Share an idea

All ideas

Culture for everyone

Kierikkikeskus

Kierikkikeskus tunnetuksi paikallisille asujille ja matkailijoille. Bussikuljetukset Oulusta sekä ympäristökunnista Kirikkikeskukseen.

Culture for everyone

Kiikut vesitorniin

Turvalliset kiikut Puolivälinkankaan vesitornin huipulle ja lasi-igluravintola. Olisi mahtava kiikkua "tyhjän" päällä. Kuka uskaltaa? Luulisin että monet haluaisivat kokea elämyksen.

Culture for everyone

Hiihtomajan läheisyyteen kahvila/kioski

Kahvila-kioski Auran majan lähettyville tai muuhun vastaavaan paikkaan. Kahvila helpottaisi hiihtoretkiä lasten kanssa. Myös pitkien lenkkien yhteydessä voisi pitää helpommin taukoa.

Culture for everyone

Chamber music for everyone: to the core of music together

AFirstTimeInFinland project aiming at reversing the"rules"of chamber music (essential part of a cultural capital and most powerful human experience): audience and musicians would be equally involved!

The City Centre with a pulse

Welcome to the historical wooden village of Oulu!!

As foreigner and having collected a lot of people's opinions, I'd find important to have all old wooden houses in the Tori forming an actual "village" with benches, lights, fountains, small streets.

Culture for everyone

Wooden neighborhoods as tourists attractions

There are a few neighborhoods in Oulu with houses that are almost a hundred years old. Why not investing on their charm and strengthening their identities? Perimeters,small cafés,old time vibes,art...

The City Centre with a pulse

Väriä ja persoonallisuutta katukuvaan

Pieniä asioita eli kasvillisuutta keskustaan ja väriä katuihin ja seiniin ja yhteisöllisyyttä kehiin:
https://www.curbed.com/2016/9/22/13019420/urban-design-community-building-placemaking

Village life rules

Toppilansalmesta on potentiaalia Oulun ‘Kallioksi’

Trendikäs ja vahva historia, julkisivu on persoonallinen ja kiinnostava. Varikosta ja sen lastauslaiturista musa- ja ruokakulttuuripaikka. Alue on kuin luotu ratikkalinjan päätepysäkiksi.

The City Centre with a pulse

Kauppatori

Tori pitäisi kehittää enemmän ympärivuotiseksi: joka viikonloppu joku pikku tapahtuma ja myyjiä paikalle heti, kun lumet poissa. Isot kirpputoripäivät joka viikonlopulle. Kukkivat pihat.

Nature nearby

Tuiranpuisto=terveyttä edistävä metsäluontopuisto

Hyvinvointikeskuksesta lähiluontoreseptejä. Metsä alentaa verenpainetta+stressiä, liikunta tekee hyvää. Vanhoihin rakenuksiin joogasali. GreenBathing/Green Care -esittelyä briteille ja kiinalaisille.

Nature nearby

Suora merinäköala Pokkitörmältä merelle Johteensalmen kautta

V. 1926 Oulun kartassa Vihreäsaarta ei ollut ja ydinkeskustasta avautui upea merimaisema. Merimaisema tulee palauttaa leventämällä Vihreäsaaren viereinen Johteensalmi 100 m leveäksi purjeveneväyläksi.

The City Centre with a pulse

Näköala Kauppatorilta Perämerelle! Oulu taas merelliseksi!!!

Kauppatorilta tulee avata merinäköala suoraan Perämerelle ja Hailuotoon leventämällä Johteensalmi 100 m leveäksi purjeveneväyläksi. Silloin Kauppatorilta näkyisi suoraan Perämerelle, Hailuotoon asti.

The City Centre with a pulse

Keskustaan kaupungin ylpeys iso toiminta- ja tapahtumakeskus

Tilassa tapahtuu koko ajan kaupungin ja yhteisöjen ja yhdistysten toimesta. Oleskelua, kahvittelua, konsertteja, liikkumista, taidetta, ryhmiä. Meininki kannustava, positiivinen ja yhteisöllinen.

Culture for everyone

Ideakampanjaan jatkoaikaa

Hienoja ideoita kannattaisi aktivoida tuottamaan lisää. Siis info jatkoajasta!

Nature nearby

Hupisaaret ja Ainolanpuisto

Kutsutaan/kootaan ryhmä tai avoin riihi ideoimaan ko. alueen kehittämistä. Esim. Kotkan vesi-ja taidepuiston kehittelijän voisi kutsua kertomaan näkemyksiään. Aivan loistava vetonaulamahdollisuus!

Culture for everyone

Oulun taidekatu

Pikisaaren, kirjaston, teatterin, Valveen, Kajasteen, Neliögallerian, taidetta myyvien tai esittelevien pisteiden reitti-ja aukioloesite sekä erityispäivät tarvittaisiin. Myös reuna-alueiden esite.

The City Centre with a pulse

Ystävyyskaupunkipäivät

Ystävyyskaupunkien viitat eivät moniakaan oululaisia tavoita. Ystävyyskaupunkipäivät voitaisiin kehitellä sekä matkailun, kaupankäynnin että ilon ja ystävyyden rakentamiseksi.

The City Centre with a pulse

Ydinkeskustassa toimivien järjestöjen edittelypäivä

Järjestöt ja erilaiset liikkeet ideoimaan yhteisiä toimintoja sekä esittäytymään.

Village life rules

Oulun reuna-alueet arvoonsa

Tehdäänpä esim. juttusarja Ganlundeista, Aallosta, Räisäsestä, Haukiputaan Heitosta, Kiimingin Kiuruista, Oulunsalo Soista, Alatalosta tm. reuna-alueiden julkkiksista. Siellähän syntyy.

The City Centre with a pulse

Näin äkkiseltään mieleen tullutta…

Oulun kaupunkiin tullessa pohjoisesta ja etelästä suuret Tervetuloa Ouluun -kyltit näkyville paikoille. Kukkaistutusta tai jotain Oululle ominaista. Tervakaupunkiin liittyvää kylkeen?

Culture for everyone

Nokia Center -jätti-iglu museoksi ja loungeksi

Oulun keskustaan Nokia Center, kuten Berliinissä Sony Center. Centerissä on Nokia-museo ja olohuone, seminaaritiloja, kahvila, kauppoja, näyttelyitä, tekoälyä, virtuaalitodellisuutta. Muoto: Iglu.

The City Centre with a pulse

Parempi joukkoliikenne

Saada nykyinen Oulun joukkoliikenne ratkaistua ettei 7 kilometrin matkaan menisi melkein kahta tuntia. Tämä vähentäisi huomattavasti yksityisautoilua kaupungissa.

Culture for everyone

Ouluun tuleville turisteille joku vetonaula

Ouluun tarvittaisiin joku vetonaula ulkomaalaisia ja kotimaisia turisteja varten, että mitä turistit lähtisivät kauempaakin katsomaan. Rovaniemellä on joulupukki ja Kemillä lumilinna. Mitä Oululla?

Culture for everyone

Canoe race/challenge

Two day canoe race/challenge on the Oulu river. The route would follow the Oulu river and historic tar boats routes. Promote Oulu its culture history, tourism and business for the area.

Village life rules

Vesibussi Haukiputaalta Oulun torille

Vesibussiyhteys ainakin Kellon Kiviniemestä Oulun torille. Mahdollisuuksien mukaan tuo vesibussin reitti voisi kattaa koko Oulun rannikon Martinniemestä Oulunsaloon.

Culture for everyone

Hupisaarille musiikkia

Hupisaarten pikkupaviljongeissa voisi käydä soittajia. Rakennettavaan kesäteatteriin myös tilaisuus erilaisille bändeille. Musiikkipiknik!

Culture for everyone

Luuppi Hietasaareen

Uusi wow-museorakennus. Mukaan entisten lisäksi eläinmuseo ja akvaario. Näkökulmana oma luonto ja historia.

The City Centre with a pulse

Keskustan olohuone

Vakuutustorniin avatusta tilasta viihtyisä kokoontumispaikka asukastupatyyppinen. Aleksinkulma säästettävä yhdistysten ja järjestöjen käyttöön.

The City Centre with a pulse

Matkailija vessahädässä

Oulu-kartalle näkyviin yleiset vessat. Julkista liikennettä käyttävät voivat joutua pulaan, jos ei satu olemaan kolikoita taskussa. Varsinkin ulkolaisille se voi olla ongelma.

The City Centre with a pulse

Ainolanpuistosta enemmän irti

Ainolanpuistoa voisi kehittää. Sinne voisi luoda tekemistä koko perheelle. Liikuntamahdollisuuksia ja luonnon tarkkailua. Sääasema ja digitaalista virikettä voisi upottaa sinne.

Village life rules

Jalkapallovuoro koululaisille

Matalan kynnyksen mahdollisuus pelata kavereiden kanssa jalkapalloa sisätiloissa, esim. vakiovuoro kerran viikossa alakoululaisille 1-3 lk ja 4-6 lk Jatuliin ja vastaaviin paikkoihin muilla kylillä.

Culture for everyone

Tuiranpuiston vanhoihin rakennuksiin teemakahvila + pyöräpaja

Talvivihreän satumetsän vanhoihin rakennuksiin kaupunkiluontokahvila 'Mummola' ja/tai koirakahvila, kohtaamispaikaksi oululaisille ja matkailijoille. Muihin rakennuksiin tee se itse -pyöränhuoltopaja.

Nature nearby

Tuiranpuiston kaupunkiluonnon esittely matkailijoille

Tuiranpuiston talvisen metsän kauneutta, kesän linnunlaulua ja maankohoamisilmiötä kelpaa esitellä. Turisti pääsisi suomalaiseen kaupunkimetsään + arvokkaaseen rakennettuun ympäristöön samalla kertaa!

Nature nearby

Reittien monikäyttö

Moottorikelkkareitit lumettomaan aikaan seudullisiksi hevosreiteiksi soveltuvin osin. Saataisiin GreenCare-matkailua, vrt hevosvaellukset Islannissa, Unkarissa, Irlannissa jne.

The City Centre with a pulse

Silmät auki!

Kivijalkatilojen näyteikkunat ovat keskustan silmät, jotka tuovat elämää. Keskustan kivijalkatilat vain liiketoiminnalle, joka hyödyntää näyteikkunoita - Ei teipata keskustan ilmettä umpeen!

Nature nearby

Valaistu retkiluistelurata Hietasaareen

Oulusta uupuu valaistu retkiluistelurata. Hietasaari olisi hyvä paikka, kun siellä palvelut valmiina kaupunkilaisten lisäksi matkailijoille. Valmiita polkuja voi hyödyntää ja jatkaa rataa myös jäälle.

The City Centre with a pulse

Meripaviljonki Oulun pääkirjaston katolle

Maakuntakirjasto on hyvällä paikalla merenrannassa, mutta sitä ei hyödynnetä mitenkään. Ikkunatkin ovat kaupunkiin päin. Nyt katolle tehdään kahvila-ravintolapaviljonki, josta näkee merelle hyvin.

The City Centre with a pulse

Ouluun oma “Näsinneula”-torni

Oulun keskusta on nuiva. Siksi sinne tarvitaan valkea näkötorni, joka profiloi keskustan ja Oulun teknologiakaupunkina. Torni on futuristinen ja siitä tulee hyvä imago Oululle.

Culture for everyone

Ulkojäille lumikolia ja vanerimokkeja

Ulkojäiden kunnossapito on heikkolaatuista. Pelkästään se, että luistelijoille olisi kola käytettävissä helpottaisi harrastusta. Maalien eteen olisi hyvä saada myös vanerisia "maalivahteja".

Nature nearby

Maauimala

Uimarannat kaipaavat täydennystä, vuolaasti virtaava viileä jokivesi ei ole kovin hyvä uimaympäristö ja Nallikarikaan ei ole parasta uintiin. Maauimala vetovoimainen jatke kesälle!

The City Centre with a pulse

Vieraskieliset katukyltit keskustaan!

Oulu on turistikaupunki. Keskustan suomenkielisten katukylttien yhteyteen voisi laittaa kadunnimet myös vaikkapa ruotsin-, englannin- ja venäjänkielillä. Mikä ettei vaikka kiinaksi muutama nimi.

Nature nearby

Kuivasjärven kunnostus

Kuivasjärvi kaipaa kovasti kunnostusta. Järvi on Kaijonrannan päästä kasvanut lähes umpeen (eri kasveja) ja vesi on likaisen ruskeaa. Toivon että siellä voisi vielä kalastaa ja uida.

Culture for everyone

Allas Sea Pool; Sauna

Ulkouima-altaita ympärivuotiseen käyttöön, avannot ja saunamaailma oheen. (Vrt. Helsinki Allas Sea Pool tms.) Mukava rentoutus kaupunkilaisille, elämys turisteille.

Village life rules

Merellinen kevyen liikenteen väylä Kellon Kiviniemi-Oulu

Merellinen kevyen liikenteen väylä Kellon Kiviniemestä Ouluun tarjoaisi liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksia kauniista ympäristöstä nauttien.

The City Centre with a pulse

Maan käyttö tehokkaamaksi

Korkeat rakennukset, rakennuksia tiheämpään, leveät kadut, iso kauppakeskus ja paremmat kulkuyhteydet julkisilla.

Nature nearby

Sujuvuutta ja vähemman päästöjä

Liikenteen suunnittelua pitäisi kehittää. Suoremmat reitit helpottaisivat liikkumista sekä vähemmän pysähtynyttä liikennettä ja tekemällä esim. eritasoristeyksiä ja isoja liikenneympyröitä.

Village life rules

Uimahalli ja maauimala Hiukkavaaraan

Uimahallikapasiteettia tarvitaan Ouluun lisää. Oulujoen pohjoispuoli olisi sopiva sijoituspaikka uudelle hallille Poikkimaantien sillan ansiosta. Kesäuimareille maauimala hallin kylkeen!

The City Centre with a pulse

Urheilua lisää

Enemmän Ouluhallin tapaisia paikkoja koska niitä on vain yksi (Ouluhalli) jossa on aina ruuhkaa.

Culture for everyone

Oma tv-kanava

Oulun seudulle pitäisi saada omaa tv-, video- ja radiotuotantoa ja valtakunnallinen tv-kanava sekä radio. Se kokoaisi osaajia eri aloilta ja synnyttäisi uutta kulttuuria ja vilkkaita tapahtumia.

Village life rules

Seniori-ikäisten ja vähän nuortempiekin kohtauspaikka

Olisipa jokin matalan kynnyksen paikka, jossa olisi kaiken näköistä, mihin arimmatkin vanhemmat ja miksei vähän nuoremmatkin uskaltaisi lähteä. Myös siis introverteille.

The City Centre with a pulse

Viihtyisyyttä Valkean ostoskeskukseen

Valkeassa: nuoret makaa esiintymislavalla, heittelee roskia &häiritsee muita asiakkaita. Alimpaan kerrokseen keskeiselle paikalle lisää viihtyvyyttä!Julkisen tilan sohvia/kasveja/leikkipaikka lapsille

Nature nearby

Nuotiopaikat kuntoon!

Retkikodat kuntoon! Yhdistykset, harrastajat, partiolaiset ja metsästysseurat vuorollaan huoltamaan kodat/lisäämään tarvittaessa polttopuita. Mobiili-app josta voi seurata, milloin kodat tarkistettu.

Nature nearby

Etelä-Ouluun uimapaikka

Etelä ouluun esim. Kaakkuriin uimapaikka! Ouluntullin monttu liian ahdas joka kesä. Oulunlahden uimarannalla bakteereja ja hevosten jätöksiä eikä kunnossapitoa. Maauimala eteläouluun?!

Culture for everyone

Tervaa kaikille!

Terva olisi hieno brändituote Oululle. Se sitoo kulttuuriperinteen, bisneksen, historian, tuotteet, luonnon ja veden läheisyyden. Ja oululaisen osaamisen!

Nature nearby

Julkinen liikenne halvemmaksi!

Bussi liikenne halvaksi! AMK muuttaa yliopiston kylkeen joten sinne tulevaisuudessa enemmän linjoja. Bussit myös yöllä käyttöön. Jätän auton mieluusti kotiin ja parannan turvallisuutta :D

Nature nearby

Oulujoki vapaaksi

Joki vapaaksi, jälleen Euroopan parhaaksi lohijoeksi. Aikoinaan oulujoki oli Euroopan paras lohijoki. Voiko parempaa meriittiä olla olemassa?

Nature nearby

Iinatin kuntorata

Hiirosen urheilupuiston hiihtoreitille ylikulkusilta Urheilupuistontien ylitykseen! Alikulkujen siltoihin pleksit (8 kpl), jottei aurauskalustojen auraamat hiekat tule alas hiihtoladuille!

Nature nearby

Puistoissa laatu korvaa määrän

Puistojen ja viheralueiden tulisi olla riittävän suuria. Pienet ja rakennetut puistot ripoteltuna sinne tänne ovat kalliita. Myös kaupunkiluonto tulee kokea isosti vrt. Hupisaaret ja Tuiranpuisto!

Village life rules

Alppila

Alppilan asuinaluetta pitäis kehittää paremmaksi ja asukasystävällisemmäksi ja lisää parkkipaikkoja.

Village life rules

Reuna-alueiden lapsille + nuorille tuettuja harrastusmatkoja

Ylikiimingin + muiden reuna-alueiden lapsille ja nuorille hallivuoroja. Tarjotaan viikoittain yhteinen bussikyyti ja vapaa uinti-/ jäähallivuoro. Ohjausta. IceHeart-tyyliin! Ehkäisee syrjäytymistä.

Village life rules

Reuna-alueiden lapsille + nuorille “kulttuurikahvila”

Kahvila tarjoaisi vaihtoehdon esim. päihteille & syrjäytymiselle. Kaupunki tarjoaisi nuorten mieleistä monipuolista actonia: elokuvat, pelit, mopokerho, kamppailu,... Ohjaus talkoot/kaupunki.

Culture for everyone

Peter von Baghin elämäntyön huomioiminen

Aloite von Baghin kotitalon kunnostamisesta kulttuurikäyttöön olisi Oululta merkittävä huomionosoitus. Samalla voitaisiin hänen elokuviensa ja kirjallisen ym. tuotannon ympärille järjestää tapahtumia.

The City Centre with a pulse

Suora bussiyhteys OYSiin

Joukkoliikenteen nopeuttamiseksi ja uusien käyttäjien lisäämiseksi OYSn, Kontikankaan ja Peltolan henkilöstön keskuudessa on välttämätöntä luoda suoria linjoja, jotka eivät kierrä Torikadun kautta.

The City Centre with a pulse

Bussien viikonloppuvuorojen myöhentäminen

Viimeiset bussit moniin kaupunginosiin lähtevät viikonloppuisin pari tuntia liian aikaisin, jotta keskustan teatteri-, kulttuuri ja ravitolapalveluita voisi käyttää julkista liikennettä hyödyntäen.

Culture for everyone

Ainolan puistoon uusi rakennus “taidetalo”

Työpajoja eri taiteenlajeille, jossa koululaisetkin voivat tunneillaan ja loma-aikoinaan osallistua. Myös yhteisöasunto taiteilijavierailuita varten sekä taiteen myyntiä/vuokrausta + café.

Nature nearby

Hietasaari/Nallikari

Kunnon iso luistelukenttä-, hoidetut hiihtoladut, nuotiopaikkoja lisää. Välinevuokrausta vk-loppuisin. Uimarannalle yrittäjä/opastus purjelautailu ym. vesiurheiluun. Vuokrattavaksi polkuveneitä yms.

The City Centre with a pulse

Roller derby -rata keskustaan

Keskustaan saadaan ihmisiä, kun siellä on harrastustiloja, huomioiden myös kv-ihmiset ja eri ikäiset. Välinevuokraus ehdoton joka lajissa. Roller derby, tanssi ym. Aikuisille päivätanssipaikka.

Village life rules

Pikkubussit noutamaan vanhukset liikkumaan

Terveyttä kaikille. Kun ei kaveria, ei tule lähdettyä harrastuksiin. Jos bussi hakisi läheltä, kynnys laskisi. "Liikkubussi" kehitteille. Esim. aamu-uinnille ja vesijumpalle Raksilaan.

Culture for everyone

Kakslauttasen perustaja konsultoimaan Oulua matkailussa

Kakslauttasessa on maailmankuulu lasi-iglukylä. Pyydetään perustaja Oulun avuksi matkailuvetonaulan suunnitteluun. Ja miten pikku Rovaniemi on luonut joulupukin tyhjästä? Oulu ei mitään?

The City Centre with a pulse

Yliopisto Hietasaareen

Oulun yliopisto ja opiskeluasuntoja Hietasaareen. Keskeinen paikka elävöittäisi keskustaa ja lisäisi kansainvälistä kiinnostusta Oulua kohtaan ja myös toisi Oulun merellisyyttä esille.

Nature nearby

Pengertie Oritkari-Oulunsalo

Nyt kun Hailuodon silta toteutuu lisäisi Oulun virkistysmahdollisuuksia ja merellisyyttä kiinnostavuutta asuipaikkana. Yhteys lentokentälle paranisi ja hienot merimaisemat tulisivat esille.

The City Centre with a pulse

Aurinkopaneeleilla katettu pyörätie

Aurinkopaneeleilla katettu pyöräilybaana esim. kaukovainion kampukselta Oyssin ja Ouluhallin ohi keskustaan. Katettu baana pysyisi kunnossa koko vuoden. Aurinkoen.tuotolla baanan saisi maksettua.

The City Centre with a pulse

Keskustan sykettä Tuiraan

Tuiraan tarvitaan mahd. purettavan koulun tontille Merikoskitalo kohtaamispaikaksi kirjastoa, asukastupaa, nuorisotiloja ym. varten. Asukkaissa eläkel. maahanm. opisk.ym. Estetään slummiutuminen.

The City Centre with a pulse

Rautatienkatu

Ympäristölautakunnan vaadittava talojen kivijalkoihin liiketilat. Katu muuten ankeaa betoniseinämää. Matkakeskuksesta tarpeeksi iso monenlaisine palveluineen. Ei laatikkoarkkitehtuuria!

The City Centre with a pulse

Tiernakaupunki

Tiernakilpailun aikaan paikalle kojuja, mistä voisi ostaa erilaisia tiernatuotteita.

The City Centre with a pulse

Torinrannasta veneellä Hietasaareen

Oulun historiaa kunnioittaen tervavenekuljetus Hietasaareen. Kesäduuni riuskoille opiskelijoille ja kokemus turisteille.

Culture for everyone

A Culture Capital of Finland

200% increase in funding for 3rd sector artists and existing and new events equals more creative attractions to the hippest city in Finland.

Village life rules

Kyllä kylillä pittää olla asukastupa

Syrjäseuduksi jääneillä Ylikiimingillä (-Iillä) pitää olla edes asukastupa. Kehitystyöhön kylät, kaupunki, vanhemmat, yritykset, järjestöt. Tilaa nuorille, eläkeläisille, kulttuurille yms. Ideoita!

Culture for everyone

Tervamarkkinat

Viikon kestävät Oulun historiaa ja kulttuuria korostavat Tervamarkkinat Turun keskiajan markkinoiden tyyliin: tervalaiva Torirantaan, ruokakojuja, näyttelijöitä kaduilla, tervanpolttonäytös saarille.

Nature nearby

Lintulautoja myös isoille linnuille kaupungin puistoihin

Aikoinaan oli useassa puistossa isoille linnuille sopiva ruokintalava, nyt vain Laanilassa. Ainakin 2-3 ruokintapaikkaa tarvitaan keskustaan.

Nature nearby

Sivakan sallittava lintujen ruokinta pihalla

Mielestäni Sivakan tulee purkaa täyskielto eläinten ruokinnassa. Lintujen ruokinta talvella tulee sallia piha-alueella ainakin puistoon tai metsään rajoittuvilla pihoilla.

The City Centre with a pulse

Livemusiikkia Rotuaarille

Säännölliset, viikottaiset livemusiikkiesitykset Rotuaarin lavalle.
Kauopunginorkesterin jäsentem jalkautuminen Madetojasalista kadulle.
Hiukkavaaran bändit esiintymään lavalle.

Nature nearby

Pyykösjärven rantojen ja Pyykösjärvi-reitin suunnitelmat

Pyykösjärven ympäristön kunnostus. Pyykösjärven ympärille melkein rantoja pitkin puinen reitti, jossa voisi liikkua kävellen tai rollaattorilla yms. (malli puinen reitti Lammassaareen Hesassa)...

Culture for everyone

Aktivoiva kirjailijamuseo

Oulusta on kotoisin monta kuuluisaa kirjailijaa. Nyt on aika koota heidän elämänsä ja työnsä saman katon alle. Talossa voisi olla erilaisia näyttelyitä ja työpajoja, kirjailijan työhuone ym.

Village life rules

Lars Leevi Laestadius -patsas Heinäpään kukkulalle

Heinäpään kukkulalle Rio de Janeiron Kristus-patsaan tyyliin yhtä korkea Lars Leevi Laestadius -patsas.

The City Centre with a pulse

Porot pois

Porot pois Oulun keskustasta. Matkailupäälliköt kiertoon. Myöskin pyöräilyn hullutus pois. Oulu ei ole Hollanti eikä Tanska.

Village life rules

Lentokonebongausta

Oulunsalon lentokentälle oma paikka bongaajille, josta voi kuvailla ja katsella koneita.

The City Centre with a pulse

Keskustaan silmäniloa

Keskustan kivijalkatasossa olevien myymälöiden ikkunoita ei saisi teipata umpeen ikävillä tarroilla. Somistukset pakolliseksi! Letkunpuiston kivilaatikoiden kasvit vaihtoon ja koko puisto rehevämmäksi

The City Centre with a pulse

Torille kesällä yhtenäinen katukeittiöalue, ei anniskelua

Kauppatorin ruokateltat keskitetään yhtenäisen telttakatoksen alle. Ruokailu tapahtuu telttakatoksen suojassa tai edessä olevalla kattamattomalla terassilla. Kamalat muoviteltan rähjät pois.

Culture for everyone

Monitoimihalli

Kaupungissa valtava tarve tuhansille pienille ja isoille jalkapalloilijoille, joten yhdistetty jalkapallo- ja messuhalli todella tarpeen. Niin iso, että voitaisiin pelata myös virallisia pelejä.

Culture for everyone

Titanic-kopio Oritkariin

Toivo Sukari suunnitteli Titanic-kopiota Kiimingin Ideaparkiin 2009. Nyt kopio voidaan rakentaa vetonaulaksi Oulun Oritkariin. Se naulaisi Oulun vetovoiman kansainvälisenä matkailukohteena.

Culture for everyone

Pyöräilyyn helpotusta

Esim Limingantullissa jalkakäytäviä mol. puolin katua. Jalkaisin kulkevia ei näy koskaan pyöräillessäni autojen haittana ajotiellä. Olisi väljää ja turvallista pyöräillä tyhjillä jalkäkäytävillä.

Village life rules

Jalkakäytävät pyöräteiksi muualla kuin ruutukaava-alueella

Kun jalkakäytävillä ei juuri ole kävelijöitä sallitaan pyöräily niillä muualla paitsi ruutukaava-alueella. Turvallisempaa kaikille kuin pyöräillä autojen seassa. Varsinkin talvella.

The City Centre with a pulse

Jalka- ja pyörätiet oikeanpuoleisiksi

Julistetaan Oulussa kevyenliikenteen väylät oikeanpuoleisiksi. Kaikki kulkijat kulkevat oikeaa reunaa. Ohitukset vasemmalta. Ei tarvita erillisiä jalka/pyöräkaistoja. Muu maa seuraa pian perässä.

Culture for everyone

Seurahuone esiin paremmin

Torilta päin katsottuna kaksi aittaa peittävät erittäin kauniin Seurahuoneen. Tämä näkymä saatava esiin siirtämällä aittoja. Tärkeää, koska satsattu bulevardimaisella näkymällä.

Nature nearby

Retkiluistelurata

Johonkin vaikka muutaman kilometrin mittainen hoidettu retkiluistelureitti.

Nature nearby

Luontopolut ja lintutornit kuntoon

Nykyiset lintutornit sekä polut kuntoon. Uusia paikkojakin voisi tulla. Kaupunki voisi avustaa tai antaa osaavaa henkilöitä käyttöön. Se olisi sijoitus myös nuoriin hyvän harrastuksen pariin!

The City Centre with a pulse

Joukkoliikennettä kehitettävä asiakaslähtöisemmäksi

Keskustaan paremmat bussiyhteydet eri linja-alueilta sekä nykyistä tiheämmät vuorovälit. Citybussien parempi reitiys keskusta ympäristössä esim. Laboratorioon Uudellekadulle olisi helpompi pääsy...

Nature nearby

Merikoski vapaaksi

Merikosken voimalaitoksen siirto ylemmäksi muhoksen rajalle. Voimalaitosta oli jo aikaisemmin suunniteltu ylemmäksi osa suoalueesta, Laitasaari, Ylikiiminki, Utajärvi tekojärveksi.

The City Centre with a pulse

Linnansaaren uimala

Valtuuston päätöksen seurauksena Linnansaaren ranta ei ole nyt kenenkään käytössä. Helsingin Allas-tyyppinen uimala tälle loistavalle, perinteikkäälle ja keskeiselle paikalle.

Nature nearby

Roskatalkoot

Valitaan jokin alua esim. Varjakka, Salonpään merenranta, josta kerätään talkoilla roskia ja jätettä. Kaupunki hommaa jäteastian, roskapussit ja tarjoilun (mehua, makkaraa...) ja talkoilla siivotaan.

The City Centre with a pulse

Kortti- ja lautapelikahvila keskustaan

Yksinkertainen lautapelikahvila oulun keskustaan, johon voisi olla ihana päästä istumaan iltaa pienellä porukalla tai yksin ja vaikka samalla tutustua uusiin ihmisiin.

Culture for everyone

Avointa mieltä ja mahdollisuutta harrastuksille enemmän!!

Airsoftille mahdollisuuksia saada harrastustila / tontti käyttöön joka on käyttämättä. Cosplaylle mahdollisuuksia saada parempia tiloja käyttöön.

Nature nearby

Iinatin hiihtoladulle makkaranpaistopaikka

Iinatin hiihtoladun varteen laavu ja makkaranpaistopaikka nykyisen levähdyspaikan kohdalle.

Village life rules

Haukipudas

Haukiputaan jonneille oleskelupaikka misä ne voi keulii mopola ja juua megaforcee.

Culture for everyone

Kulttuurikahvila Zacharias – kulttuurikaupungin sydämeksi

Oulun kaupungin sydämessä seisoo yksi kaupungin merkittävimpiä kulttuurin muistomerkkejä: Toppeliuksen talo. Tästä kaupunki kunnostamaan kulttuurikahvilalle paikkaa kansallisrunoilijamme hengessä!

Village life rules

Joukkoliikennettä haja-asutusalueelle

Koulutakseihin ei oteta lukiolaisia, joten tarvitaan Sanginjoelle joukkoliikenneyhteydet: linja-auto tai tilataksi aamulla kahdeksaksi kaupungille ja neljän jälkeen takaisin Sanginjoelle.

Culture for everyone

Warjakan tarina–virtuaalimuseo Oulunsalon Varjakkaan

Varjakalla on kiehtova historia ja hyvin säilynyttä harvinaista rakennustaidetta. Alueen tarinat talteen ja Varjakantien kivijalkoihin virtuaalimuseo, joissa sisältöjä alueen tarinoihin pohjautuen.

Culture for everyone

Varjakan saaren rakennukset yleisölle auki

Varjakan saaren kauniit pystyhirsitekniikalla rakennetut talot pitäisi kunnostaa ja kalustaa, polut siistiä, venelaituri kunnostaa ja avata saaren rakennukset yleisölle. Lumoava paikka!

Village life rules

Koululaismatkailua Varjakkaan

Uuden Salonpään koulun myötä ulkomaalaisia koululaisryhmiä ja leirikouluja Varjakkaan. 100-vuotiaasta hirsikoulusta majoitustilat. Turvallinen ympäristö, luonto, kulttuuri ja lentokenttä lähellä.

Village life rules

Liikenteeseen

Pienemmillä onnikoilla voisi kulkea ns. ristikkäisliikennettä pääreittien lisäksi. Ne tukisivat toisiaan ja kulkeminen olisi keskustaan entistä helpompaa. Vaikka tuollaisia City-onnikoita lisää.

Village life rules

Suora bussiyhteys Kiimingistä Kontinkankaalle

Liikennnettä sujuvoittamaan suora bussiyhteys Kiimingin suunnasta Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen alueelle. Tämä helpottaisi ruuhkia, nyt kun moottoritie on remontissa useaman vuoden ajan.

The City Centre with a pulse

Merellisyyttä Torinrantaan

Torinrantaan ravintolalaivoja, ruotsinristeilyitä, aktiivisia päiväristeilyitä merellä ja lähisaarilla kilpailukykyisillä hinnoilla jne. Olemme pohjoisen suuri merenrantakaupunki, hyödynnetään sitä!

Village life rules

Paremmat kulkuyhteydet

Paremmat kulkuyhteydet Linnanmaan Prisman alueelle. Nyt menee vain nro 22 ja 23 ja nekin tosi harvoin. Pitäisi saada bussilinja myös välille Linnanmaa-Toppila.

Village life rules

Leikkipuisto Varjakka/Salonpää alueelle

Lapsirikkaalta alueelta purettiin leikkipuisto pois taannoin, koska oli kuulemma vanhentuneet välineet. Uutta puistoa ei ole näkynyt. Esitänkin, että kaupunki rakentaa uuden leikkipuiston.

Nature nearby

Säilyttäkää nykyiset puistot ja merenrannat

Säilyttäkää Ainolanpuisto, joka korvaamaton. Jättäkää myös Retinranta nykytilaan! "Puiston kuivatus"?! P-paikkoja pensaitten suojaan?? Mitään pahempaa ette voi tehdä kuin tuhota nykyinen virkistysalue

Village life rules

Lähimaksumahdollisuus busseihin

Meillä täällä Lontoossa ei busseissa tai junissa voi maksaa käteisella, mutta pankkikorttimaksaminen onnistuu, jos kortissa on lähimaksuominaisuus. Nopeaa ja kätevää!

Village life rules

Bussiyhteys Alakylästä keskustaan

Todella kipeästi tarvitaan aikuisväestölle ja tuleville lukiolaisille julkinen kulkuneuvo, eli bussireittiyhteys Alakylän kaupunginosasta keskustaan. Aamu- ja päivä- ja ilta-aikaan linjat pyörimään.

Village life rules

Kevyen liikenteen väylä Alakyläntien varteen

Alakyläntien varrelta puutttuu kevyenliikenteen väylä, joka tarvitaan kiireesti. Tiellä on Pohjois-Suomen vilkkain rekkaliikenne, ja pyörille, jalankulkijoille tarvitaan turvallinen väylä.

Village life rules

Alakylään pyörällä

Kevyenliikenteen väylä välille Jylkynkangas-Alakylä. Olisi ympärivuotinen pyöräilymahdollisuus. Talvella raskaan liikenteen seurassa muuten hengenvaarallista

Culture for everyone

Tervasoutukilpailut Oulujoella

Valtakunnallinen joukkuekilpailu, jonka yhteydessä olisi myös terva- ja lohimarkkinat. Kylien, kuntien tai kaupunkien välinen kisa lastatuilla tervaveneillä olisi tapahtuman huipentuma.

Culture for everyone

Lasten taiteen kesätapahtuma

Kuusisaareen järjestetään viikko lasten taiteelle. Ulkoapäin tuotaisiin lasten elokuvaa, sirkusta ja teatteria. Työpajatoimintoina näitä kehitellään eteenpäin ja lisäksi kuoromusiikkia, maalaustaide.

Village life rules

Valokuitua edullisesti!

Kunnallistekniikka kuntoon koko kaupungin alueella! Kaupungin asukkailleen edullisesti huolehtimat kiinteät valokuituyhteydet takaisivat vetovoiman vuosikymmeniksi eteenpäin.

Nature nearby

Moottorikelkkayhteys merelle

Oulun eteläpuolelta ei enää ole moottorikelkkareittiä merelle. Moottorikelkkailu on koko perheen hieno harrastus. Ouluntullista merelle pitäisi saada moottorikelkkareitti takaisin.

Culture for everyone

Taidetta korkeiden kerrostalojen seiniin

Maalataan tai valaistaan monin eri värein ja kuvituksin tylsiä harmaita rumia kerrostaloja ja muita suuria seinäpintoja. Näin saadaan iloa ihmisille ja masentavista kaupunginosista viihtyisämpiä.

Nature nearby

Hietasaari ja Nallikari talvimatkailun vetonaulaksi

Jäätä, lunta, ympärivuotisia lomamökkejä, kylpylähotelli, kaupungin keskustan tuntumassa: Missä ovat turistit? Pienellä panostuksella paikasta maailman laajuisen talvielämysmatkailun keskus!

The City Centre with a pulse

Joulutori

Joulutori Mannerheiminpuistoon. Ei vaikuta merituuli, on kahden "ostoskadun" risteyksessä.
Pultsarit häipys siitä. Kulmassa oleva keskikaljajuottola muualle, koska sieltä ne tyypit valuu puistoon.

The City Centre with a pulse

Seksuaali- ja sukupuolisensitiivinen yöklubi

Virallinen satenkaarein ja asianomaisin otsikoin varustettu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille turvallinen baari-ympäristö ja/tai yöklubi.

The City Centre with a pulse

Lentokenttäbussi

Suora ja nopea bussiyhteys lentokentältä keskustaan ilman turhia kiertelyitä. Pääsevät niin matkailijat kuin paikallisetkin nopeasti huvitusten pariin.

Village life rules

Sähköistetty taksiliikenne Oulun kaupungin alueella

Teknologiakaupunkina Oulussa pitäisi olla suurin osa takseista täyssähköautoja. Kaupungin ilmanlaatu ja imago paranee, luonto kiittää ja turistit pääsevät nauttimaan hiljaisesta kyydistä.

Culture for everyone

Oulun maisemia koskevat valokuvat Oukan nettisivulle

Turistien ja oululaisten ottamat hienot valokuvat Oulun alueesta, julkisista rakennuksista laitettaisiin Oulun nettisivulle. Loistavat kuvat vetävät turisteja Ouluun.
Keski-Euroopan kaupunkien sivut.

Village life rules

Teiden kunnossapitosovellus

Voisitte kehittää sovelluksen jolla Oululaisten olisi helppo ilmoittaa teiden kunnossapitoon liittyvistä asioista. Esim. Autoilijat voisivat ilmoittaa routakuopista jolloin eivät ehtisi kasvaa isoiksi

The City Centre with a pulse

Tanssiravintola keskustaan

Tanssikaupunki Oulusta uupuu tanssiravintola keskustasta! Kaikki tanssin harrastajat eivät ole lavatanssien ystäviä.Ei tarvita välttämättä kalliita esiintyjiä vaan hyvät levytanssitkin kyllä kelpaisi.

The City Centre with a pulse

Joulun tunnelmaa

Kuusikuja Rotuaarille.väh. 2 m kuusia, joissa pieniä jouluvaloja kaupungintalolle asti. Oulun kaunein kuusi paraatipaikallaan. Adventtitalo(Mäkelinik.43) 24 ikkunaa, jouluvalot ikkunoihin hiljalleen.

The City Centre with a pulse

Nuorille oma neuvola keskustaan

Nuorille keskustaan kiva matalan kynnyksen neuvolapalvelu, jossa päivystäisi terveydenhoitaja joka päivä vaikka iltapäivästä iltakymmeneen. Sieltä saisi tukea, neuvoja ja apua kriisitilanteisiin.

The City Centre with a pulse

Istuimia katujen varsille

Muuallekin penkkejä ja tuoleja kuin vain kuppilotten edustoille.

Culture for everyone

Avaimet hyvinvointiin lukiossa

Lukioiden opiskelijaterveydenhuollon palvelujen asettaminen opiskelijoiden käden ulottuville järjestämällä hyvinvointipäiviä sekä valistusta stressinhallinnasta ja mielenterveysongelmista.

Village life rules

Linja-autoyhteys Toppilan ja Linnanmaan välille

Oulun joukkoliikenneverkko tulee saada toimivammaksi. Bussiyhteys Toppilan ja Linnanmaan välille palvelisi niin opiskelijoita kuin töissäkäyviä.

Village life rules

Maauimala

Maauimala Meri-Toppilaan. Sieltä voi kaivaa esille vanhan sellutehtaan betonisen selkiytysaltaan ja johtaa sinne turvevoimalan lauhdevettä (lämmitettyä Oulujoen vettä). Kelpaa uida talvellakin.

The City Centre with a pulse

IKEA houkuteltava Oulunseudulle

Ikea kylkiäiskauppoineen toisi Oulun sisustustarjonnan uuteen nousuun. Kodin 1 ja Stockmannin lähdön myötä tarjonta rautakauppatasoa. Iskua, Askoa, Jyskiä tai Vepsäläistä yhtään väheksymättä.

Culture for everyone

Kummituskaupungille tapahtuma ja teemakahvila

Iin IIK-festari ja Oulun rockhenki yhteen tapahtumakahvilana/klubina? Oulu tunnettu sekä kummituskaupunkina että rock-festareistaan. Kummituskierrosten ja hirvittävän hyvien herkkujen keskipiste.

Culture for everyone

Ulkoilmaelokuvateatteri

Ulkoilmaelokuvateatteri - piknik nurmikolla, tai autoissa istuen. Fiftarityyliin? Pesäpallostadion tai joku urheilukenttä.

The City Centre with a pulse

Silta lentokentältä Oulunlahden yli keskustaan

Pitkä silta lentokentältä keskustaan, Oritkariin. Oulunlahden yli, vrt Store Belt. Upea lähestyminen Ouluun mereltä. Rauhoittaisi Lentokentäntien ja nopeuttaisi taksiliikennettä.

Village life rules

Koriste/valaistussuunnitelma lentokentältä keskustaan

Lentokentältä keskustaan reitille upea valaistussuunnitelma. Kansainvälisen tason suunnittelijalta, RGB LED ohjelmoitava. Limingantullin ”Bulevardin puita esim hyödyntäen.

Village life rules

Suora bussiyhteys Nallikariin Oulun pohjoispuolelta

Bussilinja voisi lähteä jo Haukiputaalta ajaen esimerkiksi Herukan, Pateniemen, Rajakylän, Taskilan ja Toppilan läpi Nallikariin.

The City Centre with a pulse

Korkia ja komia kate Rotuaarille !

Tehdään korkia ja komia kate Rotuaarille. Eiköhän elämää tule silloin keskustaan.

The City Centre with a pulse

Ikäihimisten olohuone

Aleksinkulmasta tehtäis sellainen paikka joka olis kaikille auki arkisin kahvila/ruokailupalveluineen. Keittiökin jo on. Olis luentoja, musiikkia, luku- pelipiirit.. Kohtausikka vrt. brittipub!

Village life rules

Joukkoliikenteen hinnoittelu edullisemmaksi

Edullisemmat hinnat työttömille, työmatkoihin, opiskelijoille, eläkeläisille ja lapsille. Työsuhdematka- ja opiskelijalippuun sama hinta riippumatta siitä, miltä matkustusvyöhykkeeltä matkustaa.

The City Centre with a pulse

Linja-autoaseman oleskelupaikalle uudet aukioloajat

Linja-autoaseman oleskelupaikan aukioloaikojen pidentäminen ainakin yli yön, koska esim. Onnibussilla autottomat matkustavat joutuvat odottamaan vähintään 45 minuuttia hyisessä säässä.

Culture for everyone

Enemmän matkailualan töitä ja matkamuistomyymälä Ouluun

Matkailualan suorittaneille olisi mukavaa saada Oulusta töitä, jottei tutkinto mene hukkaan tai joudu muuttamaan Oulusta pois. Matkatoimistoja ja matkamuistomyymälöitä lisättävä.

Village life rules

Onnikkalinjat kuntoon

Oulun joukkoliikenteen tulisi ottaa oppia pk-seudusta jossa Hgin keskustasta lähtevät bussit ajavat suurempia väyliä pitkin jokainen "omaan lähiöönsä".Eikä mutkittele kaikkia lähiöitä matkan varrella!

Village life rules

Tasa-arvoa bussiliikenteeseen

Joukkoliikenteen seuturajat pois Oulun sisäisestä liikenteestä.
Nykyinen systeemi jakaa ihmiset A ja B kansalaisiin, riippuen missäpäin Oulua asut.
Eli vain yksi seutulippualue koko Oulun alueelle.

Village life rules

Oulusta kierrätyksen mallikaupunki!

Tehdään kierrätys helpoksi niin että kaikki ryhtyisivät tähän. Mm. muovinkeräysastioita lisää, taloyhtiöihin pihalle muiden roska-astioiden joukkoon. Näytetään muille mallia!

Village life rules

Maikkulan suunnalle paremmat kulkuyhteydet!

Maikkulaan Citybussi-yhteys ja bussiyhteys Maikkulasta Kaakkurin alueelle.

Culture for everyone

Tanssipaikka!

Rento tanssipaikka kaikelle kansalle hyvien kulkuyhteyksien päähän. Autottoman seniorinkin päästävä sinne helposti. Ei tarvitse olla elävää musiikkia. Kaiken ikäisille tanssin iloa!

Culture for everyone

Edullisesti elokuviin!

Hirmu kallista nykyään tuo elokuvissa käynti ja ohjelmistoissa lähinnä nuorille suunnattua hömppää. Kaivataan kohtuuhintaista elokuvateatteria jossa esitettäisiin vaikka vähän vanhempiakin elokuvia.

Culture for everyone

Sivukirjastot auki sunnuntaisin!

Sunnuntai on juuri semmoinen päivä, että olisi kiva käydä rauhassa katselemassa päivän lehdet, napata mukaan luettavaa ja vaikka joku hauska leffa.

Culture for everyone

Intiön muuntaja

Intiön muuntaja on aika surkeassa kunnossa. Se kaipaa kipeästi pintaremonttia ja uuden maalikerroksen. Muuntaja ja viereinen vesitorni kuuluvat Oulun historiaan.

Village life rules

Kahavila-bussi

Bussiin rakennettu kahavila, joka kiertää aikataulun mukaisesti kyliä. Olisipa hienoa säännöllisesti esim. kerran kuussa lähteä omalle kylälle kahvilaan iltakahveille ja tuttuja tapaamaan.

Culture for everyone

Kirjastoon satutuokioita myös iltaisin ja viikonloppuisin

Olisi hienoa jos myös iltaisin ja viikonloppuisin järjestettäisiin satutuokioita kirjastoihin. Kaikki vanhemmat eivät pääse lapsien kanssa kirjastoon arkipäivisin.

Culture for everyone

Lentomäki Ouluun

Oulu on talvikaupunki, mutta sitä ei hyödynnetä urheilussa, imagossa, elinkeinossa. Mäki rakennetaan ison tornin ympärille, joka on samalla näkötorni. Nyt on aika ajatella isosti ja tehdä revanssi.

Nature nearby

Suora bussiyhteys Koiteliin

Kauniisti kuvitetulla "Koitelibussilla" pääsisi ilman vaihtoa luontoystävällisesti nauttimaan yhdestä Suomen kauneimmista paikoista. Suora yhteys madaltaa kynnystä lähteä liikkeelle ilman omaa autoa.

Nature nearby

Yleinen siisteys

Muutama pullonkeräysastia torille ja tupakantumpittomat kadut vaikka kehottamaan tarroilla tupakoitsijoita hakeutumaan tuhkakupin ääreen, jos polttavat eikä nakkelisi natsoja maahan.

Culture for everyone

Kelluva jättipyramidi museoiden yhteistilaksi Ouluun

Kokoamalla museot samaan, jättimäiseen monumentaaliseen tilaan, ne saadaan kannattavaksi ja houkuttelevaksi. Teatterin rantaan tehdään kelluva jättipyramidi uudella tekniikalla. Luuppi on pliisu nimi.

Nature nearby

Talvimatkailun mökkikylä revontulituristeille

Oulun pitäisi ottaa osansa revontuli- ja Lapin-imusta ja talvisafareista, ja houkutella mökkikyläyrityksiä vaikkapa Ruskotunturille tai idylliseen korpeen. Koska ulkom. turistit haluavat vaan korpeen.

The City Centre with a pulse

Osa Kauppurienkatua suljetaan Kevätkaduksi

Kauppurienkatu suljetaan väliltä Kirkkokatu - Torikatu umpinaiseksi Kevätkaduksi. Sisälle tulee kauppakeskus, jossa on mm. Citymarket, Hehku, Budget Sport, KooKenkä, Antell-kahvilaravintola.

The City Centre with a pulse

Maalaistori Etu-Lyötyn aukiolle

Etu-Lyötyn aukiolle vesialtaan paikalle pikkutorin kahvila/huoltopiste. Torille lähialueiden maalaistuotteiden myyntiä kerran viikossa: perunat, juurekset, vihannekset, kukat. Toritunnelmaa.

Nature nearby

Hieno Ainolanpuisto

Ainolanpuiston palveluiden kehittäminen. Kahvilan aukioloajat ovat kutistuneet viime vuosina.
Sunnuntaisin kaupungin parasta leikkipuistoa käytetään aktiivisesti. Vessat ovat kuitenkin lukossa.

Culture for everyone

Kaupungin henkilöstön Smartum-setelin laajennus kulttuuriin

Oulun kaupungin työntekijöiden Smartum-seteliin pitäisi myös sisältyä kulttuuri eikä pelkästään liikunta. Työnjaksamisessa auttavat myös henkiset arvot ja kokemukset esim. teatteri, elokuvat.

Village life rules

Haukiputaalle Burger King tai Hesburger

Haukiputaalla on paljon nuorisoa ja he varmasti mielellään joka päivä ostaisivat hampurilaisia, joten se myisi erittäin hyvin!

The City Centre with a pulse

Messuhalli

Oulu kaipaa erillistä tapahtuma-/messuhallia. Tästä hyötyisivät niin elinkeinoelämän eri toimijat kuin urheilijat. Imagoasia eikä urheilijoiden tarvitse miettiä vaihtoehtoisia harjoituspaikkoja.

Nature nearby

Metsään suksitta

Metsässä liikkuminen tekee hyvää mielelle ympäri vuoden. Voisiko jostakin löytyä pätkä pururataa, jota ei talvella tehdä laduksi vaan jolla voi kävellä?

Village life rules

Huonokuntoisille vanhuksille lisää kaupungin hoitopaikkoja

Sairaat vanhukset, jotka eivät pysty itse kävelemään, makaavat usein yksin kotona. Lisää kaupungin hoitopaikkoja, Hiirosen tapaisia laitoksia. Yksityisiin palvelutaloihin ei kaikilla ole varaa.

Nature nearby

Silta yli vilkkaan tien

Hiihtosilta yli vilkkaan Alakyläntien Auran majan kohdalla. Noin 20 m kaupunkiin päin on mäennyppylät valmiina. Niiden kohdalle saisi korkeankin sillan. Tämä palvelisi hiihtäjien turvallisuuttakin.

Culture for everyone

Merimatkailu

Meren hyödyntäminen esim. isojen purjelaivojen regatta.
Meritie Hailuotoon.
Meriväylä Umeå tai Luleå.

Village life rules

Paikallisjunavuorot Ouluun ja Oulun lähialueille

Paikallisjuna:
Oulu-Haukipudas
Oulu-Haukipudas-Kemi
Oulu-Haukipudas-Kemi-Tornio
Oulu-Liminka
Oulu-Muhos

Nature nearby

Pyykösjärven kunnostus

Pyykösärven kunnostus on kannatettava asia. Lisäksi Pyykösjärven etelä puolella oleva polku olisi talvikunnostettava.

Culture for everyone

Palvelut

Ehdotukseni on palveluja tai toimintaa lapsille ja sekä nuorille aikuisille niin liikunnan kuin muun toiminnan merkeissä.

The City Centre with a pulse

Liikkuminen keskustassa

Laittakaa kunnon pyörätiet keskustan lävitse rajoittamalla kadunvarsipysäköintiä. Kivisydäntä tulee laajentaa teatterin ja kirjaston suuntaan.

Culture for everyone

Tyhjät tilat käyttöön

Otetaan tyhjät tilat luovasti käyttöön!
Toimii, jos lupaprosessit ovat mahdollistavia ja joustavia:
http://renewnewcastle.org/
http://renewaustralia.org/

Culture for everyone

Heijastinmonumentti

Heijastinmonumentti olisi oululaisten itsensä rakentama valaistu nähtävyys. Kuka tahansa voisi ripustaa siihen heijastimen, jotka välkkyisi pimeissä illoissa kauas asti.

Culture for everyone

Katubändipäivät

Oulussa ja lähikunnissa on useita bändejä. Katubändipäivänä ne soittaisivat kaduilla ympäri Oulua ohikulkijoille. Parhaista äänestettäisiin ja he saisivat soittaa vielä rotuaarin lavalla finaalin.

The City Centre with a pulse

Museot vetovoimaisiksi

Kaupungintalosta Suomen upein museo. Kaikki museomme keskustaan, jolloin kävijämäärät räjähtävät ja saamme matkailun oikean vetovoimatekijän.

The City Centre with a pulse

Areena-kompleksi Limingantulliin

Keskustan laajeneminen Limingantulliin-Oritkarin suuntaan onnistuu monitoimi-areenan sijoittamisella sinne.

Village life rules

Oulun raitsikka

Raitsikka-versio ajatetaan Kivisydämen kautta. Saadaan lämmin, suojainen asema. Oululainen metro!

The City Centre with a pulse

Siltoja lisää torinrantaan!

Pieniä kanavasiltoja kannattaisi asentaa torille lisää. Torilta teatterin taakse, torilta kirjaston taakse. Huokausten silta.

The City Centre with a pulse

Aittoja lisää torille

Radissonin laita torista on täytettävä aitoilla.

The City Centre with a pulse

Suistoristeilijä

Amsterdamilaisella kanavaristeilijällä olisi makia suihkia jokisuistossa.

Nature nearby

Virpiniemeen ulkomaisia leirikouluja

Meillä on luonto lähellä, kohta tänne tulevat turistitkin. Virpiniemeen voisi saada menestyvän leirikoulupaikan.

Nature nearby

Matkailullinen valtti Oululle

Ehdotukseni talviaktiviteettiin ja matkailuun: Haukipudas - Virpiniemi - Kiviniemi - Pateniemi- Nallikari - Oulu retkiluistelu- ja potkukelkkailureitistö.

Culture for everyone

Halvemmat uimaliput

Halavemmat uimaliput.

Village life rules

Hesburger Haukiputaalle

Haukiputaalle pikaruokaravintola Hesburger.

Village life rules

Ketjuruokaloita Haukiputaalle

Haukiputaalle ketjuruokala esim. Hesburger, Subway, McDonalds jne.

The City Centre with a pulse

Joulumarkkinat Saksan tapaan

Jouluksi kunnon markkinat, ei vain Rotuaarille paria koppia joissa myydään hanskoja. Suomalaisen ruoan lisäksi muiden maiden ruokia, Samanlainen kaava kuin kansainvälisillä markkinoilla.

Culture for everyone

Ouluun monitoimiareena

Ouluun monitoimiareena nykyisen linja-autoaseman kohdalle. Areenassa pitäisi olla mahdollista järjestää jääkiekko-otteluita, konsertteja ja muita tapahtumia.

The City Centre with a pulse

Värejä ydinkeskustaan

Roskakoreja lisää ja taidemaalauksin väritettyinä. Erityisryhmät asialle.
Graffitikulmia ja soho art distric as in Malaga, London. Ks taidemuseon näyttely.

Village life rules

Pyörävaunuja juniin

Juniin pyörävaunuja, jolloin juniin pääsisi helpommin pitemmän matkan päästä. Myös pienempiä junapysäkkejä voisi avata esim. Haukiputaalle.

Village life rules

Nuorille lisää hengailu- tai mopopaikkoja

Nuorilla ei ole hirveästi hengailupaikkoja joissa saa olla.
Tai muuten vaan mopoilupaikkoja nuorille mopoilijoille.

Village life rules

Hesburger tai Mcdonalds Haukiputaalle

Hese tai Mäkki Puttaalle.

Nature nearby

Ritaharjun puistot

Ritaharjun keskellä Paulapuistoon penkkejä, kukkivia pensaita, kävelytien varteen ja Kahapuiston mäkeen portaat kaiteella "ylös juoksua" varten. Mäen päällä nyt uusia kuntolaitteita, muuten pusikkoa.

Village life rules

Citybussit Ritaharju – Tuira hyvinvointikeskus – keskusta -välille

Nopeita citybusseja myös pohjois-Oulun alue huomioiden, kuten Ritaharju - ns.Tuiran terveysasema - keskusta, myös OYS-väli, Kuivasjärvi, Kuivasranta, Kaijonharju. Nyt citybussit vain etelä-Oulussa.

Nature nearby

Kuntorata

Kuntorata Auranmajalta Virpiniemeen!

The City Centre with a pulse

Afrikkalainen ruoka

Afrikkalainen ruokapaikka, jossa saa myös hedelmäsmootieita. Ruoka voisi olla pop, smootiet tilattavissa.

Nature nearby

Luonto keskelle kaupunkia

Puisto, johon kaupunkilaisilla olisi mahdollista istuttaa hyöty- ja ruokakasveja yhteisöllisesti sekä toki korjata satoa.

The City Centre with a pulse

Ei missään nimessä arkkitehtonista maamerkkiä!

Oulussa on jo kaikki tarvittava. Täytyy kehittää uutta ja luovaa sisältöä kaupunkiin jo olemassa olevan pohjalta. Kolossaaliset maamerkit ovat enemmän itänaapurin juttuja.

Culture for everyone

Taidetta siltauudistukseen

Kun oulujoen ylittävä silta joudutaan uusimaan, voisi vaikka %-perusteella kiinnittää huomiota näyttäviin sillankaiteisiin ja -rakenteisiin. Taidetta kaikille ja hyvää mainosta ohiajaville.

Culture for everyone

Ei lopeteta Ainolan museota

Huhuja on ollut, että Ainolan puistosta museo oltaisiin lakkauttamassa tai siirtämässä. Puiston keskellä vanhassa upeassa rakennuksessa on kyllä museo paikallaan ja olisi myös kulttuuripääkaupungissa.

Village life rules

Edullista asumista

Jätetään nuo tulevat tontinvuokrakorotukset tuohon puoleen väliin, että pienituloisetkin voivat jatkaa asumista omissa taloissa. Vaan aletaako kunnaneläteiksi? Jotain järkeä nuihin korotuksiin.

Culture for everyone

Luupintie tai Luupinväylä

Nyk. tilat P-P:maan museo, taidemuseo, tietomaa ja uudet tilat Åströmin tehdasrakennukset, varaus vankilamuseo. Puistoisella kulkureitillä yhdistetään kunnostetut vanhat hienot rakennukset.

Culture for everyone

RC-autojen viihdekeskus

Karting-tyylistä toimintaa radio-ohjattavilla autoilla mutta pienimmillä tiloilla ja paikallisten ja turistien saatavilla. Tutustu ideaan niin mietitään miten sitä voisi kehittää www.rcareena.fi.

The City Centre with a pulse

Villi Valkea viileemmäksi!

Valkean sisäänkäynnit tosi epäsiistit, nuoret norkoilevat ovien ja ikkunoiden edessä isoina laumoina. Entisiin Coffee Housen tiloihin nuorten olkkari! Valaistusta, roskiksia & valvontaa lisää.

Culture for everyone

Urheilu- ja liikunta-Areena

Järjestetään Oulussa UrheiluAreena, jossa huippuvalmentajat, asiantuntijat ja muut alan vaikuttajat keskustelisivat liikunnasta ja huippu-urheilusta. Ihmiset voisivat osallistua keskusteluihin.

Culture for everyone

Maamerkki Ouluun

"Oulussa ei ole oikein mitään nähtävää".
No pitäisikö houkutella väkeä ja turisteja tänne ihastelemaan jotain uniikkia?
Esimerkiksi teema-huvipuisto, messukeskus, IT-museo, joulupukin kylä...

The City Centre with a pulse

Kiikeliin virallinen uimaranta ja sauna

Kiva Kiikelin saari saisi kivan ja puhtaa rannan, kun se olisi jonkun hoidossa. Talvella voisi olla avanto.

Nature nearby

Koskikeskuksen vesistöalueilla aina vettä

Koskikeskuksen vesistöalueilla ja Ainolanpuiston puroissa tulisi aina olla vettä (ainakin keväästä syksyyn). Sillä on iso merkitys kaupunkikuvaan, näkyykö vesistö vai joen tai puron/ojan pohja.

The City Centre with a pulse

Ruokabasaari

Pakkahuoneenkatu väliltä Aleksanterinkatu ja Torikatu pitäisi pyhittää ruokakulttuurille. Autoliikenne pois alueelta ja siitä vapautuva tila kadun varren yrittäjille patiotilaksi.

The City Centre with a pulse

Raksilan kehitys

Ratakadun rautatien puoleinen osuus Kainuuntien ja Kajaanintien väliltä tehokäyttöön. Nykyiset toiminnot pois ja tilalle marketit, matkakeskus, jäähalli ja hotelli. Nykyinen markettialue asunnoille.

Village life rules

Bussiliikenne Haukiputaalta Ritaharjuun

Haukiputaalta/Kellosta bussiliikenne Ritaharjuun ja Ideaparkkiin.

Village life rules

Oulun reuna-alueista maalaisuutta turisteille

Joitakin maatiloja ympäristöineen pelastettava turisteille nähtäväksi. Tiloilla eläimillä luonnonmukainen hoito. Eu:lta rahoitus. esim. Ylikiimingissä keskellä kylää vanha pappila miljöineen.

The City Centre with a pulse

Local Brewery Sponsored Outdoor Beer Garden

In the United States, it is very common for breweries to also have their own brew pub bars and outdoor German style beer gardens. It helps to promote small business and they are extremely popular.

Nature nearby

Tuiran puisto

Tuiranpuisto tulee säilyttää metsämäisenä virkistys- ja ulkoilualueena. Kulttuuriperinnön ja maisema-arvojen turvaaminen ei edellytä täydennysrakentamista eikä varsinkaan asuinrakentamista puistoon.

Culture for everyone

Salibandytiloja junnuille

Vanhojen kellarien tms. tyhjät tilat voisi rakentaa salibandyn omatoimiseen harjoitteluun. Kaupungin salibandykentät on seurojen käytössä, joten olisi tarvetta saada lisää harjoitustiloja junnuille.

Culture for everyone

Tervan tuoksua kaupungin keskustaan

Tervataan yksi Ainolan puiston silta jokaisena kesänä. Terva on keskeinen osa Oulun historiaa. Tervan tuoksun voi kokea niin asukkaat kuin turistit kulkemalla puistossa tervasillan yli.

Culture for everyone

Katutaiteen pääkaupungiksi

Isoja katutaideteoksia talojen seinille. Lisää tutkitusti asuinviihtyisyyttä! Helpompi luvitus, hankinta ja joukkorahoitus, talojen omistajille "porkkanoita". Minimitavoite teos/vuosi.

Nature nearby

Hiihtolatu keskustaan

Keskustaan hiihtolatu jota pitkin pääsee liikkumaan kaupungilla ja jota ei hiekoiteta.

Culture for everyone

Oulun museot pelastettava!

Oulun museoiden alasajo lopetettava ja panostettava museoiden kehittämiseen. Museot eivät voi toimia ilman kokoelmia ja tiloja. Ei kulttuuripääkaupunkia ilman museoita!

Nature nearby

Loppulan talo luontotaloksi

Loppulasta polkuyhteydet Isokankaan reiteille. Helppo toutettaa. Metsät ovat kaupungin. Loppulasta on jo polkuyhteys Lemmenpolulle, joten Lemmenpolkukin yhdistyisi Isokankaan reiteille.

Village life rules

Apua nälkää näkeville

Oulussa asuu oikeasti nälkää näkeviä, mutta ei omasta syystä. Sosku eikä Kela pysty nopeasti käsittelemään. Nopeuttakaa avunantoa!

Village life rules

Auraus ja hiekoitus

Aurausta ja hiekoitusta on tehostettava vaikka ostopalveluina. Onnettomuuksia sattuu, jos tähän ei puututa.

Village life rules

Suora linja Ideaparkkiin

Laittakaa yksi linja ajamaan keskustasta Ritaharjuun moottoritietä pitkin. Eli nopeat ja suorat vuorot äärialueille. Rusko on unohdettu myös kokonaan. Käytän päivittäin joukkoliikennettä.

The City Centre with a pulse

Yliopisto näkyville Oulun keskustassa!

Oulun Yliopistolle oma "Tiedekulma" eli näyteikkuna ja pop up -tapahtumahuone/kahvila ydinkeskustaan. Tapahtumia, luentoja, teemapäiviä ym. vauvasta vaariin!

The City Centre with a pulse

Nettikamera Pokkisen mäkeen

Ehdotan Pokkitörmän mäkeen nettikameraa helpottamaan autoilijoiden reittivalintoja. Mäki on ollut uskomattoman liukas useana päivänä, niin varmaan tänäänkin.

Nature nearby

Marjastusretkiä kaupunkilaisille

Heinä-syyskun aikana säännöllisesti järjestettävät marjastusretket Oulun ympäristössä oleviin metsiin. Yhteiskuljetus bussilla, mukaan muutama hyvät marjapaikat tunteva ohjaaja, joka opastaa.

Nature nearby

Vesimatkailua Ouluun

Ympäristöystävällistä vesiliikennettä turistien ja paikallisten iloksi. Esimerkiksi Nallikarin ja keskustan välille saisi hyvän väylän. Herätetään vesillä liikkumisen kulttuuri.

Culture for everyone

Ilmaiset bussimatkat päiväkotiryhmille

Ilmaiset bussimatkat päiväkotiryhmille. Helpottaisivat retkien tekemistä esim. erilaisiin liikunta- ja kulttuuritapahtumiin, luontokohteisiin tai vaikkapa toisiin päiväkoteihin.

The City Centre with a pulse

Vapaa kaupunkitila

Oulun kaupunki voisi vaikka yhdessä Te-palveluiden ja Oulun tilakeskuksen kanssa vuokrata tilan kaupunkilaisten käyttöön Oulun keskustasta. Avaimet tilaan saisi vaikka kulttuuritalon vahtimestareilta.

Nature nearby

Oulun seutu paremmin käyttöön!

Pyörän vuokrauspaikkoja ympäri Oulua turisteille. Pyörissä kartta, jonka avulla pyörän vuokraaja voisi tehdä pyöräretken ympäri Oulun keskustaa, Ainolanpuistoa, Torinrantaa ja jokivartta Nallikariin.

Nature nearby

Nallikari ja Ainolanpusto paremmin käyttöön

Ainolanpuistoon lapsiperheille pieniä tapahtumia, esim. lastenpuistojameja. Voitaisiin rakentaa pieni lava, jossa paikkakunnan muusikot voisivat esiintyä.

Nature nearby

Puistoluistelurata

Puistoluistelurata esimerkiksi Hietasaareen, Tuiranpuistoon tai Ainolan puistoon. Jäädytetään 500 - 1000 m pitkä reitti luistimilla kierrettäväksi niin ei tarvitsisi pelkällä kentällä pyöriä.

Village life rules

Paikkakunnan pienyrittäjille tiloja aloittaa toiminta

Liiketiloja oululaisille pienyrittäjille. Muutoinkin tuettaisiin paikallista osaamista ja varsinkin innostettaisiin nuoria yrittämään. Itselläni haaveena pieniä konttikahviloita kesäksi ympäri Oulua.

Nature nearby

Vapaat vedet, kuohuvat kosket

Vapautetaan Merkoski takaisin vaelluskalojen elialueeksi, ihmisten virkistys- ja ruoanhankintapaikaksi sekä kansainväliseksi matkailuvaltiksi. Ei anneta keskustalaisten päättää ihan kaikesta.

Village life rules

Kiviniemeen kaljakauppa

Kaikki saa ostaa Kiviniemestä kaljaaa.

Nature nearby

Luontopolkuja vesistöjen varteen

Kalimenojan patikkapolkua tulisi jatkaa Jäälinojaa seuraten Jääliin asti. Samoin muiden vesistöreittien varteen tulisi rakentaa patikointiin soveltuvia polkuja. Lähiliikuntaa ja kansa liikkeelle.

Village life rules

Talviuimapaikka Jäälin keitaaseen

Jäälin keitaaseen tai muuhun "monttuun" talviuimapaikka ja vaatteenvaihtopaikka (avain 10 €/vuosi). Ai kun olisi makeaa. Tuiraan liian pitkä matka.

Village life rules

Bussiyhteydet

Bussiyhteydet paremmiksi.

Village life rules

Parempi auraus

Koko Oulun seudun tieauraus paremmaksi, etenkin pyöräteille, jotta ihmiset pääsisivät liikkumaan.

Culture for everyone

Kummeja yksinäisille vanhuksille

Kummitoiminta yksinäisille vanhuksille, joita harvoin, jos koskaan, käydään katsomassa vainhainkodissa, sairaalassa tai kotona. Tee tikusta asiaa, näytä lehtileike tai uutiskuva, keskustele.

The City Centre with a pulse

Rotuaarin kirpparit takaisin

Voisiko aikoinaan Rotuaarilla viikonloppu aamuisin järjestettävät kirpputorit tulla takaisin?
Vihreää aatetta, yhteisöllisyyttä, elämää keskustaan?

The City Centre with a pulse

Hallituskatua kävelykaduksi

Hallituskatu kävelykaduksi Rautatienkadun ja Uusikadun matkalta tyyliin La Rambla Barcelona. Siinä olisi kapeat yksisuuntaiset kaistat molemmin puolin Hallituskatua ja keskellä kävelykatuosuus.

Nature nearby

Maauimala

Maauimala vielä puuttuu. Miten upea paikka viettää kesäpäiviä perheen kanssa, aina lämmin vesi vaikka ilma olisikin viileämpi.

Nature nearby

Hevossaaresta oma kuningaskunta

Maailman pienin, autoton valtio, Hevossaari, on turistirysä, jossa on kuninkaalliset, raatihuone, hevostalli, kauppa, ravintola, kirkko. Kuningaspari kulkee vankkureilla. Oma lippu, vaakuna. Silta.

Culture for everyone

TiernaKeijut

Kuten jouluna tiernapojat kiertävät laulaen ympäri kaupunkia, niin kesällä voisi olla vastaava TiernaKeijut jotka tyllihameineen ja keijusauvoineen kiertävät juhannuksena laulaen kesästä juhannuksesta

Village life rules

Kiiminkiin koirapuisto

Kiimingin alueelle tarvittaisiin koirapuisto, tai kaupunki voisi aidata nykyisin koirakoulutuksessa käytössä olevan Sammalojan kentän.

Culture for everyone

Patsaat kunniaan

Patsaiden viereen infotaulut myös ulkomaan kielillä. Lisäksi niiden valaistus ja puhtaanapito kuntoon. Hakemus kulttuuripääkaupungiksi velvoittaa.

The City Centre with a pulse

Kävelyreittien informaatio

Keskustan alueelle erilaisia kävelyreittejä informaatioineen patsaista, rakennuksista, tapahtumista ja kahviloista/ravintoloista. Informaatio netissä (koodit kohteista) ja paperiesitteinä.

Culture for everyone

Risteilyalus Oulu – Ruotsi

Meri on lähellä mutta joudut ajamaan monta sataa kilometriä että pääset risteilylle. Ouluun risteilyalus joka tekee päiväristeilyjä kuin yön yli kestäviä (ja sinne esiintyjiä tanssittamaan).

Village life rules

Uimahalli

Uimahalli kiiminkiin

The City Centre with a pulse

Ei rakenneta rantoja täyteen

Miksi tuhota Oulun vähäiset ranta-alueet turhalla asuntorakentamisella? Ns. asuntomessualue on juuri sitä. Hietasaari on jo täyteen rakennettu. Jätetään se "pieni" venesatama paikoilleen.

Nature nearby

Kesäkelkkarata Ruskotunturiin

Ruskotunturiin kesäkelkkarata, josta saataisiin siksakkityylillä tarpeeksi pitkä. Huipulle kalteva torni, josta kelkkarata alkaa. Paikkaa kehitettävä myös leija-, liito- ja krossipyöräharrastuksille.

Village life rules

Liikuntapuisto Ritaharjuun

Ritaharju kaipaa isoa hyvin varusteltua keskuspuistoa, jossa voi harrastaa eri liikuntalajeja ja ihailla kauniita kasveja. Nyt EI MITÄÄN, tyhjä pelto, paljon ihmisiä
esim Kiiminkiin suunn. puisto

The City Centre with a pulse

Joulutori Ahtisaaren aukiolle

Ahtisaaren Aukiolla tällä hetkellä olevat 2 punaista aittaa pitää jättää paikoilleen. Näin ollen on jo valmiina idyllinen aukio johon joulutori, pienet punaiset mökit :)

Culture for everyone

Huvipuisto Oritkariin

Huvipuisto Oritkarin alueelle, ei Hietasaareen. Löytyy tilaa autoille. Julkista liikennettä sen myötä sinne suunnalle myös.

The City Centre with a pulse

Opiskelijatalo Ouluun!

Oulun keskustaan kaikkien opiskelijoiden yhteinen opiskelijatalo, joka kerää kaikki opiskelijoiden palvelut yhteen ja toimii myös tapahtumapaikkana.

Village life rules

Merikoskenkadun ilme viihtyisäksi

Merikoskenkadun talojen julkisivut yhtenäiseksi, esim. metallikehikoilla tmv. rakenteilla, liiketilojen ja jalkakäytävän päälle katokset, jolloin koko alueen vetovoimaisuus ja viihtyisyys paranisi.

The City Centre with a pulse

Katualueet kuntoon sekä liikennereitit

Keskustaan vuoropäivinä pysäköinti kadunlaitaan. Helpottaa talvihoitoa sekä keväisin tehtävää hiekanpoistoa. Saadaan siisti kaupunki kaikille vähällä vaivalla. Myös citybussi-reittejä lisää.

The City Centre with a pulse

Pöytiä, penkkejä, tuoleja

Kaupunki voisi suunnitella erikokoisia/mallisia pöytä-penkki ryhmiä kaduille, puistoihin. Voisi ystävien kanssa jutella tai juoda termarikahveja ja pelata Monopolia.

Nature nearby

Maauimala

Maauimala keskustan lähellä ois ihana!

Village life rules

Maailman kaunein joki haluaa hoitaa ihmistä

Kiiminkijoelle hyvinvarustettuja veneitä. Voidaan laskea merelle asti. Laadukkaita palveluja tykö turisteille ja meille. Oppaat ja jokikapteenit kehiin. Tarinoita on.

Nature nearby

Enemmän aktiivista merellisyyttä!

Kesäisin voitaisiin järjestää muitakin kuin yksityisiä musiikkiristeilyjä torinrannasta. Oulussa on taitavia musiikinosaajia (koululaisbändejä, kitaristeja, lauluyhtyeitä...). Edullisia varmaan.

The City Centre with a pulse

Uusi näkökulma keskustan kehittämiseen

Kokeilkaapa kääntää näkökulma palveluverkkoselvityksessä. Siellä lukee ns. reuna-alueiden (=liittyneet naapurikunnat) palveluiden kohdalla "lakkautetaan", "lakkautetaan" ja "lakkautetaan" jne.

The City Centre with a pulse

Liikunnan riemua pyöräilystä

Oulun keskustan liepeiltä voisi vuokrata polkupyöriä edullisesti tai panttia vastaan ja kaikenikäisille. Myös opastetut pyöräretket halukkaille.

The City Centre with a pulse

Eloa keskustaan

Nuoret näkyviin. Ilmainen bussiliikenne opiskelijoille välille yliopisto-keskusta-Kaukovainion kampus. Aluksi vaikka kokeiluna määräpäivinä . Samoin eläkeläisten päiväajan bussimatkat keskustaan.

Culture for everyone

Iltatori kesällä

Ohjelmallinen iltatori kesäajaksi kerran viikossa . Ks. Salon kaupunki.

Culture for everyone

Avoin foorumi Rotuaarille

Rotuaarin lavan vapaa käyttö kerran viikossa kenelle tahansa.

Nature nearby

Lammassaareen luonnonkivitorni

Lammassaari on idyllinen ja kaunis paikka keskustan kupeessa, jonne pääsee kävellen Ainolanpuistosta. Saareen voisi tehdä luonnonkivinäköalatornin. Talkoilla tehty ja kestävä kuin linnan torni.

The City Centre with a pulse

Tervan talo torille

Torille tulee iso Tervan talo, joka on tervatynnyrin muotoinen ja näköinen. Ympärivuotinen pienkahvila, lehtiä, nettipäätteitä, taidetta. Kirjaston sivupiste. Kesällä siinä toimii mm. Oulu Info.

The City Centre with a pulse

Keskustassa palelee talvisin

On mukava kehittää sykkivää keskustaa mutta talvella kauppakeskuksien sisätiloissa. Samalla elvytetään kauppakeskuksia.

Nature nearby

Myllykosken tien kunnostus

Sanginjoella Myllykoskelle menevän tien kunnostus, noin 3 km metsätietä.

Culture for everyone

Jäähalleihin vapaavuoroja ja musiikkia – jäädisco kaikille

Luistelua kaikille! Hyvää musiikkia ja 3-4tunnin pituisia, vapaita vuoroja to/pe/la/su iltapäiväisin/iltaisin.
Iceskating for everyone - on good indoor ice with music, just for fun!

Culture for everyone

Kulttuuribussi

Kaupunki voisi hankkia yhden bussin kulttuurikäyttöön. Bussi voisi kierrellä keskustan ulkopuolella olevissa kulttuurikohteissa ja tapahtumissa ja olla myös edullisesti vuokrattavissa järjestäjille.

Nature nearby

Metsämörripolku luontoympäristöön opastetauluineen

Hoi kolikok! Metsämörriohjaajat ry:n jäsenjulkaisusta 1/2017 idea Mörripoluista opastetauluineen esim. Virpinemeen ja Röyttän saareen. Myös muihinkin luontokohteisiin Oulun seudulla.

Village life rules

Torille taidetta historiasta

Torin ja autoparkin väliin pitkä reliefi Oulun historista tervakaupunkina. Oulujärven latvoilta, puun poltto ja tervankuljetus joella, lopulta laivaus ja matka maailmalle. Siinä näyttävyyttä torille.

Village life rules

Muut alueet kuin keskusta

Virpiniemen kehittäminen kaikelle kansalle, onnikkaliikenne sinne. Husky-koira-ajelua Haukiputaalle, juhannuksena venekuljetuksia saarille ja sinne kokko ym. hiihtokilpailuja, lumenveistoa.

Village life rules

Kaupungin tilat maksutta yhdistysten käyttöön

Yleishyödylliset yhdistykset käyttävät maksutta kaikille avoimeen & maksuttomaan toimintaansa kaupungin tiloja, kuten päiväkoteja, kouluja ja kirjastoja (sähköinen ajanvaraus ja kulunvalvonta).

Culture for everyone

Yhdistysten toiminta ouka.fi -sivuille

www.ouka.fi/oulu/tapahtumat -sivuille nostetaan Oulussa toimivien yleishyödyllisten yhdistysten toiminnat ja tapahtumat ihimiset.fi -verkkopalvelusta avoimen lähdekoodin tai vähintään linkin avulla.

Village life rules

Toimiva joukkoliikenne reunoillekin

Tiheämmin kulkevat bussivuorot niin Jääliin, Kiiminkiin kuin muillekin "reuna-alueille". Nuorisolle ja opiskelijoille kulkeminen edullisemmaksi.

Village life rules

Hyvinvointiseteli

Hyvinvointisetelin kehittäminen tukemaan heikommassa asemassa olevia. Nuoret voisivat esim. maksaa sillä oppikirjoja, harrastuksiaan, bussilippuja. Köyhyyden torjuntaan kaikenikäisille!

Nature nearby

Latuverkko yhdistettävä

Pohjoiset ja eteläiset ladut on yhdistettävä Poikkimaantien sillan kautta koko talven ajan.

Village life rules

Lisää päiväkoteja

Olisiko vähän hienoa jos Oulu voisi ylpeillä pienillä lapsikoolla olevilla päiväkotiryhmillä? Luonto ja eläinten kunnioitusta paljon enemmän päiväkoteihin!

Nature nearby

Ulkoilulle enemmän painoarvoa

Painotetaan ulkoliikunnan mahdollisuuksia! Ihmiset happihyppelylle! Valaistut ja retkiladut, kuntopolut, fitnesspuistot, Oulun luontopolut, pitkokset ja laavut... Ruskotunturille porrastreenipaikka!

Nature nearby

Kannustetaan julkisten ajoneuvojen käyttöön laskemalla hintoja

Lasketaan (esim. aluksi kokeilu vuodeksi) julkisen liikenteen hintoja ja kampanjoidaan näyttävästi julkisen liikenteen puolesta. Toimivat vuorot ja edullinen hinta, mielellään jättäisin auton kotiin!

Culture for everyone

Oulu tunnetuksi

Oulu on ehkä vähän kaukaisempi ainakin kaupunkilaiselle. Oulu pitäisi brändätä ja tehdä tunnetuksi myös meille kaupunkilaisille :)

Nature nearby

Koirareitit

Kunnolliset koiralenkit ympäri kaupunkia ja keskustaan. Koirapuistot ja kauppojen eteen kunnon koiraparkit. Karvakorvien kanssa kivoja lenkkejä turvallisesti ja samalla voisi hoitaa asioitakin.

The City Centre with a pulse

Hietasaaren rantaan asukkaita

Tällä hetkellä, kun torilta katsoo vastarannalle, näkyy vain pusikkoa. Vastaranta, Hietasaari tulisi rakentaa. Rantaa voisi kiertää kaunis pyörätie, samalla maisema/keskusta kaupungistuisi.

The City Centre with a pulse

Lisää liiketilaa keskustaan

Oulun keskustan liiketilan vuokrataso on korkeampi kuin esim. Tampereella. Keskustaa hallitsee muutama toimija, heillä on monopoli. Nyt tarvitaan lisää liiketilaa, jotta monopoli murtuu.

Village life rules

Yhteisöllisyyttä

Kustannustehokkuutta tilojen käyttöön ja paljon hyvinvointia eri sukupolville yhdistämällä esim vanhusten tehostettua palveluasumista/palveluas ja lasten päivähoitoa. Hyödyt osoitettu tutkimuksilla.

Culture for everyone

Kulttuuria kyllä – perinnekulttuuria!

Sydämeni sykkii Karjasillan asuinalueelle; sen kodikkaille rintamamiestaloille, joiden historiaa ei saa unohtaa - siispä korjausrakentamiseen liittyvä työpaja kirjastoineen, kahviloineen jne.

Nature nearby

Ravintoa joen varrella

Olisi ihanaa jos aivan Oulujoen veden äärellä olisi jokin kahvila tai ravintola, jossa voisi esim syksyn pimeinä iltoina nauttia hyvästä ruuasta ja illan valojen heijastuksista veden pinnasta.

Nature nearby

Katamaraaniyhteys Luulajaan

"Laivalla Luulajaan" olisi hohdokasta.

The City Centre with a pulse

Imetys on jees

Julkisiin tiloihin kaivattaisiin lisää RAUHALLISIA paikkoja, joissa voisi imettää lasta, koska vessat on tarkoitettu tarpeiden tekoon ja monet vauvat eivät osaa keskittyä syömiseen hälyssä.

Village life rules

Kellon Kiviniemestä Haukiputaalle oma bussilinja

Helpottaisi kulkemista Kiviniemestä Haukiputaalle kouluun ja takaisin.

The City Centre with a pulse

kävelykatu

Lisää kävelykatuja.

Nature nearby

Luistelureitti jäälle Nallikariin

Luistelureittejä jäälle Nallikariin. Pieni koppi luistinten vaihtoon olisi luksusta. Reittejä voisi olla eri pituisia.

Culture for everyone

Stonehenge-rakennelma vanhoista busseista Kuusisaareen

Vanhoista busseista rakennetaan "Stongehenge", jossa niitä on pystyssä ja poikittain. Voi käyttää myös vanhoja raitiovaunuja. Yhdestä raitiovaunusta tehdään kahvila kahden pystybussin päälle.

The City Centre with a pulse

Enemmän kaikkea

Ouluun pitäisi saada enemmän kauppoja ja teattereita yms menoa.

Culture for everyone

Treenikämppiä keskustan liepeille!

Huhu kulkee, että Hiukkavaaran kasarmit purettaisiin lähivuosina. Tarvitaan lisää harjoitustiloja bändeille, urheiluseuroille jne. Keskustan liepeille sillä kaikilla ei ole autoa kulkemiseen.

The City Centre with a pulse

Tanssia keskustassa

Meille +55 ihmisille olis paikallaan joku tanssipaikka Oulun keskustassa, ennen oli hyviä paikkoja iäkkäimmille. Saisimme hyvää liikuntaa musiikin tahdissa. Toivotaan että tämä järjestyisi pian.

Village life rules

Kyläparlamentti-nettisivu kannanotoille

"Huutelunetti" kyläläisiltä Oulun päättäjille. Nettisivu ja appl. johon voi jättää asiallisia kannanottoja, max 200 merkkiä. Nostaa kylien epäkohtia esille ja näkemysten näkyvyyttä. Kaikille avoin.

The City Centre with a pulse

Rauhanmaja torille, jossa live-webcam-heijastuksia suurkaupungeista

Ahtisaaren mukaan nimetty rauhanmaja torille. Seinillä jatkuva live-webcam-lähetys Lontoosta, Pariisista, New Yorkista ja Tokiosta. Katolla torni, josta rauhan lasersäde kohti kirkontornia.

Culture for everyone

Kulttuurikalenteri

Kulttuurikalenteri-sovellus puhelimeen. Sovelluksen avulla löytäisi lähimmät (ja kauempanakin olevat) kulttuuritapahtumat: museonäyttelyt- ja työpajat, musiikki- ja teatteriesitykset, ym.

The City Centre with a pulse

Valkean monopoli purettava keskustasta, monimuotoisuus ja kivijalkakauppa kunniaan

Keskustan alasajo alkoi Stockan lähdön myötä ja Valkea on katastrofi, joka on kuihduttanut koko keskustan. Katu avattava normaalille liikenteelle, tukea kivijalkakaupalle ja monimuotoisuudelle!

Village life rules

Elävä keskusta- elävät kylät

Oulu on Suomi pienoiskoossa. Elävä keskusta kuuluu kaikille, vaikka osa haluaa asua maaseudun rauhassa. Koulut ovat kylien elämän sydän ja niiden säilyttäminen on tärkeää.

Nature nearby

Puulaiva

Hankerahoitus: rakennetaan upea purjelaiva, taviskansa voisi päästä purjehtimaan. Lisäksi, herätetään tervakulttuuri, Kainuusta uitetaan tervaveneillä tervaa laivamme tervaamiseen. Kesätapahtuma :)

The City Centre with a pulse

Hevoskeskus

Puretaan vihdoin Äimäraution tallikolhoosi ja rakennetaan uusi hevosurheilukeskus vaikka Madekoskelle tai muualle. Äimärautiolle rakennetaan taviskansalle puitteet rantaurheiluun, merimaisemaan.

Village life rules

Leikkipuisto Haukiputaalle

Haukiputaan keskustaan tarvitaan kunnollinen, suuri leikkipuisto. Muutenkin Haukiputaan keskusta tarvitsee viheralueiden kehittämistä. Lisää viihtyisyyttä, puistomaisuutta ja penkkejä joille istahtaa.

Culture for everyone

20-metrinen jättiläinen ja jättiläisteemapuisto Hietasaareen

Jättiläisteemapuiston vetonaula olisi 20 m korkea jättiläinen, jonka sisään pääsisi kuten näköalatorniin. Teemapuistosta tehtäisiin samanlainen vetonaula kuin joulupukinmaa Rovaniemellä.

Nature nearby

Oritkari

Äimäraution tallikolhoosit pois ja Oritkariin mukavat luonnossaliikkumisen mahdollisuudet merimaisemineen. Esim huikeat meriuintikilpailut Oritkari-Vihiluoto-Varjakka jne.

Nature nearby

Koiralatuja!

Lisää koiran kanssa hiihtäville koiralatuja! Sehän on valtavan suosittua. Suunnitellaan ja vedetään ihmeessä enemmän meille koiran kanssa hiihtäville latuverkostoa, useita reittejä.

The City Centre with a pulse

Kasarmintie 3 asuntokäyttöön

Oulun sähkölaitoksen hulppea, vanha jugendrakennus tulisi laittaa asuntokäyttöön Oulun Osuuskaupan talon tyyliin. Ihastuttavaa kaupunkiasumista Oulussa!

Nature nearby

Sanginjoen kansallispuisto

Perustetaan vihdoin ja viimein Sanginjoen kansallispuisto.

The City Centre with a pulse

Rotuaarin piknik

Nyt kun Rotuaaripiknik muuttaa Kuusisaareen, voitaisiin järjestää Rotuaarilla oikea piknik. Musiikkia, ruokaa, juomaa - ihmisiä! Olisipa hienoa saada eloa ja toimintaa kävelykadullemme.

Culture for everyone

Kulttuuriaitat

Osa Torinrannan aitoista on tyhjillään. Eikö olisi parempi antaa aittoja kulttuurialantoimijoiden käyttöön alennetulla vuokralla? Vastineeksi vaadittaisiin kulttuurin ilosanoman levittämistä alueella.

Culture for everyone

Japanilainen kulttuuri

Haluaisin, että Ouluun tulisi japanilaisten katutyylien edustavia vaatteita myyvä kauppa. Ostajia olisi useita ja se toisi mukavaa uutta väriä.

Culture for everyone

Älykäs tapahtumakalenteri

Kehitetään maailman paras menokalenteri Oulun tapahtumille! Puhelinsovellus näyttäisi mitä lähelläsi tapahtuu, ehdottelisi kiinnostavia tapahtumia ja hälyttäisi kun ne lähestyvät.

Culture for everyone

Kaupungin vanhasta Varikosta kulttuurikeskus “Kulttuurivarikko”

Tehdään Toppilansaaren sillan kupeessa olevsta vanhasta kaupungin varikosta ja sen edessä olevasta piha-alueesta Taidekeskus. Sisätiloihin näyttely- ja työtilat, pihalle veistospuisto ja kesäteatteri.

Village life rules

Mahdollisuuksia joukkoliikenteeseen

Joukkoliikennettä tulisi parantaa myös muilla kulkuvälineillä, kuten metrolla (Kempele-Linnanmaa) tai raitiovaunulla. Saataisiin helpotettua kulkemista ja vähennettyä turhaa autoilua.

Culture for everyone

Lisää saunakulttuuria

Oulu voisi kohentaa imagoaan merikaupunkina rakentamalla ympärivuotisen saunan merenrantaan. Mukana voisi olla merivesiallas, jossa voisi pulahtaa löylyjen yhteydessä, sekä ravintola.

Nature nearby

Lähiruokafestarit reko-hengessä

Erityisesti lähiruokaa korostava ruokajuhla olisi hyvä, työpaikat säilyvät alueella ja ekologinen elämäntapa korostuu helposti! Samaan yhteyteen kierrätystä, kestokasseja yms.

Culture for everyone

Uusi rahasto pientapahtumien tukemiseen

Oulussa on paljon alakulttuurien festivaaleja ja tapahtumia, mutta joille löytyy hankalasti tiloja tai tukirahoituksia. Näin elävöitetään kaupunkia helposti ja luodaan uusia harrastustapoja.

The City Centre with a pulse

Talviyleisötapahtumia Kallioparkkiin

Kesä on yleensä festivaalien aikaa, mutta talvella ei tapahdu mitään. Jatketaan kautta järjestämällä Rotuaari-kaltaisia tapahtumia Kallioparkissa. Sinne mahtuu porukkaa, ja sieltä pääsee baareihin.

The City Centre with a pulse

Elämää suihkulähteille

Valojen ja varjojen leikkiessä musiikin tahdissa suihkulähteillä Ainolan puiston edessä. Samalla voitaisiin kehittää jouluvaloja Rotuaarilla musiikin tahtiin (mallina Malagan jouluvalot).

Village life rules

Ilmainen ehkäisy kaikille alle 25-vuotiaille

Ilmainen ehkäisy kaikille alle 25-vuotiaille.

The City Centre with a pulse

Ympärivuotinen köysirata

Torinrannasta ympärivuotisessa käytössä oleva köysirata Nallikariin. Sekä oululaiset että turistit hyötyisivät kuljetuksesta ja autojen käyttö jäisi vähemmälle. Reitti pitäisi suunnitella tarkasti!

Culture for everyone

Jotain repäisevää

Bilbao tunnetaan Guggenheimista, Valencia tunnetaan tiedekeskuksen rakennuksista. Ouluunkin kaivataan jotain vastaavaa "suuruudenhullua".

Village life rules

Fitness park

Lisää näitä Hiirosesta löytyvän tyyliin! Mikä sen paremmin kaupunkilaisten hyvinvointia edistää kuin ilmaiset fitnessparkit! Siihen maauimalan kylkeen tämä vaikka. Liikuntaneuvojia paikalle.

Village life rules

Kulkuneuvorata

Ajorata, jossa voi ajella mopolla, autolla tai mootoripyörällä jne. Vapaa-ajalla huviksi tai voi koittaa saada ajokortin.

Nature nearby

Uudet lajitteluroskakorit

Tahtoisin nähdä roskiksiasa lajittelumahdollisuun. Puistoihin ja muihin roskiksiin voisi laittaa erikseen biojätteen, sekajättee, pahvin ja metallin. Ihmiset saisivat lajitella joka paikassa!

The City Centre with a pulse

Tori keskustan ytimessä eloon

Tori on noin puoleksi parkkipaikkaa ja talvella hyvin kolkko ja avara. Parkkipaikat voisi korvata kansiparkilla, jonka päälle voisi rakentaa makasiineja keventämään torin kolkkoa ilmettä.

The City Centre with a pulse

Chillauspaikka keskelle kaikkea

Rauhallinen tila, jossa voi turvallisesti halutessaan ottaa pikaiset päiväunet, ladata kännykkää tai vaikka syödä omia eväitä esimerkiksi pitkän väsyttävän päivän jälkeen.

Village life rules

Bussiliikenne kuntoon

Suuremmat bussit, jotta esim. aamubusseissa ei joutuisi seisomaan ja joillekin linjoille hieman tiheämmin busseja. :)

Nature nearby

Uimastadion

Merivesiallas ja uimastadion, missä voi uida kesälläkin ulkoilmassa.

Nature nearby

Turismia

Kunnon tori satamaan ja ohjelmaa/kalan myyntiä. Myös retkiä merelle!

Nature nearby

Muovi pois luonnosta

Perustetaan aivohautomo, miten Oulun luonto puhdistetaan muovista.

Village life rules

Luistelu vielä mielekkäämmin

Järjestetään esim. luonnonjääkenttien "luistelukoppien" lukitus kirjastokortilla.

Village life rules

LumiOulu

Kielletään polanteen jättäminen pihaliittymiin tulevissa auraussopimuksissa.

The City Centre with a pulse

Ihmisten kaupunki

Lisätään ihmisten viihtyvyyttä sallimalla kuppiloitten eteen viehättävät,katokselliset terassit. Kuusisaareen myös talvitapahtumia, niin saadaan kaupunkilaiset ulos koloistaan.

Nature nearby

Luonto ihmistä lähellä

Kaupungin keskelle tai sen välittömään läheisyyteen aito pala vapaata luontoa, siellä voisi esim simulaattorin turvin tutustua mahtavaan luonnonvaraiseen metsään esim. marjastus/sienestys.

Culture for everyone

Health power

Kaikkiin kouluihin kasvisruokapäivä. Pidentää elinikää, ilmastovaikutus. Ratikka jotta autoilu vähentyisi. Lisää tenniskenttiä ympäri Oulua, sekä pururataa enemmän. Yrittäjyys pakolliseksi kouluihin.

Culture for everyone

Opastettu bussireitti esim Oulu-Koiteli-Kierikki

Hop on hop off -tyyppinen bussireitti Oulun kulttuuri-, luonto- ja majoituspalveluiden ääreen. Opastus, pysähdykset esim Koitelissa, bussin sijainti ja varaus netissä, 1 kiertosuunta, voimassa viikon.

The City Centre with a pulse

Maauimala

Maauimala ois ihan kova juttu!! Ja Nallikariin enemmän menoa ja muutenki Oulusta kunnon kesäinen kaupunki!

Nature nearby

Roskat roskiksiin

Ehdotan enemmän roskiksia, jotta ympäristö säilyy puhtaana ja siistinä. Koirankakoille voisi tarjota pusseja.

The City Centre with a pulse

Omenahyvettä sunnuntaisinkin keskustasta

Antellin kahvilaan omenahyvettä tarjolle myös sunnuntaisin! Omenahyve vaniljakastikeella on perusoululainen kuuluisuus. Antellin oululaisuus myös enempi näkyviin. Trendikahviloita on jo riittävästi.

Village life rules

Parannuksia joukkoliikenteeseen

Busseihin pankkikortilla mahdollinen maksu, lähimaksu toimisi nopeammin kuin kolikoilla maksaminen. Ja olisi kiva jos bussien sisällä näytöillä lukisi seuraavan pysäkin nimi.

Village life rules

joukkoliikenne

Sovellus, josta näkee bussit kartalla. Samantapainen sovellus on käytössä jo Tampereella ja Helsingissä. Olisi hienoa saada tämä Ouluunkin.

Culture for everyone

Kaupungin museokamppis

Päivä, jolloin voi tutustua kulttuuririentoihin veloituksetta. Varmasti kannattava kaikille ja toisi kaupunkia hyvässä mielessä esille! :)

The City Centre with a pulse

Puuarkkitehtuuria katukuvaan

Puuarkkitehtuurin suosiminen katukuvassa. On todistettu, että ihmisten syke ja verenpaine laskevat puusisustuksen ja -arkkitehtuurin miljöössä, ja tilan käyttäjät rentoutuvat.

Culture for everyone

New Orleans

Jatsia pimeneviin elokuun iltoihin Torinrantaan.

Culture for everyone

Rento on uusi musta ravintoloissa

10 Suomen parasta mutta rentoa ruokaravintolaa Ouluun, 2 kuhunkin hintaluokkaan!

The City Centre with a pulse

Suuria yrityksiä Ouluun kasvattamaan taloutta, vetovoimaa ja työllisyyttä

Oulusta puuttuu suuret yritykset, jolloin väki muuttaa pk-seudulle, jos haluaa edetä uralla. Top100-yrityksistä vain Arinalla on hallinnollisia toimia Oulussa.

Miksei muilla? Houkutellaan ne tänne!

The City Centre with a pulse

Pieniä liiketiloja, jotka laajentuvat kadulle

Pieniä ja edullisia liiketiloja, jotka voivat laajentua kadulle leveiden liukuoviseinien ansiosta.

Culture for everyone

Trampoliinihalli Ouluun

Otsikko sanookin jo kaiken!

The City Centre with a pulse

Tää maailmalta meillekin!

Pysyvä Oujees-nettisivu, jolle maailmalla matkaavat kaupunkilaiset voivat lähettää puhelimestaan KUVIA löytämistään hienoista ideoista ja toimivista esimerkeistä, heti paikan päältä.

The City Centre with a pulse

Pyörätelineet

Toivon keskustaan lisää pyörätelineitä. Telineiden pitää olla kauniita, värikkäita ja veikeitä - ja tietysti toimivia.

The City Centre with a pulse

Pienpanimot katukuvaan

Paikalliset pienpanimot menestyvät yhä paremmin, ja ovat osa ruokakulttuuria. Pienpanimoille tiloja keskustaan! Edellytys hyvä maku ja olohuonemainen anniskelualue.

Culture for everyone

Huvipuisto ouluun

Jonnekkin päin Oulua huvipuisto.

The City Centre with a pulse

Radissonin tori-julkisivuun jättiscreen, jolla pelata

https://kollision.dk/en/lets-play

Culture for everyone

Interaktiivisia valoteoksia

Esimerkki Aarhusista: https://kollision.dk/en/plant-a-light

The City Centre with a pulse

Lisää roskiksia

Lisää roskiksia (pysäkit, kauppojen edustat ja paikat, joissa kaupunkilaiset hengaavat ja viihtyvät). Roskiksissa on tupankantumppilokero. Värikäs veikeä design!

Nature nearby

Rantapromenadi Haukiputaalle

Kiiminkijoen etelärantaan Haukiputaan keskustan kohdalle kilometreittäin valaistua rantapromenadia keskieurooppalaiseen tapaan. Pieniä oheispalveluita, kekseliäisyyttä niissä.

Culture for everyone

Valaistut sillat

Valoteoksia siltoihin.

The City Centre with a pulse

Pelejä kaduille ja toreille

Katso esimerkki: https://kollision.dk/en/spider

The City Centre with a pulse

Valkean pohjoinen sisäänkäynti

Surkealle kadunpätkälle viherseinä, kaunis valaistus ja linnunlaulua.

The City Centre with a pulse

Kulttuurielämyksiä kadulla ja toreilla lisätyn lisätyn todellisuuden keinoin!

5G ja avoin integroitu IoT-alusta keskustan tapahtumapaikkoihin!

Culture for everyone

Yleinen sauna

Yleinen sauna rantaan.

The City Centre with a pulse

Hallituskatu – asema

Hallituskatu Kallioparkista asemalle kauniiksi bulevardiksi, yhtenäisemmät fasadit liikkeille.

The City Centre with a pulse

Vesiteoksia, joihin voi mennä sisälle

http://zreearch.s3.amazonaws.com/pictures/photos/000/010/483/big/6.jpg?1494440582

Kaupan päälle tulee kaunis äänimaisema.

The City Centre with a pulse

Torille 3 cm syvä laaja vesiallas lasten iloksi

https://weburbanist.com/wp-content/uploads/2016/06/water-art-unstable-pavilion-2.jpg

Lisäksi vesisumusuihkuja tasatunnein. Lapset ja nuoret tykkää!

Village life rules

Kaupungin kuntosali Kaakkuriin

Kaakkuri on asukasmäärältään yksi Oulun suurimmista kaupunginosista. Lähellä ovat Metsokangas ja Maikkula. Kaikilla ei ole varaa yksityisiin kuntosaleihin tai autoa, jolla kulkea kaupungin saleille.

The City Centre with a pulse

Usvateoksia, joihin voi mennä

https://christinascucina.com/wp-content/uploads/2

Kaupunki näyttää usvassa kauniilta, ja sopii pohjoiseen ilmeeseen!

Nature nearby

Kalastus ja Kärpät

Kalastus ja Kärpät -markkinointia lisää

The City Centre with a pulse

Oulun brändiväriä katukuvaan

Pinkkiä kesäkadulle ja torille!

Yhtenäinen viesti Oulun brändistä maailmalle :)

Culture for everyone

Valkosipuliyö takaisin

Ihana vanha valkosipuliyö olisi niin tervetullut. Sopii kaikille vauvasta vaariin ja korostaisi ihanasti valoisia öitä turisteillekin.

Culture for everyone

Oulun vankilasta kulttuurikeskus

Eikö vanhasta ja komeasta vankilasta saisi (sen käyttötarkoituksen mahd. muuttuessa) Ouluun mahtavasti uutta kulttuuritilaa, kun museoilla kerran on sitä liian vähän? +Siihen kaunis puisto ympärille.

Village life rules

Sujuva joukkoliikenne – ei vain keskustaan!

Lisää joukkoliikennettä, joka kiertää Oulua muutenkin kuin keskustan kautta. Esimerkiksi suora linja Rajakylä-Linnanmaa-alueelta Ruskon/Haapalehdon kautta Kotkantien kampukselle ja takaisin.

Nature nearby

Hietasaaren lintutornien ja niille vievien reittien kunnostus

Hietasaaren mahdollisuudet kaupunkilaisten ulkoilualueena pitäisi hyödyntää nykyistä paremmin. Nykyiset reitit + lintutornit vaativat kunnostusta.

Nature nearby

Hiihtolatu Pyykösjärven ympäri

Tehkää ja ylläpitäkää hiihtolatu Pyykösjärven ympäri. Meitä on paljon hiihtäjiä, jotka hyödyntäisivät latua päivittäin. Olisi mukava jos asia onnistuisi! Myös kävelyteiden varsille penkkejä.

Culture for everyone

Arkkitehtuuria

Oulun ulkomuotoa täytyy kehittää ja korvata/korjata betonimöhkäleet kauniimmilla ja paremman näköisillä luomuksilla.

Culture for everyone

Huvipuisto

Huvipuisto Ouluun!

The City Centre with a pulse

Ilmainen joukkoliikenne!

Kokeiluun ilmainen joukkoliikenne kaikille! Luonto kiittäis ja ihmiset tykkäis!

Nature nearby

Tuiran ranta

Tuiran rantaa voisi uusia että viihtyisi kesät talvet. Lapsille oma leikkipaikka ja paikka missä saa rantaevästä, linnuille oma rauhoittumispaikka ja patosillalle kaarisilta,

The City Centre with a pulse

Ratikka

Raitiovaunukiskot myös Ouluun, helpottaisi liikkumista.

Nature nearby

Metsäretkiä

Tehdään metsäretkiä (Y)

Nature nearby

Pyykösjärvi ja Ruskotunturi

Puhdistetaan Pyykösjärvi imuruoppaamalla. Ruoppausmassat (yli milj. kuutiota) paalataan kokoon ja niillä voidaan korottaa Ruskotunturia paremmin lasketteluun sopivaksi.

The City Centre with a pulse

Eloa vanhoihin puutaloihin

Keskustan muutamat jäljellä olevat puutalot pitäisi ottaa kaikkien kaupunkilaisten käyttöön. Roosteri on hyvä esimerkki onnistuneesta uusiokäytöstä. Harmittaa nähdä pimeänä olevia hienoja taloja.

Nature nearby

Kiiminkijoki

Kävely/pyörätie Haukiputaan keskustasta Kiiminkiin päin
Jokimaisema kaikille nautittavaksi

Nature nearby

Metsokankaalla koirapuisto!

Ois hyvä jos Metsokankaalla ois koirapuisto!

Nature nearby

Ympäristökasvatusta ja apua ympäristöahdistukseen

Ouluun pitäisi saada instanssi joka aktiivisesti kehittäisi ympäristökasvatuksen suuntaviivoja, mm opettajille jne. Se voisi tarjota myös tukea lisääntyvälle ympäristöahdistuksesta kärsivälle joukolle

Culture for everyone

Ainolan puistoon perinnerakentamisella lasten kulttuurikeskus

Vanhan kansanlastentarhan "uudelleenrakentaminen" Ainolan kauniiseen puistoon.
Käyttötarkoitus voisi olla esim. lasten erilaiset kulttuuriharrastustilat: musiikki, baletti, ateljeet, kirjallisuus.

The City Centre with a pulse

Free covered bicycle parking

Simple and cheap improvement for one of the world capital of winter cycling.
Advantages:
Support for green city living;
Comfort;
Cleaner and more ordered city pavements

Village life rules

Oulunsalon keskustan aluetta kehitettävä elinvoimaiseksi

Lentokenttäpaikkakuntana Oulunsalo on kasvukeskus, kun vain kaupungin päättäjät haluavat sitä kehittää! Lentokenttähotelli hyvä ratkaisu ja Varjakan saha-alueen saneeraus. Lukiota ei saa siirtää pois.

The City Centre with a pulse

Yhdistetään keskustan nykyiset lukiot Kaukovainiolle

Yhdistetään kaikki Oulun keskustan alueella toimivat lukiot yhdeksi kokonaisuudeksi Kaukovainiolle AMK:lta vapautuviin tiloihin, ei noin pienellä alueella tarvita useita erillisiä yksiköitä.

Nature nearby

Uusi reitti Ainolan puistoon

Toivoniemestä kauneuspadon kautta virallinen reitti Ainolaan. Ko. patoa käytetään usein, l. reitille on tarvetta. Tehdään siitä siis virallinen ja ennen kaikkea turvallinen. Keinot takuulla löytyvät!

Nature nearby

Ei yhtään enempiä raivauksia

Ideani on, että lopetetaan jo viimein jatkuva puuston ja pensaikkojen hävitys. Pitäisi ajatella viimein jo muitakin lajeja kuin vain ihmistä. Monimuotoinen ja vaiheteleva ympäristo on rikkaus.

Village life rules

Talvitakit päälle

Kaikille talvitakit päälle.

The City Centre with a pulse

Oulun joukkoliikenneongelmalle ratkaisu

Miksi oulu meni purkamaan lähijunaliikenteen? Oli Tuiran asema, Toppilan asema.. siinähän menee rata suoraan rautatieasemalta Linnanmaan kampuksille. Pysähtymisseisakkeet takaisin lähijunat takaisin!

Nature nearby

Pusikoiden raivaus.

Oulun maaperä on oivallinen kasvualusta pajukoille ja lepikoille. Risukkoinen maisema kaupunkialueella ei ole silmien ilo. Raivataan avarammaksi rantoja jotta meri näkyy paremmin.

The City Centre with a pulse

Liikenne sujuvaksi

Kadut ovat ahtaita ja päivällä tavaraliikenne tukkii kadut. Tehkää katujen liikenne yksisuuntaiseksi, esim. Saaristonkatu voisi olla yksisuuntainen rantaanpäin. Näin on suurissa kaupungeissa.

The City Centre with a pulse

Liikenne pois Rotuaarilta

Rotuaari on täynnä tavarankuljetusautoja. Esim. Iso auto tuo sinne pienen paketin, jonka voisi kuljettaa kävelemälläkin.

Culture for everyone

Kulttuurikokemus vuosittain jokaiselle kaupunkilaisille

Jokaiselle kaupunkilaisille vuosittain mahdollisuus tutustua ilmaiseksi yhteen kulttuurikohteeseen, esim. ilmaislippu kaupunginteatteriin! Tämä auttaisi negatiivisten ennakkoasenteiden purkamista.

Village life rules

Kaupunkipyörät Ouluun

Oulu on tunnetusti ympärivuotinen pyöräilykaupunki, joten kaupunkipyörät asukkaiden ja turistien käyttöön olisi varmasti kysyttyjä.

Village life rules

Inhimillinen elämä kaikille

Yhdistetään päivkodit ja vanhainkodit, hoitolaitokset ja koulut, yms. Yhteisöllisyys kasvaa, vanhukset pysyy virkeänä ja lapsilla varamummoja,.. Kaupunki ihmisille.

Village life rules

Aikarajoitukset joukkoliikenteen lipuille

Lippuihin aikarajat jolloin niitä voi käyttää useamman kerran lyhyihin matkoihin keskustan lähellä. Turussa on tällainen käytössä ja aikaraja on alle 1h mittainen ja liput ovat halvempia kuin täällä.

The City Centre with a pulse

Asfalttia teille

Keskustan mukulakivien tilalle asfalttia.

The City Centre with a pulse

Lisää viherylläpitoa

Nyt kun kaupungin omasta teklistä leikataan niin eikö ulkoistetuilta yrityksiltä voisi vaatia töistä tarkempaa jälkeä. Esim. katupuille enemmän leikkausta ja yleisalueiden töille tarkempaa valvontaa.

Culture for everyone

Tuetaan kulttuurin rikastamista

Rakennetaan suur-moskeija Ouluun! Lisäksi olisi hyvä olla enemmän VOK:ia Syyrian sotaa pakeneville afgaani-, irakilais- ja somalilapsille. Rakennusten yhteyteen etnisiä ruokapaikkoja, kahviloita yms.

Nature nearby

Luonnossa kotonaan

Luonnossa kotonaan -toimintaa lapsille. Kiireetöntä ulkoilmaelämää säällä kuin säällä ympäri vuoden. Luonnossa liikkumista, monipuolista leikkiä,kiireetöntä yhdessäoloa ja yhdessä tekemistä. OU jees!

Village life rules

Maauimala

Ouluun tai lähiseudulle maauimala, uimahallin yhteyteen. Lähin taitaa olla Kokkolassa.

Village life rules

Joukkoliikenne ilmaiseksi

Ilmainen joukkoliikenne kaikille.

The City Centre with a pulse

Suurkaupungin tuntua suureen kaupunkiin!

Tehdään keskustaan sykkivä, iloinen ja turvallinen kävelykatukehä akselille Pakkahuoneenkatu-Rantakatu-Kauppurienkatu-Isokatu. Näin Aleksanterinkatu saadaan samalla suljettua turhalta autoliikenteeltä

The City Centre with a pulse

Oleskelupaikka

Keskustaan kirjaston ja Bysiksen välimuoto eli paikka jossa voisi opiskella, tehdä töitä tai oleskella ja josta saisi myös mahdollisesti pientä purtavaa.

The City Centre with a pulse

Joukkoliikenne kuntoon lähijuna- ja rautiovaunu-/ superbussiliikenteellä

Joukkoliikennettä pitäisi sujuvoittaa lähijunaliikenteellä ja rautiovaunu/superbussi -liikenteellä. Syitä esim.matka-aikojen ja ruuhkien pienentyminen, yliopistoalueen ja väestön kasvu, ekologisuus...

The City Centre with a pulse

Pyörät bussiin

Polkupyörille tilaa busseissa. Pyöräilykaupungissa pitäisi olla arkipäivää että pyörän voi ottaa mukaan bussiin. Myös koko perheen pyörät.

Culture for everyone

Bussilla Limingan Nuorisoseuran tanssi-iltoihin

Bussikuljetukset kaikkiin tanssi-iltoihin ja väki liikkeelle bussilla. Ja Tyrnävälle myös.

Nature nearby

Ohjattuja luontoretkiä kaupunkilaisille

Olisi kiva kun järjestettäisiin luontoretkiä, joissa olisi opastus. Esimerkiksi "Oulun pöllöretki" tai kasviretki.

Culture for everyone

Isot kansanmusiikkifestivaalit talvella

Kulttuuri tuo valoa talven pimeyteen. Kaustisella on hienot kansanmusiikkifestivaalit kesällä. Oulussa voisi olla mahtavat festivaalit talvella (marraskuu tai tammikuu) yhden viikonlopun.

The City Centre with a pulse

Keskustan liiketilat

Tyhjiin liiketiloihin keskustassa pitää saada vetovoimaisia liikkeitä, EIKÄ mitään kuntosaleja ja supermarketteja. Matkailijat haluaa shoppailemaan, silloin ei kehtaa keskustasta näyttää kuin Valkean.