalli

Oulu kaipaa erillistä tapahtuma-/messuhallia. Tästä hyötyisivät niin elinkeinoelämän eri toimijat kuin urheilijat. Imagoasia eikä urheilijoiden tarvitse miettiä vaihtoehtoisia harjoituspaikkoja.

Luonto lähellä

Metsään suksitta

Metsässä liikkuminen tekee hyvää mielelle ympäri vuoden. Voisiko jostakin löytyä pätkä pururataa, jota ei talvella tehdä laduksi vaan jolla voi kävellä?

Kyllä kylillä kelpaa

Huonokuntoisille vanhuksille lisää kaupungin hoitopaikkoja

Sairaat vanhukset, jotka eivät pysty itse kävelemään, makaavat usein yksin kotona. Lisää kaupungin hoitopaikkoja, Hiirosen tapaisia laitoksia. Yksityisiin palvelutaloihin ei kaikilla ole varaa.

Luonto lähellä

Silta yli vilkkaan tien

Hiihtosilta yli vilkkaan Alakyläntien Auran majan kohdalla. Noin 20 m kaupunkiin päin on mäennyppylät valmiina. Niiden kohdalle saisi korkeankin sillan. Tämä palvelisi hiihtäjien turvallisuuttakin.

Kulttuuria kullekin

Merimatkailu

Meren hyödyntäminen esim. isojen purjelaivojen regatta.
Meritie Hailuotoon.
Meriväylä Umeå tai Luleå.

Kyllä kylillä kelpaa

Paikallisjunavuorot Ouluun ja Oulun lähialueille

Paikallisjuna:
Oulu-Haukipudas
Oulu-Haukipudas-Kemi
Oulu-Haukipudas-Kemi-Tornio
Oulu-Liminka
Oulu-Muhos

Luonto lähellä

Pyykösjärven kunnostus

Pyykösärven kunnostus on kannatettava asia. Lisäksi Pyykösjärven etelä puolella oleva polku olisi talvikunnostettava.

Kulttuuria kullekin

Palvelut

Ehdotukseni on palveluja tai toimintaa lapsille ja sekä nuorille aikuisille niin liikunnan kuin muun toiminnan merkeissä.

Sykkivä keskusta

Liikkuminen keskustassa

Laittakaa kunnon pyörätiet keskustan lävitse rajoittamalla kadunvarsipysäköintiä. Kivisydäntä tulee laajentaa teatterin ja kirjaston suuntaan.

Kulttuuria kullekin

Tyhjät tilat käyttöön

Otetaan tyhjät tilat luovasti käyttöön!
Toimii, jos lupaprosessit ovat mahdollistavia ja joustavia:
http://renewnewcastle.org/
http://renewaustralia.org/

Kulttuuria kullekin

Heijastinmonumentti

Heijastinmonumentti olisi oululaisten itsensä rakentama valaistu nähtävyys. Kuka tahansa voisi ripustaa siihen heijastimen, jotka välkkyisi pimeissä illoissa kauas asti.

Kulttuuria kullekin

Katubändipäivät

Oulussa ja lähikunnissa on useita bändejä. Katubändipäivänä ne soittaisivat kaduilla ympäri Oulua ohikulkijoille. Parhaista äänestettäisiin ja he saisivat soittaa vielä rotuaarin lavalla finaalin.

Sykkivä keskusta

Museot vetovoimaisiksi

Kaupungintalosta Suomen upein museo. Kaikki museomme keskustaan, jolloin kävijämäärät räjähtävät ja saamme matkailun oikean vetovoimatekijän.

Sykkivä keskusta

Areena-kompleksi Limingantulliin

Keskustan laajeneminen Limingantulliin-Oritkarin suuntaan onnistuu monitoimi-areenan sijoittamisella sinne.

Kyllä kylillä kelpaa

Oulun raitsikka

Raitsikka-versio ajatetaan Kivisydämen kautta. Saadaan lämmin, suojainen asema. Oululainen metro!

Sykkivä keskusta

Siltoja lisää torinrantaan!

Pieniä kanavasiltoja kannattaisi asentaa torille lisää. Torilta teatterin taakse, torilta kirjaston taakse. Huokausten silta.

Sykkivä keskusta

Aittoja lisää torille

Radissonin laita torista on täytettävä aitoilla.

Sykkivä keskusta

Suistoristeilijä

Amsterdamilaisella kanavaristeilijällä olisi makia suihkia jokisuistossa.

Luonto lähellä

Virpiniemeen ulkomaisia leirikouluja

Meillä on luonto lähellä, kohta tänne tulevat turistitkin. Virpiniemeen voisi saada menestyvän leirikoulupaikan.

Luonto lähellä

Matkailullinen valtti Oululle

Ehdotukseni talviaktiviteettiin ja matkailuun: Haukipudas - Virpiniemi - Kiviniemi - Pateniemi- Nallikari - Oulu retkiluistelu- ja potkukelkkailureitistö.

Kulttuuria kullekin

Halvemmat uimaliput

Halavemmat uimaliput.

Kyllä kylillä kelpaa

Hesburger Haukiputaalle

Haukiputaalle pikaruokaravintola Hesburger.

Kyllä kylillä kelpaa

Ketjuruokaloita Haukiputaalle

Haukiputaalle ketjuruokala esim. Hesburger, Subway, McDonalds jne.

Sykkivä keskusta

Joulumarkkinat Saksan tapaan

Jouluksi kunnon markkinat, ei vain Rotuaarille paria koppia joissa myydään hanskoja. Suomalaisen ruoan lisäksi muiden maiden ruokia, Samanlainen kaava kuin kansainvälisillä markkinoilla.

Kulttuuria kullekin

Ouluun monitoimiareena

Ouluun monitoimiareena nykyisen linja-autoaseman kohdalle. Areenassa pitäisi olla mahdollista järjestää jääkiekko-otteluita, konsertteja ja muita tapahtumia.

Sykkivä keskusta

Värejä ydinkeskustaan

Roskakoreja lisää ja taidemaalauksin väritettyinä. Erityisryhmät asialle.
Graffitikulmia ja soho art distric as in Malaga, London. Ks taidemuseon näyttely.

Kyllä kylillä kelpaa

Pyörävaunuja juniin

Juniin pyörävaunuja, jolloin juniin pääsisi helpommin pitemmän matkan päästä. Myös pienempiä junapysäkkejä voisi avata esim. Haukiputaalle.

Kyllä kylillä kelpaa

Nuorille lisää hengailu- tai mopopaikkoja

Nuorilla ei ole hirveästi hengailupaikkoja joissa saa olla.
Tai muuten vaan mopoilupaikkoja nuorille mopoilijoille.

Kyllä kylillä kelpaa

Hesburger tai Mcdonalds Haukiputaalle

Hese tai Mäkki Puttaalle.

Luonto lähellä

Ritaharjun puistot

Ritaharjun keskellä Paulapuistoon penkkejä, kukkivia pensaita, kävelytien varteen ja Kahapuiston mäkeen portaat kaiteella "ylös juoksua" varten. Mäen päällä nyt uusia kuntolaitteita, muuten pusikkoa.

Kyllä kylillä kelpaa

Citybussit Ritaharju – Tuira hyvinvointikeskus – keskusta -välille

Nopeita citybusseja myös pohjois-Oulun alue huomioiden, kuten Ritaharju - ns.Tuiran terveysasema - keskusta, myös OYS-väli, Kuivasjärvi, Kuivasranta, Kaijonharju. Nyt citybussit vain etelä-Oulussa.

Luonto lähellä

Kuntorata

Kuntorata Auranmajalta Virpiniemeen!

Sykkivä keskusta

Afrikkalainen ruoka

Afrikkalainen ruokapaikka, jossa saa myös hedelmäsmootieita. Ruoka voisi olla pop, smootiet tilattavissa.

Luonto lähellä

Luonto keskelle kaupunkia

Puisto, johon kaupunkilaisilla olisi mahdollista istuttaa hyöty- ja ruokakasveja yhteisöllisesti sekä toki korjata satoa.

Sykkivä keskusta

Ei missään nimessä arkkitehtonista maamerkkiä!

Oulussa on jo kaikki tarvittava. Täytyy kehittää uutta ja luovaa sisältöä kaupunkiin jo olemassa olevan pohjalta. Kolossaaliset maamerkit ovat enemmän itänaapurin juttuja.

Kulttuuria kullekin

Taidetta siltauudistukseen

Kun oulujoen ylittävä silta joudutaan uusimaan, voisi vaikka %-perusteella kiinnittää huomiota näyttäviin sillankaiteisiin ja -rakenteisiin. Taidetta kaikille ja hyvää mainosta ohiajaville.

Kulttuuria kullekin

Ei lopeteta Ainolan museota

Huhuja on ollut, että Ainolan puistosta museo oltaisiin lakkauttamassa tai siirtämässä. Puiston keskellä vanhassa upeassa rakennuksessa on kyllä museo paikallaan ja olisi myös kulttuuripääkaupungissa.

Kyllä kylillä kelpaa

Edullista asumista

Jätetään nuo tulevat tontinvuokrakorotukset tuohon puoleen väliin, että pienituloisetkin voivat jatkaa asumista omissa taloissa. Vaan aletaako kunnaneläteiksi? Jotain järkeä nuihin korotuksiin.

Kulttuuria kullekin

Luupintie tai Luupinväylä

Nyk. tilat P-P:maan museo, taidemuseo, tietomaa ja uudet tilat Åströmin tehdasrakennukset, varaus vankilamuseo. Puistoisella kulkureitillä yhdistetään kunnostetut vanhat hienot rakennukset.

Kulttuuria kullekin

RC-autojen viihdekeskus

Karting-tyylistä toimintaa radio-ohjattavilla autoilla mutta pienimmillä tiloilla ja paikallisten ja turistien saatavilla. Tutustu ideaan niin mietitään miten sitä voisi kehittää www.rcareena.fi.

Sykkivä keskusta

Villi Valkea viileemmäksi!

Valkean sisäänkäynnit tosi epäsiistit, nuoret norkoilevat ovien ja ikkunoiden edessä isoina laumoina. Entisiin Coffee Housen tiloihin nuorten olkkari! Valaistusta, roskiksia & valvontaa lisää.

Kulttuuria kullekin

Urheilu- ja liikunta-Areena

Järjestetään Oulussa UrheiluAreena, jossa huippuvalmentajat, asiantuntijat ja muut alan vaikuttajat keskustelisivat liikunnasta ja huippu-urheilusta. Ihmiset voisivat osallistua keskusteluihin.

Kulttuuria kullekin

Maamerkki Ouluun

"Oulussa ei ole oikein mitään nähtävää".
No pitäisikö houkutella väkeä ja turisteja tänne ihastelemaan jotain uniikkia?
Esimerkiksi teema-huvipuisto, messukeskus, IT-museo, joulupukin kylä...

Sykkivä keskusta

Kiikeliin virallinen uimaranta ja sauna

Kiva Kiikelin saari saisi kivan ja puhtaa rannan, kun se olisi jonkun hoidossa. Talvella voisi olla avanto.

Luonto lähellä

Koskikeskuksen vesistöalueilla aina vettä

Koskikeskuksen vesistöalueilla ja Ainolanpuiston puroissa tulisi aina olla vettä (ainakin keväästä syksyyn). Sillä on iso merkitys kaupunkikuvaan, näkyykö vesistö vai joen tai puron/ojan pohja.

Sykkivä keskusta

Ruokabasaari

Pakkahuoneenkatu väliltä Aleksanterinkatu ja Torikatu pitäisi pyhittää ruokakulttuurille. Autoliikenne pois alueelta ja siitä vapautuva tila kadun varren yrittäjille patiotilaksi.

Sykkivä keskusta

Raksilan kehitys

Ratakadun rautatien puoleinen osuus Kainuuntien ja Kajaanintien väliltä tehokäyttöön. Nykyiset toiminnot pois ja tilalle marketit, matkakeskus, jäähalli ja hotelli. Nykyinen markettialue asunnoille.

Kyllä kylillä kelpaa

Bussiliikenne Haukiputaalta Ritaharjuun

Haukiputaalta/Kellosta bussiliikenne Ritaharjuun ja Ideaparkkiin.

Kyllä kylillä kelpaa

Oulun reuna-alueista maalaisuutta turisteille

Joitakin maatiloja ympäristöineen pelastettava turisteille nähtäväksi. Tiloilla eläimillä luonnonmukainen hoito. Eu:lta rahoitus. esim. Ylikiimingissä keskellä kylää vanha pappila miljöineen.

Sykkivä keskusta

Local Brewery Sponsored Outdoor Beer Garden

In the United States, it is very common for breweries to also have their own brew pub bars and outdoor German style beer gardens. It helps to promote small business and they are extremely popular.

Luonto lähellä

Tuiran puisto

Tuiranpuisto tulee säilyttää metsämäisenä virkistys- ja ulkoilualueena. Kulttuuriperinnön ja maisema-arvojen turvaaminen ei edellytä täydennysrakentamista eikä varsinkaan asuinrakentamista puistoon.

Kulttuuria kullekin

Salibandytiloja junnuille

Vanhojen kellarien tms. tyhjät tilat voisi rakentaa salibandyn omatoimiseen harjoitteluun. Kaupungin salibandykentät on seurojen käytössä, joten olisi tarvetta saada lisää harjoitustiloja junnuille.

Kulttuuria kullekin

Tervan tuoksua kaupungin keskustaan

Tervataan yksi Ainolan puiston silta jokaisena kesänä. Terva on keskeinen osa Oulun historiaa. Tervan tuoksun voi kokea niin asukkaat kuin turistit kulkemalla puistossa tervasillan yli.

Kulttuuria kullekin

Katutaiteen pääkaupungiksi

Isoja katutaideteoksia talojen seinille. Lisää tutkitusti asuinviihtyisyyttä! Helpompi luvitus, hankinta ja joukkorahoitus, talojen omistajille "porkkanoita". Minimitavoite teos/vuosi.

Luonto lähellä

Hiihtolatu keskustaan

Keskustaan hiihtolatu jota pitkin pääsee liikkumaan kaupungilla ja jota ei hiekoiteta.

Kulttuuria kullekin

Oulun museot pelastettava!

Oulun museoiden alasajo lopetettava ja panostettava museoiden kehittämiseen. Museot eivät voi toimia ilman kokoelmia ja tiloja. Ei kulttuuripääkaupunkia ilman museoita!

Luonto lähellä

Loppulan talo luontotaloksi

Loppulasta polkuyhteydet Isokankaan reiteille. Helppo toutettaa. Metsät ovat kaupungin. Loppulasta on jo polkuyhteys Lemmenpolulle, joten Lemmenpolkukin yhdistyisi Isokankaan reiteille.

Kyllä kylillä kelpaa

Apua nälkää näkeville

Oulussa asuu oikeasti nälkää näkeviä, mutta ei omasta syystä. Sosku eikä Kela pysty nopeasti käsittelemään. Nopeuttakaa avunantoa!

Kyllä kylillä kelpaa

Auraus ja hiekoitus

Aurausta ja hiekoitusta on tehostettava vaikka ostopalveluina. Onnettomuuksia sattuu, jos tähän ei puututa.

Kyllä kylillä kelpaa

Suora linja Ideaparkkiin

Laittakaa yksi linja ajamaan keskustasta Ritaharjuun moottoritietä pitkin. Eli nopeat ja suorat vuorot äärialueille. Rusko on unohdettu myös kokonaan. Käytän päivittäin joukkoliikennettä.

Sykkivä keskusta

Yliopisto näkyville Oulun keskustassa!

Oulun Yliopistolle oma "Tiedekulma" eli näyteikkuna ja pop up -tapahtumahuone/kahvila ydinkeskustaan. Tapahtumia, luentoja, teemapäiviä ym. vauvasta vaariin!

Sykkivä keskusta

Nettikamera Pokkisen mäkeen

Ehdotan Pokkitörmän mäkeen nettikameraa helpottamaan autoilijoiden reittivalintoja. Mäki on ollut uskomattoman liukas useana päivänä, niin varmaan tänäänkin.

Luonto lähellä

Marjastusretkiä kaupunkilaisille

Heinä-syyskun aikana säännöllisesti järjestettävät marjastusretket Oulun ympäristössä oleviin metsiin. Yhteiskuljetus bussilla, mukaan muutama hyvät marjapaikat tunteva ohjaaja, joka opastaa.

Luonto lähellä

Vesimatkailua Ouluun

Ympäristöystävällistä vesiliikennettä turistien ja paikallisten iloksi. Esimerkiksi Nallikarin ja keskustan välille saisi hyvän väylän. Herätetään vesillä liikkumisen kulttuuri.

Kulttuuria kullekin

Ilmaiset bussimatkat päiväkotiryhmille

Ilmaiset bussimatkat päiväkotiryhmille. Helpottaisivat retkien tekemistä esim. erilaisiin liikunta- ja kulttuuritapahtumiin, luontokohteisiin tai vaikkapa toisiin päiväkoteihin.

Sykkivä keskusta

Vapaa kaupunkitila

Oulun kaupunki voisi vaikka yhdessä Te-palveluiden ja Oulun tilakeskuksen kanssa vuokrata tilan kaupunkilaisten käyttöön Oulun keskustasta. Avaimet tilaan saisi vaikka kulttuuritalon vahtimestareilta.

Luonto lähellä

Oulun seutu paremmin käyttöön!

Pyörän vuokrauspaikkoja ympäri Oulua turisteille. Pyörissä kartta, jonka avulla pyörän vuokraaja voisi tehdä pyöräretken ympäri Oulun keskustaa, Ainolanpuistoa, Torinrantaa ja jokivartta Nallikariin.

Luonto lähellä

Nallikari ja Ainolanpusto paremmin käyttöön

Ainolanpuistoon lapsiperheille pieniä tapahtumia, esim. lastenpuistojameja. Voitaisiin rakentaa pieni lava, jossa paikkakunnan muusikot voisivat esiintyä.

Luonto lähellä

Puistoluistelurata

Puistoluistelurata esimerkiksi Hietasaareen, Tuiranpuistoon tai Ainolan puistoon. Jäädytetään 500 - 1000 m pitkä reitti luistimilla kierrettäväksi niin ei tarvitsisi pelkällä kentällä pyöriä.

Kyllä kylillä kelpaa

Paikkakunnan pienyrittäjille tiloja aloittaa toiminta

Liiketiloja oululaisille pienyrittäjille. Muutoinkin tuettaisiin paikallista osaamista ja varsinkin innostettaisiin nuoria yrittämään. Itselläni haaveena pieniä konttikahviloita kesäksi ympäri Oulua.

Luonto lähellä

Vapaat vedet, kuohuvat kosket

Vapautetaan Merkoski takaisin vaelluskalojen elialueeksi, ihmisten virkistys- ja ruoanhankintapaikaksi sekä kansainväliseksi matkailuvaltiksi. Ei anneta keskustalaisten päättää ihan kaikesta.

Kyllä kylillä kelpaa

Kiviniemeen kaljakauppa

Kaikki saa ostaa Kiviniemestä kaljaaa.

Luonto lähellä

Luontopolkuja vesistöjen varteen

Kalimenojan patikkapolkua tulisi jatkaa Jäälinojaa seuraten Jääliin asti. Samoin muiden vesistöreittien varteen tulisi rakentaa patikointiin soveltuvia polkuja. Lähiliikuntaa ja kansa liikkeelle.

Kyllä kylillä kelpaa

Talviuimapaikka Jäälin keitaaseen

Jäälin keitaaseen tai muuhun "monttuun" talviuimapaikka ja vaatteenvaihtopaikka (avain 10 €/vuosi). Ai kun olisi makeaa. Tuiraan liian pitkä matka.

Kyllä kylillä kelpaa

Bussiyhteydet

Bussiyhteydet paremmiksi.

Kyllä kylillä kelpaa

Parempi auraus

Koko Oulun seudun tieauraus paremmaksi, etenkin pyöräteille, jotta ihmiset pääsisivät liikkumaan.

Kulttuuria kullekin

Kummeja yksinäisille vanhuksille

Kummitoiminta yksinäisille vanhuksille, joita harvoin, jos koskaan, käydään katsomassa vainhainkodissa, sairaalassa tai kotona. Tee tikusta asiaa, näytä lehtileike tai uutiskuva, keskustele.

Sykkivä keskusta

Rotuaarin kirpparit takaisin

Voisiko aikoinaan Rotuaarilla viikonloppu aamuisin järjestettävät kirpputorit tulla takaisin?
Vihreää aatetta, yhteisöllisyyttä, elämää keskustaan?

Sykkivä keskusta

Hallituskatua kävelykaduksi

Hallituskatu kävelykaduksi Rautatienkadun ja Uusikadun matkalta tyyliin La Rambla Barcelona. Siinä olisi kapeat yksisuuntaiset kaistat molemmin puolin Hallituskatua ja keskellä kävelykatuosuus.

Luonto lähellä

Maauimala

Maauimala vielä puuttuu. Miten upea paikka viettää kesäpäiviä perheen kanssa, aina lämmin vesi vaikka ilma olisikin viileämpi.

Luonto lähellä

Hevossaaresta oma kuningaskunta

Maailman pienin, autoton valtio, Hevossaari, on turistirysä, jossa on kuninkaalliset, raatihuone, hevostalli, kauppa, ravintola, kirkko. Kuningaspari kulkee vankkureilla. Oma lippu, vaakuna. Silta.

Kulttuuria kullekin

TiernaKeijut

Kuten jouluna tiernapojat kiertävät laulaen ympäri kaupunkia, niin kesällä voisi olla vastaava TiernaKeijut jotka tyllihameineen ja keijusauvoineen kiertävät juhannuksena laulaen kesästä juhannuksesta

Kyllä kylillä kelpaa

Kiiminkiin koirapuisto

Kiimingin alueelle tarvittaisiin koirapuisto, tai kaupunki voisi aidata nykyisin koirakoulutuksessa käytössä olevan Sammalojan kentän.

Kulttuuria kullekin

Patsaat kunniaan

Patsaiden viereen infotaulut myös ulkomaan kielillä. Lisäksi niiden valaistus ja puhtaanapito kuntoon. Hakemus kulttuuripääkaupungiksi velvoittaa.

Sykkivä keskusta

Kävelyreittien informaatio

Keskustan alueelle erilaisia kävelyreittejä informaatioineen patsaista, rakennuksista, tapahtumista ja kahviloista/ravintoloista. Informaatio netissä (koodit kohteista) ja paperiesitteinä.

Kulttuuria kullekin

Risteilyalus Oulu – Ruotsi

Meri on lähellä mutta joudut ajamaan monta sataa kilometriä että pääset risteilylle. Ouluun risteilyalus joka tekee päiväristeilyjä kuin yön yli kestäviä (ja sinne esiintyjiä tanssittamaan).

Kyllä kylillä kelpaa

Uimahalli

Uimahalli kiiminkiin

Sykkivä keskusta

Ei rakenneta rantoja täyteen

Miksi tuhota Oulun vähäiset ranta-alueet turhalla asuntorakentamisella? Ns. asuntomessualue on juuri sitä. Hietasaari on jo täyteen rakennettu. Jätetään se "pieni" venesatama paikoilleen.

Luonto lähellä

Kesäkelkkarata Ruskotunturiin

Ruskotunturiin kesäkelkkarata, josta saataisiin siksakkityylillä tarpeeksi pitkä. Huipulle kalteva torni, josta kelkkarata alkaa. Paikkaa kehitettävä myös leija-, liito- ja krossipyöräharrastuksille.

Kyllä kylillä kelpaa

Liikuntapuisto Ritaharjuun

Ritaharju kaipaa isoa hyvin varusteltua keskuspuistoa, jossa voi harrastaa eri liikuntalajeja ja ihailla kauniita kasveja. Nyt EI MITÄÄN, tyhjä pelto, paljon ihmisiä
esim Kiiminkiin suunn. puisto

Sykkivä keskusta

Joulutori Ahtisaaren aukiolle

Ahtisaaren Aukiolla tällä hetkellä olevat 2 punaista aittaa pitää jättää paikoilleen. Näin ollen on jo valmiina idyllinen aukio johon joulutori, pienet punaiset mökit :)

Kulttuuria kullekin

Huvipuisto Oritkariin

Huvipuisto Oritkarin alueelle, ei Hietasaareen. Löytyy tilaa autoille. Julkista liikennettä sen myötä sinne suunnalle myös.

Sykkivä keskusta

Opiskelijatalo Ouluun!

Oulun keskustaan kaikkien opiskelijoiden yhteinen opiskelijatalo, joka kerää kaikki opiskelijoiden palvelut yhteen ja toimii myös tapahtumapaikkana.

Kyllä kylillä kelpaa

Merikoskenkadun ilme viihtyisäksi

Merikoskenkadun talojen julkisivut yhtenäiseksi, esim. metallikehikoilla tmv. rakenteilla, liiketilojen ja jalkakäytävän päälle katokset, jolloin koko alueen vetovoimaisuus ja viihtyisyys paranisi.

Sykkivä keskusta

Katualueet kuntoon sekä liikennereitit

Keskustaan vuoropäivinä pysäköinti kadunlaitaan. Helpottaa talvihoitoa sekä keväisin tehtävää hiekanpoistoa. Saadaan siisti kaupunki kaikille vähällä vaivalla. Myös citybussi-reittejä lisää.

Sykkivä keskusta

Pöytiä, penkkejä, tuoleja

Kaupunki voisi suunnitella erikokoisia/mallisia pöytä-penkki ryhmiä kaduille, puistoihin. Voisi ystävien kanssa jutella tai juoda termarikahveja ja pelata Monopolia.

Luonto lähellä

Maauimala

Maauimala keskustan lähellä ois ihana!

Kyllä kylillä kelpaa

Maailman kaunein joki haluaa hoitaa ihmistä

Kiiminkijoelle hyvinvarustettuja veneitä. Voidaan laskea merelle asti. Laadukkaita palveluja tykö turisteille ja meille. Oppaat ja jokikapteenit kehiin. Tarinoita on.

Luonto lähellä

Enemmän aktiivista merellisyyttä!

Kesäisin voitaisiin järjestää muitakin kuin yksityisiä musiikkiristeilyjä torinrannasta. Oulussa on taitavia musiikinosaajia (koululaisbändejä, kitaristeja, lauluyhtyeitä...). Edullisia varmaan.

Sykkivä keskusta

Uusi näkökulma keskustan kehittämiseen

Kokeilkaapa kääntää näkökulma palveluverkkoselvityksessä. Siellä lukee ns. reuna-alueiden (=liittyneet naapurikunnat) palveluiden kohdalla "lakkautetaan", "lakkautetaan" ja "lakkautetaan" jne.

Sykkivä keskusta

Liikunnan riemua pyöräilystä

Oulun keskustan liepeiltä voisi vuokrata polkupyöriä edullisesti tai panttia vastaan ja kaikenikäisille. Myös opastetut pyöräretket halukkaille.

Sykkivä keskusta

Eloa keskustaan

Nuoret näkyviin. Ilmainen bussiliikenne opiskelijoille välille yliopisto-keskusta-Kaukovainion kampus. Aluksi vaikka kokeiluna määräpäivinä . Samoin eläkeläisten päiväajan bussimatkat keskustaan.

Kulttuuria kullekin

Iltatori kesällä

Ohjelmallinen iltatori kesäajaksi kerran viikossa . Ks. Salon kaupunki.

Kulttuuria kullekin

Avoin foorumi Rotuaarille

Rotuaarin lavan vapaa käyttö kerran viikossa kenelle tahansa.

Luonto lähellä

Lammassaareen luonnonkivitorni

Lammassaari on idyllinen ja kaunis paikka keskustan kupeessa, jonne pääsee kävellen Ainolanpuistosta. Saareen voisi tehdä luonnonkivinäköalatornin. Talkoilla tehty ja kestävä kuin linnan torni.

Sykkivä keskusta

Tervan talo torille

Torille tulee iso Tervan talo, joka on tervatynnyrin muotoinen ja näköinen. Ympärivuotinen pienkahvila, lehtiä, nettipäätteitä, taidetta. Kirjaston sivupiste. Kesällä siinä toimii mm. Oulu Info.

Sykkivä keskusta

Keskustassa palelee talvisin

On mukava kehittää sykkivää keskustaa mutta talvella kauppakeskuksien sisätiloissa. Samalla elvytetään kauppakeskuksia.

Luonto lähellä

Myllykosken tien kunnostus

Sanginjoella Myllykoskelle menevän tien kunnostus, noin 3 km metsätietä.

Kulttuuria kullekin

Jäähalleihin vapaavuoroja ja musiikkia – jäädisco kaikille

Luistelua kaikille! Hyvää musiikkia ja 3-4tunnin pituisia, vapaita vuoroja to/pe/la/su iltapäiväisin/iltaisin.
Iceskating for everyone - on good indoor ice with music, just for fun!

Kulttuuria kullekin

Kulttuuribussi

Kaupunki voisi hankkia yhden bussin kulttuurikäyttöön. Bussi voisi kierrellä keskustan ulkopuolella olevissa kulttuurikohteissa ja tapahtumissa ja olla myös edullisesti vuokrattavissa järjestäjille.

Luonto lähellä

Metsämörripolku luontoympäristöön opastetauluineen

Hoi kolikok! Metsämörriohjaajat ry:n jäsenjulkaisusta 1/2017 idea Mörripoluista opastetauluineen esim. Virpinemeen ja Röyttän saareen. Myös muihinkin luontokohteisiin Oulun seudulla.

Kyllä kylillä kelpaa

Torille taidetta historiasta

Torin ja autoparkin väliin pitkä reliefi Oulun historista tervakaupunkina. Oulujärven latvoilta, puun poltto ja tervankuljetus joella, lopulta laivaus ja matka maailmalle. Siinä näyttävyyttä torille.

Kyllä kylillä kelpaa

Muut alueet kuin keskusta

Virpiniemen kehittäminen kaikelle kansalle, onnikkaliikenne sinne. Husky-koira-ajelua Haukiputaalle, juhannuksena venekuljetuksia saarille ja sinne kokko ym. hiihtokilpailuja, lumenveistoa.

Kyllä kylillä kelpaa

Kaupungin tilat maksutta yhdistysten käyttöön

Yleishyödylliset yhdistykset käyttävät maksutta kaikille avoimeen & maksuttomaan toimintaansa kaupungin tiloja, kuten päiväkoteja, kouluja ja kirjastoja (sähköinen ajanvaraus ja kulunvalvonta).

Kulttuuria kullekin

Yhdistysten toiminta ouka.fi -sivuille

www.ouka.fi/oulu/tapahtumat -sivuille nostetaan Oulussa toimivien yleishyödyllisten yhdistysten toiminnat ja tapahtumat ihimiset.fi -verkkopalvelusta avoimen lähdekoodin tai vähintään linkin avulla.

Kyllä kylillä kelpaa

Toimiva joukkoliikenne reunoillekin

Tiheämmin kulkevat bussivuorot niin Jääliin, Kiiminkiin kuin muillekin "reuna-alueille". Nuorisolle ja opiskelijoille kulkeminen edullisemmaksi.

Kyllä kylillä kelpaa

Hyvinvointiseteli

Hyvinvointisetelin kehittäminen tukemaan heikommassa asemassa olevia. Nuoret voisivat esim. maksaa sillä oppikirjoja, harrastuksiaan, bussilippuja. Köyhyyden torjuntaan kaikenikäisille!

Luonto lähellä

Latuverkko yhdistettävä

Pohjoiset ja eteläiset ladut on yhdistettävä Poikkimaantien sillan kautta koko talven ajan.

Kyllä kylillä kelpaa

Lisää päiväkoteja

Olisiko vähän hienoa jos Oulu voisi ylpeillä pienillä lapsikoolla olevilla päiväkotiryhmillä? Luonto ja eläinten kunnioitusta paljon enemmän päiväkoteihin!

Luonto lähellä

Ulkoilulle enemmän painoarvoa

Painotetaan ulkoliikunnan mahdollisuuksia! Ihmiset happihyppelylle! Valaistut ja retkiladut, kuntopolut, fitnesspuistot, Oulun luontopolut, pitkokset ja laavut... Ruskotunturille porrastreenipaikka!

Luonto lähellä

Kannustetaan julkisten ajoneuvojen käyttöön laskemalla hintoja

Lasketaan (esim. aluksi kokeilu vuodeksi) julkisen liikenteen hintoja ja kampanjoidaan näyttävästi julkisen liikenteen puolesta. Toimivat vuorot ja edullinen hinta, mielellään jättäisin auton kotiin!

Kulttuuria kullekin

Oulu tunnetuksi

Oulu on ehkä vähän kaukaisempi ainakin kaupunkilaiselle. Oulu pitäisi brändätä ja tehdä tunnetuksi myös meille kaupunkilaisille :)

Luonto lähellä

Koirareitit

Kunnolliset koiralenkit ympäri kaupunkia ja keskustaan. Koirapuistot ja kauppojen eteen kunnon koiraparkit. Karvakorvien kanssa kivoja lenkkejä turvallisesti ja samalla voisi hoitaa asioitakin.

Sykkivä keskusta

Hietasaaren rantaan asukkaita

Tällä hetkellä, kun torilta katsoo vastarannalle, näkyy vain pusikkoa. Vastaranta, Hietasaari tulisi rakentaa. Rantaa voisi kiertää kaunis pyörätie, samalla maisema/keskusta kaupungistuisi.

Sykkivä keskusta

Lisää liiketilaa keskustaan

Oulun keskustan liiketilan vuokrataso on korkeampi kuin esim. Tampereella. Keskustaa hallitsee muutama toimija, heillä on monopoli. Nyt tarvitaan lisää liiketilaa, jotta monopoli murtuu.

Kyllä kylillä kelpaa

Yhteisöllisyyttä

Kustannustehokkuutta tilojen käyttöön ja paljon hyvinvointia eri sukupolville yhdistämällä esim vanhusten tehostettua palveluasumista/palveluas ja lasten päivähoitoa. Hyödyt osoitettu tutkimuksilla.

Kulttuuria kullekin

Kulttuuria kyllä – perinnekulttuuria!

Sydämeni sykkii Karjasillan asuinalueelle; sen kodikkaille rintamamiestaloille, joiden historiaa ei saa unohtaa - siispä korjausrakentamiseen liittyvä työpaja kirjastoineen, kahviloineen jne.

Luonto lähellä

Ravintoa joen varrella

Olisi ihanaa jos aivan Oulujoen veden äärellä olisi jokin kahvila tai ravintola, jossa voisi esim syksyn pimeinä iltoina nauttia hyvästä ruuasta ja illan valojen heijastuksista veden pinnasta.

Luonto lähellä

Katamaraaniyhteys Luulajaan

"Laivalla Luulajaan" olisi hohdokasta.

Sykkivä keskusta

Imetys on jees

Julkisiin tiloihin kaivattaisiin lisää RAUHALLISIA paikkoja, joissa voisi imettää lasta, koska vessat on tarkoitettu tarpeiden tekoon ja monet vauvat eivät osaa keskittyä syömiseen hälyssä.

Kyllä kylillä kelpaa

Kellon Kiviniemestä Haukiputaalle oma bussilinja

Helpottaisi kulkemista Kiviniemestä Haukiputaalle kouluun ja takaisin.

Sykkivä keskusta

kävelykatu

Lisää kävelykatuja.

Luonto lähellä

Luistelureitti jäälle Nallikariin

Luistelureittejä jäälle Nallikariin. Pieni koppi luistinten vaihtoon olisi luksusta. Reittejä voisi olla eri pituisia.

Kulttuuria kullekin

Stonehenge-rakennelma vanhoista busseista Kuusisaareen

Vanhoista busseista rakennetaan "Stongehenge", jossa niitä on pystyssä ja poikittain. Voi käyttää myös vanhoja raitiovaunuja. Yhdestä raitiovaunusta tehdään kahvila kahden pystybussin päälle.

Sykkivä keskusta

Enemmän kaikkea

Ouluun pitäisi saada enemmän kauppoja ja teattereita yms menoa.

Kulttuuria kullekin

Treenikämppiä keskustan liepeille!

Huhu kulkee, että Hiukkavaaran kasarmit purettaisiin lähivuosina. Tarvitaan lisää harjoitustiloja bändeille, urheiluseuroille jne. Keskustan liepeille sillä kaikilla ei ole autoa kulkemiseen.

Sykkivä keskusta

Tanssia keskustassa

Meille +55 ihmisille olis paikallaan joku tanssipaikka Oulun keskustassa, ennen oli hyviä paikkoja iäkkäimmille. Saisimme hyvää liikuntaa musiikin tahdissa. Toivotaan että tämä järjestyisi pian.

Kyllä kylillä kelpaa

Kyläparlamentti-nettisivu kannanotoille

"Huutelunetti" kyläläisiltä Oulun päättäjille. Nettisivu ja appl. johon voi jättää asiallisia kannanottoja, max 200 merkkiä. Nostaa kylien epäkohtia esille ja näkemysten näkyvyyttä. Kaikille avoin.

Sykkivä keskusta

Rauhanmaja torille, jossa live-webcam-heijastuksia suurkaupungeista

Ahtisaaren mukaan nimetty rauhanmaja torille. Seinillä jatkuva live-webcam-lähetys Lontoosta, Pariisista, New Yorkista ja Tokiosta. Katolla torni, josta rauhan lasersäde kohti kirkontornia.

Kulttuuria kullekin

Kulttuurikalenteri

Kulttuurikalenteri-sovellus puhelimeen. Sovelluksen avulla löytäisi lähimmät (ja kauempanakin olevat) kulttuuritapahtumat: museonäyttelyt- ja työpajat, musiikki- ja teatteriesitykset, ym.

Sykkivä keskusta

Valkean monopoli purettava keskustasta, monimuotoisuus ja kivijalkakauppa kunniaan

Keskustan alasajo alkoi Stockan lähdön myötä ja Valkea on katastrofi, joka on kuihduttanut koko keskustan. Katu avattava normaalille liikenteelle, tukea kivijalkakaupalle ja monimuotoisuudelle!

Kyllä kylillä kelpaa

Elävä keskusta- elävät kylät

Oulu on Suomi pienoiskoossa. Elävä keskusta kuuluu kaikille, vaikka osa haluaa asua maaseudun rauhassa. Koulut ovat kylien elämän sydän ja niiden säilyttäminen on tärkeää.

Luonto lähellä

Puulaiva

Hankerahoitus: rakennetaan upea purjelaiva, taviskansa voisi päästä purjehtimaan. Lisäksi, herätetään tervakulttuuri, Kainuusta uitetaan tervaveneillä tervaa laivamme tervaamiseen. Kesätapahtuma :)

Sykkivä keskusta

Hevoskeskus

Puretaan vihdoin Äimäraution tallikolhoosi ja rakennetaan uusi hevosurheilukeskus vaikka Madekoskelle tai muualle. Äimärautiolle rakennetaan taviskansalle puitteet rantaurheiluun, merimaisemaan.

Kyllä kylillä kelpaa

Leikkipuisto Haukiputaalle

Haukiputaan keskustaan tarvitaan kunnollinen, suuri leikkipuisto. Muutenkin Haukiputaan keskusta tarvitsee viheralueiden kehittämistä. Lisää viihtyisyyttä, puistomaisuutta ja penkkejä joille istahtaa.

Kulttuuria kullekin

20-metrinen jättiläinen ja jättiläisteemapuisto Hietasaareen

Jättiläisteemapuiston vetonaula olisi 20 m korkea jättiläinen, jonka sisään pääsisi kuten näköalatorniin. Teemapuistosta tehtäisiin samanlainen vetonaula kuin joulupukinmaa Rovaniemellä.

Luonto lähellä

Oritkari

Äimäraution tallikolhoosit pois ja Oritkariin mukavat luonnossaliikkumisen mahdollisuudet merimaisemineen. Esim huikeat meriuintikilpailut Oritkari-Vihiluoto-Varjakka jne.

Luonto lähellä

Koiralatuja!

Lisää koiran kanssa hiihtäville koiralatuja! Sehän on valtavan suosittua. Suunnitellaan ja vedetään ihmeessä enemmän meille koiran kanssa hiihtäville latuverkostoa, useita reittejä.

Sykkivä keskusta

Kasarmintie 3 asuntokäyttöön

Oulun sähkölaitoksen hulppea, vanha jugendrakennus tulisi laittaa asuntokäyttöön Oulun Osuuskaupan talon tyyliin. Ihastuttavaa kaupunkiasumista Oulussa!

Luonto lähellä

Sanginjoen kansallispuisto

Perustetaan vihdoin ja viimein Sanginjoen kansallispuisto.

Sykkivä keskusta

Rotuaarin piknik

Nyt kun Rotuaaripiknik muuttaa Kuusisaareen, voitaisiin järjestää Rotuaarilla oikea piknik. Musiikkia, ruokaa, juomaa - ihmisiä! Olisipa hienoa saada eloa ja toimintaa kävelykadullemme.

Kulttuuria kullekin

Kulttuuriaitat

Osa Torinrannan aitoista on tyhjillään. Eikö olisi parempi antaa aittoja kulttuurialantoimijoiden käyttöön alennetulla vuokralla? Vastineeksi vaadittaisiin kulttuurin ilosanoman levittämistä alueella.

Kulttuuria kullekin

Japanilainen kulttuuri

Haluaisin, että Ouluun tulisi japanilaisten katutyylien edustavia vaatteita myyvä kauppa. Ostajia olisi useita ja se toisi mukavaa uutta väriä.

Kulttuuria kullekin

Älykäs tapahtumakalenteri

Kehitetään maailman paras menokalenteri Oulun tapahtumille! Puhelinsovellus näyttäisi mitä lähelläsi tapahtuu, ehdottelisi kiinnostavia tapahtumia ja hälyttäisi kun ne lähestyvät.

Kulttuuria kullekin

Kaupungin vanhasta Varikosta kulttuurikeskus ”Kulttuurivarikko”

Tehdään Toppilansaaren sillan kupeessa olevsta vanhasta kaupungin varikosta ja sen edessä olevasta piha-alueesta Taidekeskus. Sisätiloihin näyttely- ja työtilat, pihalle veistospuisto ja kesäteatteri.

Kyllä kylillä kelpaa

Mahdollisuuksia joukkoliikenteeseen

Joukkoliikennettä tulisi parantaa myös muilla kulkuvälineillä, kuten metrolla (Kempele-Linnanmaa) tai raitiovaunulla. Saataisiin helpotettua kulkemista ja vähennettyä turhaa autoilua.

Kulttuuria kullekin

Lisää saunakulttuuria

Oulu voisi kohentaa imagoaan merikaupunkina rakentamalla ympärivuotisen saunan merenrantaan. Mukana voisi olla merivesiallas, jossa voisi pulahtaa löylyjen yhteydessä, sekä ravintola.

Luonto lähellä

Lähiruokafestarit reko-hengessä

Erityisesti lähiruokaa korostava ruokajuhla olisi hyvä, työpaikat säilyvät alueella ja ekologinen elämäntapa korostuu helposti! Samaan yhteyteen kierrätystä, kestokasseja yms.

Kulttuuria kullekin

Uusi rahasto pientapahtumien tukemiseen

Oulussa on paljon alakulttuurien festivaaleja ja tapahtumia, mutta joille löytyy hankalasti tiloja tai tukirahoituksia. Näin elävöitetään kaupunkia helposti ja luodaan uusia harrastustapoja.

Sykkivä keskusta

Talviyleisötapahtumia Kallioparkkiin

Kesä on yleensä festivaalien aikaa, mutta talvella ei tapahdu mitään. Jatketaan kautta järjestämällä Rotuaari-kaltaisia tapahtumia Kallioparkissa. Sinne mahtuu porukkaa, ja sieltä pääsee baareihin.

Sykkivä keskusta

Elämää suihkulähteille

Valojen ja varjojen leikkiessä musiikin tahdissa suihkulähteillä Ainolan puiston edessä. Samalla voitaisiin kehittää jouluvaloja Rotuaarilla musiikin tahtiin (mallina Malagan jouluvalot).

Kyllä kylillä kelpaa

Ilmainen ehkäisy kaikille alle 25-vuotiaille

Ilmainen ehkäisy kaikille alle 25-vuotiaille.

Sykkivä keskusta

Ympärivuotinen köysirata

Torinrannasta ympärivuotisessa käytössä oleva köysirata Nallikariin. Sekä oululaiset että turistit hyötyisivät kuljetuksesta ja autojen käyttö jäisi vähemmälle. Reitti pitäisi suunnitella tarkasti!

Kulttuuria kullekin

Jotain repäisevää

Bilbao tunnetaan Guggenheimista, Valencia tunnetaan tiedekeskuksen rakennuksista. Ouluunkin kaivataan jotain vastaavaa "suuruudenhullua".

Kyllä kylillä kelpaa

Fitness park

Lisää näitä Hiirosesta löytyvän tyyliin! Mikä sen paremmin kaupunkilaisten hyvinvointia edistää kuin ilmaiset fitnessparkit! Siihen maauimalan kylkeen tämä vaikka. Liikuntaneuvojia paikalle.

Kyllä kylillä kelpaa

Kulkuneuvorata

Ajorata, jossa voi ajella mopolla, autolla tai mootoripyörällä jne. Vapaa-ajalla huviksi tai voi koittaa saada ajokortin.

Luonto lähellä

Uudet lajitteluroskakorit

Tahtoisin nähdä roskiksiasa lajittelumahdollisuun. Puistoihin ja muihin roskiksiin voisi laittaa erikseen biojätteen, sekajättee, pahvin ja metallin. Ihmiset saisivat lajitella joka paikassa!

Sykkivä keskusta

Tori keskustan ytimessä eloon

Tori on noin puoleksi parkkipaikkaa ja talvella hyvin kolkko ja avara. Parkkipaikat voisi korvata kansiparkilla, jonka päälle voisi rakentaa makasiineja keventämään torin kolkkoa ilmettä.

Sykkivä keskusta

Chillauspaikka keskelle kaikkea

Rauhallinen tila, jossa voi turvallisesti halutessaan ottaa pikaiset päiväunet, ladata kännykkää tai vaikka syödä omia eväitä esimerkiksi pitkän väsyttävän päivän jälkeen.

Kyllä kylillä kelpaa

Bussiliikenne kuntoon

Suuremmat bussit, jotta esim. aamubusseissa ei joutuisi seisomaan ja joillekin linjoille hieman tiheämmin busseja. :)

Luonto lähellä

Uimastadion

Merivesiallas ja uimastadion, missä voi uida kesälläkin ulkoilmassa.

Luonto lähellä

Turismia

Kunnon tori satamaan ja ohjelmaa/kalan myyntiä. Myös retkiä merelle!

Luonto lähellä

Muovi pois luonnosta

Perustetaan aivohautomo, miten Oulun luonto puhdistetaan muovista.

Kyllä kylillä kelpaa

Luistelu vielä mielekkäämmin

Järjestetään esim. luonnonjääkenttien "luistelukoppien" lukitus kirjastokortilla.

Kyllä kylillä kelpaa

LumiOulu

Kielletään polanteen jättäminen pihaliittymiin tulevissa auraussopimuksissa.

Sykkivä keskusta

Ihmisten kaupunki

Lisätään ihmisten viihtyvyyttä sallimalla kuppiloitten eteen viehättävät,katokselliset terassit. Kuusisaareen myös talvitapahtumia, niin saadaan kaupunkilaiset ulos koloistaan.

Luonto lähellä

Luonto ihmistä lähellä

Kaupungin keskelle tai sen välittömään läheisyyteen aito pala vapaata luontoa, siellä voisi esim simulaattorin turvin tutustua mahtavaan luonnonvaraiseen metsään esim. marjastus/sienestys.

Kulttuuria kullekin

Health power

Kaikkiin kouluihin kasvisruokapäivä. Pidentää elinikää, ilmastovaikutus. Ratikka jotta autoilu vähentyisi. Lisää tenniskenttiä ympäri Oulua, sekä pururataa enemmän. Yrittäjyys pakolliseksi kouluihin.

Kulttuuria kullekin

Opastettu bussireitti esim Oulu-Koiteli-Kierikki

Hop on hop off -tyyppinen bussireitti Oulun kulttuuri-, luonto- ja majoituspalveluiden ääreen. Opastus, pysähdykset esim Koitelissa, bussin sijainti ja varaus netissä, 1 kiertosuunta, voimassa viikon.

Sykkivä keskusta

Maauimala

Maauimala ois ihan kova juttu!! Ja Nallikariin enemmän menoa ja muutenki Oulusta kunnon kesäinen kaupunki!

Luonto lähellä

Roskat roskiksiin

Ehdotan enemmän roskiksia, jotta ympäristö säilyy puhtaana ja siistinä. Koirankakoille voisi tarjota pusseja.

Sykkivä keskusta

Omenahyvettä sunnuntaisinkin keskustasta

Antellin kahvilaan omenahyvettä tarjolle myös sunnuntaisin! Omenahyve vaniljakastikeella on perusoululainen kuuluisuus. Antellin oululaisuus myös enempi näkyviin. Trendikahviloita on jo riittävästi.

Kyllä kylillä kelpaa

Parannuksia joukkoliikenteeseen

Busseihin pankkikortilla mahdollinen maksu, lähimaksu toimisi nopeammin kuin kolikoilla maksaminen. Ja olisi kiva jos bussien sisällä näytöillä lukisi seuraavan pysäkin nimi.

Kyllä kylillä kelpaa

joukkoliikenne

Sovellus, josta näkee bussit kartalla. Samantapainen sovellus on käytössä jo Tampereella ja Helsingissä. Olisi hienoa saada tämä Ouluunkin.

Kulttuuria kullekin

Kaupungin museokamppis

Päivä, jolloin voi tutustua kulttuuririentoihin veloituksetta. Varmasti kannattava kaikille ja toisi kaupunkia hyvässä mielessä esille! :)

Sykkivä keskusta

Puuarkkitehtuuria katukuvaan

Puuarkkitehtuurin suosiminen katukuvassa. On todistettu, että ihmisten syke ja verenpaine laskevat puusisustuksen ja -arkkitehtuurin miljöössä, ja tilan käyttäjät rentoutuvat.

Kulttuuria kullekin

New Orleans

Jatsia pimeneviin elokuun iltoihin Torinrantaan.

Kulttuuria kullekin

Rento on uusi musta ravintoloissa

10 Suomen parasta mutta rentoa ruokaravintolaa Ouluun, 2 kuhunkin hintaluokkaan!

Sykkivä keskusta

Suuria yrityksiä Ouluun kasvattamaan taloutta, vetovoimaa ja työllisyyttä

Oulusta puuttuu suuret yritykset, jolloin väki muuttaa pk-seudulle, jos haluaa edetä uralla. Top100-yrityksistä vain Arinalla on hallinnollisia toimia Oulussa.

Miksei muilla? Houkutellaan ne tänne!

Sykkivä keskusta

Pieniä liiketiloja, jotka laajentuvat kadulle

Pieniä ja edullisia liiketiloja, jotka voivat laajentua kadulle leveiden liukuoviseinien ansiosta.

Kulttuuria kullekin

Trampoliinihalli Ouluun

Otsikko sanookin jo kaiken!

Sykkivä keskusta

Tää maailmalta meillekin!

Pysyvä Oujees-nettisivu, jolle maailmalla matkaavat kaupunkilaiset voivat lähettää puhelimestaan KUVIA löytämistään hienoista ideoista ja toimivista esimerkeistä, heti paikan päältä.

Sykkivä keskusta

Pyörätelineet

Toivon keskustaan lisää pyörätelineitä. Telineiden pitää olla kauniita, värikkäita ja veikeitä - ja tietysti toimivia.

Sykkivä keskusta

Pienpanimot katukuvaan

Paikalliset pienpanimot menestyvät yhä paremmin, ja ovat osa ruokakulttuuria. Pienpanimoille tiloja keskustaan! Edellytys hyvä maku ja olohuonemainen anniskelualue.

Kulttuuria kullekin

Huvipuisto ouluun

Jonnekkin päin Oulua huvipuisto.

Sykkivä keskusta

Radissonin tori-julkisivuun jättiscreen, jolla pelata

https://kollision.dk/en/lets-play

Kulttuuria kullekin

Interaktiivisia valoteoksia

Esimerkki Aarhusista: https://kollision.dk/en/plant-a-light

Sykkivä keskusta

Lisää roskiksia

Lisää roskiksia (pysäkit, kauppojen edustat ja paikat, joissa kaupunkilaiset hengaavat ja viihtyvät). Roskiksissa on tupankantumppilokero. Värikäs veikeä design!

Luonto lähellä

Rantapromenadi Haukiputaalle

Kiiminkijoen etelärantaan Haukiputaan keskustan kohdalle kilometreittäin valaistua rantapromenadia keskieurooppalaiseen tapaan. Pieniä oheispalveluita, kekseliäisyyttä niissä.

Kulttuuria kullekin

Valaistut sillat

Valoteoksia siltoihin.

Sykkivä keskusta

Pelejä kaduille ja toreille

Katso esimerkki: https://kollision.dk/en/spider

Sykkivä keskusta

Valkean pohjoinen sisäänkäynti

Surkealle kadunpätkälle viherseinä, kaunis valaistus ja linnunlaulua.

Sykkivä keskusta

Kulttuurielämyksiä kadulla ja toreilla lisätyn lisätyn todellisuuden keinoin!

5G ja avoin integroitu IoT-alusta keskustan tapahtumapaikkoihin!

Kulttuuria kullekin

Yleinen sauna

Yleinen sauna rantaan.

Sykkivä keskusta

Hallituskatu – asema

Hallituskatu Kallioparkista asemalle kauniiksi bulevardiksi, yhtenäisemmät fasadit liikkeille.

Sykkivä keskusta

Vesiteoksia, joihin voi mennä sisälle

http://zreearch.s3.amazonaws.com/pictures/photos/000/010/483/big/6.jpg?1494440582

Kaupan päälle tulee kaunis äänimaisema.

Sykkivä keskusta

Torille 3 cm syvä laaja vesiallas lasten iloksi

https://weburbanist.com/wp-content/uploads/2016/06/water-art-unstable-pavilion-2.jpg

Lisäksi vesisumusuihkuja tasatunnein. Lapset ja nuoret tykkää!

Kyllä kylillä kelpaa

Kaupungin kuntosali Kaakkuriin

Kaakkuri on asukasmäärältään yksi Oulun suurimmista kaupunginosista. Lähellä ovat Metsokangas ja Maikkula. Kaikilla ei ole varaa yksityisiin kuntosaleihin tai autoa, jolla kulkea kaupungin saleille.

Sykkivä keskusta

Usvateoksia, joihin voi mennä

https://christinascucina.com/wp-content/uploads/2

Kaupunki näyttää usvassa kauniilta, ja sopii pohjoiseen ilmeeseen!

Luonto lähellä

Kalastus ja Kärpät

Kalastus ja Kärpät -markkinointia lisää

Sykkivä keskusta

Oulun brändiväriä katukuvaan

Pinkkiä kesäkadulle ja torille!

Yhtenäinen viesti Oulun brändistä maailmalle :)

Kulttuuria kullekin

Valkosipuliyö takaisin

Ihana vanha valkosipuliyö olisi niin tervetullut. Sopii kaikille vauvasta vaariin ja korostaisi ihanasti valoisia öitä turisteillekin.

Kulttuuria kullekin

Oulun vankilasta kulttuurikeskus

Eikö vanhasta ja komeasta vankilasta saisi (sen käyttötarkoituksen mahd. muuttuessa) Ouluun mahtavasti uutta kulttuuritilaa, kun museoilla kerran on sitä liian vähän? +Siihen kaunis puisto ympärille.

Kyllä kylillä kelpaa

Sujuva joukkoliikenne – ei vain keskustaan!

Lisää joukkoliikennettä, joka kiertää Oulua muutenkin kuin keskustan kautta. Esimerkiksi suora linja Rajakylä-Linnanmaa-alueelta Ruskon/Haapalehdon kautta Kotkantien kampukselle ja takaisin.

Luonto lähellä

Hietasaaren lintutornien ja niille vievien reittien kunnostus

Hietasaaren mahdollisuudet kaupunkilaisten ulkoilualueena pitäisi hyödyntää nykyistä paremmin. Nykyiset reitit + lintutornit vaativat kunnostusta.

Luonto lähellä

Hiihtolatu Pyykösjärven ympäri

Tehkää ja ylläpitäkää hiihtolatu Pyykösjärven ympäri. Meitä on paljon hiihtäjiä, jotka hyödyntäisivät latua päivittäin. Olisi mukava jos asia onnistuisi! Myös kävelyteiden varsille penkkejä.

Kulttuuria kullekin

Arkkitehtuuria

Oulun ulkomuotoa täytyy kehittää ja korvata/korjata betonimöhkäleet kauniimmilla ja paremman näköisillä luomuksilla.

Kulttuuria kullekin

Huvipuisto

Huvipuisto Ouluun!

Sykkivä keskusta

Ilmainen joukkoliikenne!

Kokeiluun ilmainen joukkoliikenne kaikille! Luonto kiittäis ja ihmiset tykkäis!

Luonto lähellä

Tuiran ranta

Tuiran rantaa voisi uusia että viihtyisi kesät talvet. Lapsille oma leikkipaikka ja paikka missä saa rantaevästä, linnuille oma rauhoittumispaikka ja patosillalle kaarisilta,

Sykkivä keskusta

Ratikka

Raitiovaunukiskot myös Ouluun, helpottaisi liikkumista.

Luonto lähellä

Metsäretkiä

Tehdään metsäretkiä (Y)

Luonto lähellä

Pyykösjärvi ja Ruskotunturi

Puhdistetaan Pyykösjärvi imuruoppaamalla. Ruoppausmassat (yli milj. kuutiota) paalataan kokoon ja niillä voidaan korottaa Ruskotunturia paremmin lasketteluun sopivaksi.

Sykkivä keskusta

Eloa vanhoihin puutaloihin

Keskustan muutamat jäljellä olevat puutalot pitäisi ottaa kaikkien kaupunkilaisten käyttöön. Roosteri on hyvä esimerkki onnistuneesta uusiokäytöstä. Harmittaa nähdä pimeänä olevia hienoja taloja.

Luonto lähellä

Kiiminkijoki

Kävely/pyörätie Haukiputaan keskustasta Kiiminkiin päin
Jokimaisema kaikille nautittavaksi

Luonto lähellä

Metsokankaalla koirapuisto!

Ois hyvä jos Metsokankaalla ois koirapuisto!

Luonto lähellä

Ympäristökasvatusta ja apua ympäristöahdistukseen

Ouluun pitäisi saada instanssi joka aktiivisesti kehittäisi ympäristökasvatuksen suuntaviivoja, mm opettajille jne. Se voisi tarjota myös tukea lisääntyvälle ympäristöahdistuksesta kärsivälle joukolle

Kulttuuria kullekin

Ainolan puistoon perinnerakentamisella lasten kulttuurikeskus

Vanhan kansanlastentarhan "uudelleenrakentaminen" Ainolan kauniiseen puistoon.
Käyttötarkoitus voisi olla esim. lasten erilaiset kulttuuriharrastustilat: musiikki, baletti, ateljeet, kirjallisuus.

Sykkivä keskusta

Free covered bicycle parking

Simple and cheap improvement for one of the world capital of winter cycling.
Advantages:
Support for green city living;
Comfort;
Cleaner and more ordered city pavements

Kyllä kylillä kelpaa

Oulunsalon keskustan aluetta kehitettävä elinvoimaiseksi

Lentokenttäpaikkakuntana Oulunsalo on kasvukeskus, kun vain kaupungin päättäjät haluavat sitä kehittää! Lentokenttähotelli hyvä ratkaisu ja Varjakan saha-alueen saneeraus. Lukiota ei saa siirtää pois.

Sykkivä keskusta

Yhdistetään keskustan nykyiset lukiot Kaukovainiolle

Yhdistetään kaikki Oulun keskustan alueella toimivat lukiot yhdeksi kokonaisuudeksi Kaukovainiolle AMK:lta vapautuviin tiloihin, ei noin pienellä alueella tarvita useita erillisiä yksiköitä.

Luonto lähellä

Uusi reitti Ainolan puistoon

Toivoniemestä kauneuspadon kautta virallinen reitti Ainolaan. Ko. patoa käytetään usein, l. reitille on tarvetta. Tehdään siitä siis virallinen ja ennen kaikkea turvallinen. Keinot takuulla löytyvät!

Luonto lähellä

Ei yhtään enempiä raivauksia

Ideani on, että lopetetaan jo viimein jatkuva puuston ja pensaikkojen hävitys. Pitäisi ajatella viimein jo muitakin lajeja kuin vain ihmistä. Monimuotoinen ja vaiheteleva ympäristo on rikkaus.

Kyllä kylillä kelpaa

Talvitakit päälle

Kaikille talvitakit päälle.

Sykkivä keskusta

Oulun joukkoliikenneongelmalle ratkaisu

Miksi oulu meni purkamaan lähijunaliikenteen? Oli Tuiran asema, Toppilan asema.. siinähän menee rata suoraan rautatieasemalta Linnanmaan kampuksille. Pysähtymisseisakkeet takaisin lähijunat takaisin!

Luonto lähellä

Pusikoiden raivaus.

Oulun maaperä on oivallinen kasvualusta pajukoille ja lepikoille. Risukkoinen maisema kaupunkialueella ei ole silmien ilo. Raivataan avarammaksi rantoja jotta meri näkyy paremmin.

Sykkivä keskusta

Liikenne sujuvaksi

Kadut ovat ahtaita ja päivällä tavaraliikenne tukkii kadut. Tehkää katujen liikenne yksisuuntaiseksi, esim. Saaristonkatu voisi olla yksisuuntainen rantaanpäin. Näin on suurissa kaupungeissa.

Sykkivä keskusta

Liikenne pois Rotuaarilta

Rotuaari on täynnä tavarankuljetusautoja. Esim. Iso auto tuo sinne pienen paketin, jonka voisi kuljettaa kävelemälläkin.

Kulttuuria kullekin

Kulttuurikokemus vuosittain jokaiselle kaupunkilaisille

Jokaiselle kaupunkilaisille vuosittain mahdollisuus tutustua ilmaiseksi yhteen kulttuurikohteeseen, esim. ilmaislippu kaupunginteatteriin! Tämä auttaisi negatiivisten ennakkoasenteiden purkamista.

Kyllä kylillä kelpaa

Kaupunkipyörät Ouluun

Oulu on tunnetusti ympärivuotinen pyöräilykaupunki, joten kaupunkipyörät asukkaiden ja turistien käyttöön olisi varmasti kysyttyjä.

Kyllä kylillä kelpaa

Inhimillinen elämä kaikille

Yhdistetään päivkodit ja vanhainkodit, hoitolaitokset ja koulut, yms. Yhteisöllisyys kasvaa, vanhukset pysyy virkeänä ja lapsilla varamummoja,.. Kaupunki ihmisille.

Kyllä kylillä kelpaa

Aikarajoitukset joukkoliikenteen lipuille

Lippuihin aikarajat jolloin niitä voi käyttää useamman kerran lyhyihin matkoihin keskustan lähellä. Turussa on tällainen käytössä ja aikaraja on alle 1h mittainen ja liput ovat halvempia kuin täällä.

Sykkivä keskusta

Asfalttia teille

Keskustan mukulakivien tilalle asfalttia.

Sykkivä keskusta

Lisää viherylläpitoa

Nyt kun kaupungin omasta teklistä leikataan niin eikö ulkoistetuilta yrityksiltä voisi vaatia töistä tarkempaa jälkeä. Esim. katupuille enemmän leikkausta ja yleisalueiden töille tarkempaa valvontaa.

Kulttuuria kullekin

Tuetaan kulttuurin rikastamista

Rakennetaan suur-moskeija Ouluun! Lisäksi olisi hyvä olla enemmän VOK:ia Syyrian sotaa pakeneville afgaani-, irakilais- ja somalilapsille. Rakennusten yhteyteen etnisiä ruokapaikkoja, kahviloita yms.

Luonto lähellä

Luonnossa kotonaan

Luonnossa kotonaan -toimintaa lapsille. Kiireetöntä ulkoilmaelämää säällä kuin säällä ympäri vuoden. Luonnossa liikkumista, monipuolista leikkiä,kiireetöntä yhdessäoloa ja yhdessä tekemistä. OU jees!

Kyllä kylillä kelpaa

Maauimala

Ouluun tai lähiseudulle maauimala, uimahallin yhteyteen. Lähin taitaa olla Kokkolassa.

Kyllä kylillä kelpaa

Joukkoliikenne ilmaiseksi

Ilmainen joukkoliikenne kaikille.

Sykkivä keskusta

Suurkaupungin tuntua suureen kaupunkiin!

Tehdään keskustaan sykkivä, iloinen ja turvallinen kävelykatukehä akselille Pakkahuoneenkatu-Rantakatu-Kauppurienkatu-Isokatu. Näin Aleksanterinkatu saadaan samalla suljettua turhalta autoliikenteeltä

Sykkivä keskusta

Oleskelupaikka

Keskustaan kirjaston ja Bysiksen välimuoto eli paikka jossa voisi opiskella, tehdä töitä tai oleskella ja josta saisi myös mahdollisesti pientä purtavaa.

Sykkivä keskusta

Joukkoliikenne kuntoon lähijuna- ja rautiovaunu-/ superbussiliikenteellä

Joukkoliikennettä pitäisi sujuvoittaa lähijunaliikenteellä ja rautiovaunu/superbussi -liikenteellä. Syitä esim.matka-aikojen ja ruuhkien pienentyminen, yliopistoalueen ja väestön kasvu, ekologisuus...

Sykkivä keskusta

Pyörät bussiin

Polkupyörille tilaa busseissa. Pyöräilykaupungissa pitäisi olla arkipäivää että pyörän voi ottaa mukaan bussiin. Myös koko perheen pyörät.

Kulttuuria kullekin

Bussilla Limingan Nuorisoseuran tanssi-iltoihin

Bussikuljetukset kaikkiin tanssi-iltoihin ja väki liikkeelle bussilla. Ja Tyrnävälle myös.

Luonto lähellä

Ohjattuja luontoretkiä kaupunkilaisille

Olisi kiva kun järjestettäisiin luontoretkiä, joissa olisi opastus. Esimerkiksi "Oulun pöllöretki" tai kasviretki.

Kulttuuria kullekin

Isot kansanmusiikkifestivaalit talvella

Kulttuuri tuo valoa talven pimeyteen. Kaustisella on hienot kansanmusiikkifestivaalit kesällä. Oulussa voisi olla mahtavat festivaalit talvella (marraskuu tai tammikuu) yhden viikonlopun.

Sykkivä keskusta

Keskustan liiketilat

Tyhjiin liiketiloihin keskustassa pitää saada vetovoimaisia liikkeitä, EIKÄ mitään kuntosaleja ja supermarketteja. Matkailijat haluaa shoppailemaan, silloin ei kehtaa keskustasta näyttää kuin Valkean.